Sıra dışı: Jan Vesely

"Hepimiz için çok sıra dışı olan, oldukça uzun bir aranın ardından tekrar parkeye çıktık. Büyük bir değişim sürecinden geçiyoruz ve bu süreçte Fenerbahçe'ye tüm benliğimle katkı sağlamayı umuyorum..."

Sıra dışı: Jan Vesely
10 Kasım 2020 - 15:15

RÖPORTAJ: OĞULCAN ÇOKSAYAR

Fenerbahçe Beko'nun yıldız pivotu Jan Vesely, sakatlığın izlerini atlattığını belirterek başarıya olan açlığını dile getirdi. Sarı lacivertli takımda 7. yılına giren Vesely, Yellow Legacy (Sarı Miras) mottosunun kulübün basketbol kültürünü ve kazanılan alışkanlıkları çok
iyi yansıttığını söyledi.

Çek yıldız, takımda yaşanan değişim, THY EuroLeague'deki rekabet ve yeni sezondaki hedeflerini kelimelere dökerken sarı lacivertli taraftarı da özlediğini sözlerine ekledi. Lafı fazla uzatmadan Vesely'nin samimi açıklamalarına geçelim...



- Yeni koç ve oyuncularla birlikte takımın performansı için neler düşünüyorsun?

- Henüz sezonun başındayız. Bildiğiniz gibi hepimiz için çok sıra dışı olan, oldukça uzun bir aranın ardından tekrar parkeye çıktık. Oyuncu kadromuzun büyük çoğunluğunu değiştirdik, aynı zamanda teknik ekibimizde de önemli değişiklikler oldu. Bizim için büyük bir değişim
sürecinden bahsediyoruz ve bu kolay değil. Ama şu ana geçiş sürecini iyi geçirdiğimizi düşünüyorum.

Hâlâ birlikte zaman geçirmeye ve birbirimize alışmaya ihtiyacımız var. Bu süreçte istemediğimiz kayıplar da yaşadık. Ancak zaman ilerledikçe daha iyi olacağımıza inanıyorum.

Birlikte oynayarak eksiklerimizi kapatacağız ve hedeflediğimiz başarılara yakın zamanda ulaşacağız. Kadromuzda herkes başarıya aç. Önemli olan başarıya olan isteğimizi
parkeye yansıtabilmemiz.

- Obradovic Fenerbahçesi ile Kokoskov Fenerbahçesi arasındaki temel
farklılıklar neler?


 - İki koç arasında bir karşılaştırma yapmak çok doğru olmayabilir, üstelik bunun için de çok erken. Ama Zeljko Obradovic döneminde tüm detaylara dikkat etmeniz ve her şeyi mükemmel yapmanız gerekiyordu.

Igor Kokoskov ile biraz daha fazla sahayı koşmayı, tempoyu yükseltmeyi ve kolay sayılar bulmayı hedefliyoruz. Ancak onunla yalnızca 2 aydır
beraberiz. Igor’un basketbolu çok iyi anladığını düşünüyorum. Zeljko Obradovic gibi bir koçun ardından onunla çalıştığım için mutluyum. Her iki isimde Fenerbahçe Beko için büyük bir şans ve bizler de bunun
farkındayız.

- Deyim yerindeyse Fenerbahçe taraftarının sevgilisi olarak, onlar olmadan sahada mücadele ediyor olmak sana neler hissettiriyor?

- Dünya olarak içinde bulunduğumuz duruma alışmak hiç kolay değil ve elbette bunun spora da etkileri oluyor. Taraftarlardan ve onların
salondaki desteğinden yoksun olmak çok kötü. Ne yazık ki şu an için alınan tedbirler anlamında başka bir çözüm yolu yok gibi gözüküyor ve bu nedenle seyircisiz oynuyoruz. Bu durum birçok dezavantajı da beraberinde geliyor.

Taraftarlarımızı gerçekten çok özlüyoruz. Aynı zamanda diğer salonlarda da seyircisiz oynamak kötü bir his. Taraftarlarımız bize her zaman enerji veriyor ve daha iyi basketbol oynamamızı sağlıyor. Her şeyin en kısa sürede normale dönmesini ve tekrar onlarla buluşabilmeyi diliyorum.

Ama her şeyden önce sağlığın geldiğinin de bilincindeyiz. Umarım en kısa zamanda eski düzenimize dönerek özledğimiz atmosfere yeniden kavuşabiliriz.

