Hayırlı evlat

TEKSÜT Bandırma Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, "Başarıları, galibiyetleri, yetiştirdiği değerler ile beni her zaman gururlandıran bu kulüp, iki oğlum gibi hayırlı çıktı... Evlatlarımdan farkı yok..." diyor.

Hayırlı evlat
07 Mart 2020 - 12:52 - Güncelleme: 08 Mart 2020 - 13:06
BERTAN ERMAN

Bu kulübün bebeklikten, emekleme döneminden alıp gurur verici başarılar kazanmış bir evlattan farkı yok benim için. Başarıları, galibiyetleri, yetiştirdiği değerler ile gururlandıran, mağlubiyetler ve kötü günleri ile zaman zaman üzen bir evlattan bahsediyoruz. Neyse ki bu evlat, normal hayattaki iki oğlum gibi çok hayırlı çıktı ve başarıları ile hep gururlanmama vesile oldu.

Türk basketbolunda yetiştircilik misyonu olan bu kulübümüze katkı konusunda aslan payını, büyük bir cesaret ve aşkla bu işe 23 sene yatırım yapan Görener Ailesi'ne vermek gerekiyor. Bu konudaki büyük vizyonları ile fabrika ve basketbol kulübünü eş zamanlı olarak istikrarlı bir şekilde büyüttüler ve her iki alanda da Türkiye’de zirveyi zorlamayı başardılar. Kendime en büyük payeyi ise Görener Ailesi'ni yaptığımız işe inandırmak ve ikna etme kısmında veriyorum.

Yılar içinde, istikrarlı, çok güvenilir ve tertemiz bir organizasyon oluşturmayı başardığımızı düşünüyorum. Geriye dönüp baktığımda, işin idari kısmında çalışma arkadaşlarımı doğru seçtiğimi ve işin basketbol tarafında ise çok değerli antrenörlerle çalışma şansı yakaladığımı görüyorum.

Başlangıçtan itibaren misyonumuzu Türk basketboluna oyuncu yetiştirmek olarak belirledik ve inandığımız doğrulardan hiç vazgeçmedik. Gençlere yatırım, Banvit zamanından itibaren hem sosyal sorumluk hem de yetiştiricilik anlamında en önemli hedefimiz oldu.

Gelinen noktada bu alanda en iyi olmamızı, bu konuda sistemli olarak verilen büyük emeğin karşılığı olarak tanımlayabiliriz. Son 15 senedir Türkiye’nin neredeyse bütün illerini taramış ve potansiyeline inandığı gençleri kulübümüz bünyesine kazandırmış bir sistemden bahsediyoruz. Her anlamda çok meşakkatli bir iş olmakla birlikte, milli takımlarımıza en fazla sporcu veren kulüp konumunda olmamız yaptığımız çalışmaların ne kadar doğru sonuç verdiğini gösteriyor.

Bu konudaki farkımızı, istikrarımız ve tüm bu sistemi aile kavramı ile bütünleştirerek
yapmamız olarak nitelendirebilirim. Son yıllarda malum ekonomik şartlar ve bu doğrultuda azalan bütçemizin de etkisiyle, kendisini kanıtlamış oyuncular yerine, potansiyeli olan ve sistemimiz içinde parlayıp üst seviyeye çıkmaya aday yabancı oyuncuları mercek altına almayı başladık.

Oyuncu seçimlerinde verdiğimiz isabetli kararların da etkisiyle, bizde bir sene oynayan oyuncular bir sonraki sene daha üst seviye takımlara, daha yüksek rakamlara transfer oldu
ve bu şekilde yabancı rotasyonunu her sene sil baştan yapmak durumunda kaldık. Bu değişikliğe rağmen takım kimyasının üst seviyede olmasını, transfer seçimlerimizdeki isabetli kararların yanı sıra, kulübümüzün geleneklerine, kazanma alışkanlığına, taraftarlarımızın oyuncular üzerindeki itici gücüne ve pozitif etkilerine bağlayabiliriz.

Banvit'in çekilmesi ile TEKSÜT'ün sponsorluğu arasında yaşanılan dönem, alışkın olmadığımız sıkıntılı bir süreçti. Aslında 2 sene öncesinde, Banvit’in yabancı bir şirkete satışı ile başlayan yıpratıcı süreç, nihayetinde 25 yıl süren ve her iki markaya da büyük
değer kattığına inandığım ortaklığın sona ermesiyle sonuçlanmıştı.

Firmanın nihai kararını açıklamasından sonra, biz bu kulübü yine kendi şehrimizde, aynı koşullar altında nasıl yaşatabileceğimizi düşünürken, yine kendi şehrimizin çok önemli bir değeri olan TEKSÜT firmasının sahibi Sayın Cevdet Arınık bu konuya ilgi gösterdi. Uzun görüşmeler sonucunda, birbirine çok yakıştığını düşündüğüm bu iki kurum isim sponsorluğu adı altında bir araya geldi. Bu vizyoner düşünceleri sebebi ile başta sayın Cevdet Arınık olmak üzere, TEKSÜT Ailesi'ne tekrar teşekkürlerimi sunuyorum.

TiPLEME
- En beğendiğiniz koç?

- Tek bir koç ismi vermem mümkün değil.
- En beğendiğiniz oyuncu?
- Jordan Theodore
- En iyi ilk 5'iniz?
- Jordan Theodore, Furkan Korkmaz, Keith Simmons, Chuck Davis, Gasper Vidmar
- En zorlu deplasman?
- Fenerbahçe Beko
- Tek kelime ile TEKSÜT Bandırma...
- Emek

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları