En parlak başlangıç

Yeni kurulan Sigortam.net Basket, katıldığı ilk resmi turnuva Federasyon Kupası'nda mutlu sona ulaşarak parkelere sükseli bir başlangıç yaptı. Koç Andaç Yapıcıer, Kartaltepe'deki turnuvayı okurlarımız için kaleme aldı...

En parlak başlangıç
10 Kasım 2020 - 15:56 - Güncelleme: 10 Kasım 2020 - 16:03

Final maçları normal sezon maçlarından çok farklıdır. Oyuncular sahaya gelip, kupayı orada gördükleri andan itibaren stresleri ve konsantrasyonları en üst seviyeye ulaşır. Bu baskıya rağmen, finaldeki rakibimiz Semt77 Yalovaspor ile grupta 16 sayı geriden gelerek kazandığımız maç, final maçına psikolojik üstünlük ile başlamamızı sağladı.
 
Yalovaspor çok tecrübeli oyunculardan oluşan bir takım. Bunun bilincinde olarak maça çok iyi başladık ve oyunun kontrolünü elimizde tutarak ilk yarıyı 40-34 önde tamamladık. Rakibin oyunu bırakmayacağı ve reaksiyon göstereceğini biliyorduk. Buna karşılık maçın kırılma anlarında sorumluluk alan kaptanımız Serhat Uğur, yabancılarımız BJ Blake ve Derrick Wilson’ın katkılarıyla kupaya uzanan taraf biz olduk.
 
Tabii ki sezona kupa ile başlamak çok kıymetli. Fakat kupa kadar değerli olan başka konularda var. Bize konforlu bir çalışma ortamı sağlayan başkanımız Mustafa Say, büyük bir azim ile çalışan staffım, saha içinde ve dışında müthiş bir sinerji yakalayan, skor olarak geri düşülen anlarda sahaya karakter, kazanma arzusu ve inanılmaz bir efor koyan oyuncularım… Hepsine sahip olduğum için çok şanslıyım.
 
Bir diğer önemli konu ise kadromuzun yarı sayısı kadar oyuncu 19-23 yaş sporculardan oluşuyor. Gençlerimizin Federasyon Kupası’ndaki katkıları bizler adına ümit verici. Onlar ile uzun vadeli kontratlarımız ve gelecek için hayallerimiz var. Hepsini maksimum potansiyellerine ulaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz.
 
Yakaladığımız özgüven, organizasyonumuz ve basketbolumuz ile lige renk katacağız. Ligde oynayacağımız her maçı final gibi görüp, öncelikle 30 maçlık normal sezonda en yüksek galibiyet sayısına ulaşmak istiyoruz. Play-off’lara kalmak öncelikli hedefimiz. Sonrasında takımımızın, gençlerimizin ve yönetimimizin heyecanı ile kendi hikâyemizi yazmak istiyoruz.
 

 
YOLUMUZA KULUP SAHİBİ OLARAK DEVAM EDİYORUZ
 

"Sigortam.net olarak Pertevniyal, Yeşilyurt, Bakırköy gibi kulüplere 5 yıldır verdiğimiz isim sponsorluğu desteğini sosyal sorumluluk projesi olarak gördük. Bu yıl ise Bandırma Kırmızı'yı satın alarak Sigortam.net Basket olarak aynı amaca hizmet etmeye devam kararı aldık." 
 
Mustafa Say
Sigortam.net Basket Yönetim Kurulu Başkanı / iLab Holding Kurucu Başkanı
 
Öncelikle geçen yıl ING Süper Lig'de olan isim sponsoru olduğumuz takımımız bu yıl Bandırma Kırmızı'nın haklarını alarak TBL'de takım sahibi olarak yoluna ilerliyor. Bu yaşanan süreçle başlarsak... Evet bu konu gerçekten çok önemli ve yaşananları aydınlatmamız gerekir. Biz Sigortam.net olarak 5 senedir çeşitli altyapı takımlarına isim sponsoru olarak Türk basketboluna katkıyı bir sosyal sorumluluk projesi olarak değerlendiriyoruz.
 
İsim sponsoru olduğumuz geçmiş dönemlerde kulüp sahipliği veya yönetsel ilişkimiz olmadı. Sadece maddi ve gönül desteğimiz olmuştu. Destek verdiğimiz kulüpler Pertevniyal, Yeşilyurt, Bakırköy Spor idi. Bizim Bakırköy'e olan sponsorluk desteğimize iki yıl önce İTÜ de katıldı ve Sigortam.net İTÜ olarak son iki yılda Bakırköy'e isim sponsoru olduk ve sponsorluk katkılarımızı eksiksiz yerine getirdik. Bu sponsorluklar 2019-2020'de yani Süper Lig’in yarım kaldığı geçen sezon bitti.
 