- Geride bıraktığımız sezon sakatlıklar nedeniyle uzun bir süre parkeden uzak kalmıştın. Yeni sezona tam anlamıyla hazır olduğunu düşünüyor musun?

- Geride bıraktığımız sezon sakatlıklar anlamında benim için kolay değildi. Takım olarak birçok sakatlık sorunu yaşamıştık ve ben de zor bir dönemi geride bıraktım. Şu anda tam olarak sağlıklı durumdayım ve kendimi çok iyi hissediyorum. Kendi normalime döndüğümü söyleyebilirim ve bundan ötürü çok mutluyum. Sakatlığın izlerini geride bırakmak, mental açıdan da beni iyi etkiledi.

Emimin zaman geçtikçe daha da iyi olacağım. Çünkü sakatlık dışında pandemi nedeniyle de 7 ay basketboldan uzak kaldım ve bu da herkesi olduğu gibi beni de etkiledi. Bu nedenle antrenman ve maç yaptıkça daha da iyi olacağıma inanıyorum.

7 ay basketboldan uzak kalmak herkes için uzun bir süreç. Bu sürecin ardından yeniden kendimi bulabilmek iyi hissettiriyor. Bu andan itibaren tek hedefim, takım olarak
hedeflediklerimize ulaşabilmek için katkı sağlayabilmek olacak. Hak ettiğimiz başarılara yeniden ulaşmak için parkede her şeyimi vereceğim.



- Bu sezon, değişen dengeleri de göz önüne alarak neler başarabileceğinizi düşünüyorsun?

- Bizim Fenerbahçe Beko olarak hedefimiz her zaman kupalar kazanmak ve elbette benim için de hedef aynı. Tabii ki geçiş süreci yaşayan bir takım için bu kolay bir hedef değil. Ama elimizde çok iyi bir oyuncu grubu olduğunu düşünüyorum ve takım arkadaşlarımla birlikte kupalar kazanmak için mücadele edeceğiz.

Son yıllarda en üst seviyelere oynamaya alışmış bir camiayız. Takımda başarının tadını iyi bilen isimler var. Kimyamız oturur ve doğru işler yapmaya devam edersek hedeflediğimiz başarılara en kısa zamanda ulaşabileceğimize inanıyorum.

- Son günlerde birçok takım koronavirüs vakaları açıklarken akıllara format değişimi fikri geliyor. Sence böyle bir değişime gidilmeli mi? Mesela NBA'deki 'bubble' sistemi gibi bir formata geçilebilir mi?

- NBA’deki gibi bir 'bubble' sisteminin oyuncular ve koçlar için çok kolay olduğunu düşünmüyorum. Ancak başka bir opsiyon olmadığında bu çözüm ihtimali düşünülebilir. Ancak dediğim gibi, birçok açıdan kolay değil. Şu ana kadar durumun nasıl olduğunu hepimiz görüyoruz. Birçok protokole dikkat edilerek ve çoğunlukla seyircisiz salonlarda
oynuyoruz.

Ayrıca dürüst olarak belirtmeliyim ki bu ihtimal için, yani bir sistem değişikliği için benim şu aşamada yorum yapmamın doğru olduğunu düşünmüyorum.

- 'Yellow Legacy' (Sarı Miras) mottosu hakkında neler düşünüyorsun?

- Fenerbahçe’de yedinci yılım ve burada bir şey inşa ettiğimizi düşünüyorum. Bir alışkanlık, bir kültür yarattık. Bence “Yellow Legacy” bu mirası anlatıyor ve bu nedenle başarılı bir motto olduğunu düşünüyorum. Umarım kazanacağımız yeni başarılarla o birikime katkıda
bulunmaya devam ederiz.

TİPLEME
- En beğendiğin oyuncu?

- LeBron James
- En beğendiğin koç?
- Zeljko Obradovic
- En zorlu deplasman?
- Panathinaikos
- En iyi 5'in?
- Kostas Sloukas - Stephen Curry - Bogdan Bogdanovic - LeBron James - Dirk Nowitzki
- İki kelime ile Fenerbahçe Beko?
 - Çok çalışma

JAN VESELY
Doğum Tarihi: 24 Nisan 1990
Doğum Yeri: Ostrava, Çekya
Pozisyon: Pivot
KARİYER
2007-2008 Geoplin Slovan
2008-2011 Partizan
2011-2014 Washington Wizards
2014          Denver Nuggets
2014-         Fenerbahçe


YORUMLAR

  • 0 Yorum