Kendine has

Galatasaray Doğa Sigortalı Aaron Harrison, “Ben sadece kendim olarak çalışmalarımı yaparım. Bazıları örnek aldıkları isimleri taklit etmeye çalışır, bu bana göre değil...” diyor.

Kendine has
07 Mart 2020 - 12:16


TOLGA YENİGÜN

"Takımımızın son durumuna bakacak olursak, birçok sakat oyuncumuz var ve bu isimler,
pozisyonları için değerli basketbolcular. Fikstürün yoğunlaştığı zamanlarda bu isimlerin eksiklerini hissetmiyoruz desem yalan olur. Bizimle birlikte çalışma yapamayan oyuncular olduğu için antrenmanlarda da zorluklar yaşıyoruz. Bu imkânlar içerisinde, ben de kendi olanaklarımla elimden geldiğince takımıma katkı sağlamaya, galibiyetler için onlara yardım etmeye çalışıyorum. Bunu her gün yapıyorum ve takım oyuncusu olarak bunu zaten yapmalıyım da.

Şutlarım için çok özel antrenmanlar yapmıyorum aslında. Takım antrenmanları sırasında sık sık şut çalışırım. Kendimi şutlarda bu şekilde geliştiririm. Daha çok antrenman olursa, daha çok şut atarım; çünkü bu yetenek çalışma ve azimle daha ileri seviyelere taşınabilir. Şunu söyleyebilirim ki, bence hiçbir oyuncu bu konuda benim gibi düşünmüyordur.

Antrenman sonrasında bireysel olarak veya antrenmanın olmadığı günlerde ekstra şut çalışması yapan birçok oyuncu var. Bunları rahatlıkla düşünebilirsiniz. Ben sadece kendim olarak çalışmalarımı yaparım. Bazıları örnek aldıkları isimleri taklit etmeye çalışır. Ben yalnızca kendim olmaya özen gösterip, benim için en uygun çalışma şeklini uyguluyorum.

Bu sezon için belli hedeflerimiz var tabii ki. Ancak şu süreçte Galatasaray Doğa Sigorta olarak tüm maçlardan galibiyet çıkarmak istiyoruz. Maç kazanmak için sahaya çıkıp elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sezonun en zorlu kısmına giriyoruz. Bir keresinde 5 oyuncumuz sakatlıklardan dolayı takımda yer alamadı. Bu da bizim zorlu sürecimizi daha da zorlaştırıyor.

Basketbol Süper Ligi’nde, karşımızda çok güçlü takımlar var. Sakatlıkların olduğu, dar bir rotasyonda birçok sorunu çözmek için mücadele veriyoruz. İki kulvarda mücadele ediyoruz. EuroCup’ta da, BSL’de de tüm maçlarımızı kazanmak istiyoruz.

Biz bu şekilde her geçen gün daha iyiye gideceğiz. Sağlığım konusunda, her sporcuda olduğu kadar dikkatli davranırım. Ama özellikle beslenmemde, aşırı derecede bir yaklaşımım yok. Takımımın antrenmanlara giderim; vücudumun fitliğini koruyacak ağırlık çalışmalarımı yaparım. Buna göre de sağlıklı ve dengeli beslenirim. Uyku da önemli tabii ki. Yeteri kadar uykumu da alırım. Bu hususlara dikkat ederek hem formumu hem de sağlığımı koruyabiliyorum. Yani, bendeki durum budur.

Galatasaray Doğa Sigorta’nın saha dışı etkinlikleri, gerçekten memnuniyet veriyor. Doğa Sigorta ekibi çok çalışıyor. Dans etkinlikleri olsun, maskot olsun, atkı dağıtımları…

Basketbol, bir oyundan fazlasıdır. Geldiğim günden beri bu takımın bir parçası olduğum için çok mutluyum. Galatasaray Doğa Sigorta ailesi de basketbola bu açıdan bakıyor. Bir oyunun ötesinde olduğunu taraftara ve oyuncularına hissettiriyor. Bu gerçekten kolay bulunur bir özellik değil.

TİPLEME
- En beğendiğin koç?

- Craig Brownson (Travis Lisesi’nden antrenörü)
- En beğendiğin oyuncular?
- Allen Iverson & Kobe Bryant
- En iyi 5?
- Magic Johnson, Michael Jordan, LeBron James, Dirk Nowitzki, Hakeem Olajuwon
- En zorlu deplasman?
- Karşıyaka
- İki kelimeyle Galatasaray Doğa Sigorta...
- Pes etmeyen


YORUMLAR

  • 0 Yorum