2019 -2020 sezonundan itibaren 'bizim sahibi olduğumuz bir takım' projesini hayata geçirmeye karar verdik. Bu noktada Sigortam.net'in bağlı oldugu ve benim kurucusu olduğum iLab Holding'i anlatmam lazım kısaca..
 
iLab Holding'i Türkiye'de internet odaklı işlere yatırım yapmak üzere bir risk sermayesi yatırım platformu olarak 2000 yılında kurdum. iLab (internet labaratory) günümüz tanımıyla Türkiye'nin ilk risk sermayesi yatırımı yapan platformudur.
 
iLab Holding'in şu an sahibi olduğu şirketler; kariyer.netsigortam.netarabam.comemlakjet.comcimri.comhangikredi.comisinolsun.comneredekal.comsteelorbis.comchemorbis.com'dur. Daha önce küçük yatırımcı olarak yer aldığımız gittigidiyor.com yatırımından da ebay'a satışla çıktık.
 
Bandırma Kırmızı'yı alarak sahibi olduğumuz yeni TBL takımımıza tüm iLab şirketlerinin sponsorluk desteği olacaktır. Onun için bizim takımımızın forması liglerde alışık olmadığımız derecede çok şirketin -iLab şirketlerinin- logolarını taşıyor. Biz bundan büyük mutluluk duyuyor ve keyif alıyoruz. Bunun iyi bir örnek olmasını temenni ediyoruz.
 
GELECEĞİMİZ GÜVENCE ALTINDA

"Oyuncu seçiminde atletik ve basketbol yeteneklerinin yanında, onların karakterine de dikkat ettik. Takımın yarısını 19-23 yaş arasında çok yetenekli, istekli gençlerden oluşturduk. Onlara ağabeylik yapan basketbolcularla da iyi bir takım kimyası kurduk."
 
Mirza Kadic 
Sigortam.net Basket Yönetim Kurulu Üyesi
 
Sigortam.net Basketbol olarak yeni bir oluşum ile, geçmişte sadece sponsor olduğumuz döneme kıyasla bakıldığında, basketbola tamamen farklı bir konsept ve felsefe ile yaklaşmaya karar verdik. iLab Holding altında bulunan ve Türk ekonomisinde uzun zamandır önemli rol alan, aynı zamanda sponsorlarımız olan şirketlerde olduğu gibi, organizasyon olarak son derece ciddi ve kurumsal nitelikli yapılandırmaya gittik. 
 
Oyuncu seçiminde atletik ve oyuna yönelik yeteneği olduğu kadar, oyuncuların karakterine ve geçmiş başarılarına da dikkat ederek kararlar verdik. Özellikle, geleceğimizi güven altında almak için takımın yarısını 19-23 yaş arasında çok yetenekli, istekli gençlerden oluşturduk. Onlarla beraber, takımda muazzam bir kimya sağlayan tecrübeli, çalışkan, takıma abilik yapabilecek oyuncuları da transfer ettik. 
 
Özelikle 'takım oyuncuları' kısmını vurgulamak isterim. Çünkü takım hem sahada hem saha dışında gerçekten ortak değerlere uygun bir ruh taşıyor. Bugüne kadar yaptığımız hazırlık maçlarında takım, birlikte hareket etmeyi başardı ve sonuç olarak Federasyon Kupası'nda bunun ilk meyvelerini topladık. Genelde, yeni oluşumlarda en zor kısmı oyuncuların bireysellik ve egolarını takım adına kontrol etmek olur. Bizim teknik kadro bunu çok kısa zamanda gayet başarılı bir şekilde oluşturdu ve yabancı oyuncular dahil, takım kimyası oluşturmasında önemli bir katalist rol üstlendiler. 
 
Bu arada, resmi tüm renkleriyle tamamlamak adına önemli bir noktaya dikkat çekmek isterim, baş antrenör Andaç Yapıcıer önderliğinde kurulan teknik ekip de hem çok genç hem heyecan verici bir şekilde yetenekli ve çalışkan...
 
Kısa vadede hedefimiz, bu başarılı Federasyon Kupası'ndan derslerimizi hızlı bir şekilde pekiştirmek ve bu etkili takım oyunu konseptini lig maçlarında da yansıtmak. Eminim, bunun devamı bize şüphesiz ligde de başarı getirecek.
 
Biz daha uzun planlamayı yapıp önümüzdeki 10 yıllık süreci görmeye çalışıyoruz. Ama bu ilk 5 yıllık süreç içerisinde, şu anda takımda olan ve ileride transfer edeceğimiz genç oyuncuların potansiyellerine ulaştırmak, hem onların yeteneklerini, hayallerini gerçekleştirmek hem de takım adına değerli bir oyuncu kadrosu oluşturmaya hedefliyoruz. Bu süre içerisinde, takım mutlaka hem Türkiye Süper Lig seviyesinde başarılı şeklinde, hem de Avrupa'nın farklı kupalarında yer alacağına inanıyorum. Aynı zamanda, aynı ciddiyeti taşıyan bir altyapı organizasyonu kurarak, Türkiye'de yetenekli ve basketbol sevgisini taşıyan genç oyunculara da eşit fırsat platformu kurmak istiyoruz.
 
Zorlu pandemi süreci hiç beklenmeyen maliyetler açısından, birçok takımı ciddi şekilde zorladı. Özellikle genç takımlar, BGL ekipleri gibi... Basketbol geleceğimiz açısından önemli ama zor zamanlar geçirmektedir. Burada basketbolda TBF, ilgili spor ve sağlık devlet kurumları mutlaka 'eline top almalı' ve yapıcı bir destekte bulunmalı.
 
Bu konuda bizim çok şanslı olduğumuzu düşünüyoruz. Sponsor ve sporun getirdiği değerlere inanan şirketleri bulmak ve motive etmek için hiç kolay bir dönem değil. İşte tam böyle bir dönemde, iLab Holding altında şu anda 7 güçlü sponsorumuz ile (bu sayı ileride artabilir) kurulan yapı ve kulübün her seviyede olan bağların gerçekten güçlü olması, tüm takım ve özellikle oyuncularda inanılmaz olumlu etki yaratıyor. 
 
NBA Bubble'da zorluklar ve eleştiriler yaşamıştı. Bu bir öğrenme süreci. Ben TBF iyi niyetli, iyi örnekleri alarak hareket ettiğini görüyorum. Oyundan da önemli kriterlere, sağlık gibi, dikkat ediyorlar ve zamanında gereken uygulamaları da getiriyorlar. 
 
TİPLEME
- En beğendiğiniz koç? 

- Ceyhun Cabadak
 - En beğendiğiniz oyuncu? 
- Gökhan Yazıcıoğlu
 - En iyi ilk 5'iniz?
- Enes Bayraktar - Merthan Mutlu - Doğukan Şanlı - Gökhan Yazıcıoğlu - Ali Işık
- En zorlu deplasman? 
- Denizli Merkezefendi
- İki kelime ile Sigortam.net?
- Basketbol sevgisi
 

 
SAVAŞÇI VE MÜCADELECİ
 
"Teknik ekibimiz her transferimiz için çok titiz çalıştı. Takım kimyasını en iyi şekilde oluştururken, yatırım yaptığımız gençleri; tecrübeli, iyi karakterli Türk ve yabancı oyuncularla harmanladık. Savaşçı ve mücadeleci bir takım kurmak istedik."
  
Orçun Göllü
Sigortam.net Genel Menajeri
 
Biz takımımızı kurarken yatırım yaptığımız genç oyuncularımızı ; tecrübeli ve iyi karakterli hem Türk hem de yabancı oyuncularla harmanlayıp savaşçı ve mücadeleci bir takım oluşturmak istedik. Takım kurmak ne kadar kolay gözükse de, aslında detaylı çalışılıp kimyayı oluşturabilecek insanları bir araya toplamak hiç kolay değil. Teknik ekibimiz her olası transferimiz için çok titiz çalıştı. Çalışmalarımız ve tercihlerimizin meyvesini de toplayacağımızın sinyallerini aldığımızı düşünüyorum .
 
Federasyon Kupası sezon başında tüm takımlar için en ciddi hazırlık maçlarıdır. Burayı yenilgisiz şampiyon olarak tamamlamak elbette gurur verici. Şimdi ise gerçek hayatımız olan lig başlıyor. Her maça final maçı gibi hazırlanarak, her hafta kapasitesinin en üst seviyesinde mücadele edecek bir takım olmak en büyük hedefimizdir.
 
Psikolojik olarak gerçekten herkes için çok zor geçen bir dönemdeyiz. Federasyonumuzun yayınladığı basketbola dönüş protokolü gerekli tüm önlemleri içermekte. Biz de organizasyon olarak ekstra gerekli gördüğümüz tüm önlemleri alıyoruz. Hatta küçük-yıldız takımlar seviyesinde yapılacak uyarı ve kontrolleri istemeden yapmak durumunda kalıyoruz. En küçük bir dikkatsizliğin çok büyük etkileri olduğundan dolayı tüm takım olarak çok dikkat ettiğimizi söyleyebilirim.
 
Yöneticilik hayatımda en huzurlu ve rahat çalışma imkanını sunan yönetim kurulumuza derginiz nezdinizde teşekkür etmek isterim. Gerçekten inanılmaz vizyon sahibi bir ekibin parçası olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Bunun avantajlarını sezon içerisinde takım olarak yaşayacağımıza inanıyorum.
 
A Milli Takım her oyuncunun hedefidir. Başarabilmek için ise çok çalışmak, kendini adamak, mental ve fiziksel olarak her zaman güçlü olmak gerekir. Ligimizdeki genç oyuncuların çoğu yetenek anlamında hedef olsa da buna hangilerinin ulaşabileceği biraz kendilerine, biraz vizyonlarına bağlı. Bundan dolayı isim vermeyi çok doğru bulmuyorum ama organizasyonumuzda yer alan sporcularımıza çok güveniyoruz. 
 
TİPLEME
- En beğendiğiniz koç ya da koçlar? 

-Ömer Uğurata / Erdem Can
- En beğendiğiniz oyuncu? 
- Altan Erol
- En iyi ilk 5'iniz? 
- Merthan Mutlu - Recep Doğrusöz - Mehmet Özdoğan - Ali Işık - Cemal Nalga
- En zorlu deplasman? 
- Pınar Karşıyaka
- Tek kelime ile Sigortam.net... 
- Başarı


YORUMLAR

  • 0 Yorum