Süper Lig'in nabzı

Yokluğunda Anadolu Efes'in mumla aradığı Shane Larkin ile ING Süper Lig'e istediği gibi başlayamayan Galatasaray'ın Avustralyalı yıldızı Brock Motum'u yeni konseptimizde ağırladık. İkili yeni sezona ilişkin birbirinden samimi açıklamalarda bulundu...

Süper Lig'in nabzı
10 Kasım 2020 - 16:10

RÖPORTAJ: OĞULCAN ÇOKSAYAR


 
AİLE
SHANE LARKIN

 
"Bence performansımız için en önemli unsur aile olmak. Herkes birbirini önemsediğinde kıskançlık ve egolar yok olur. Böylesi bir ortam yarattığınızda, siz de sahada kendinizi tam olarak ifade edebiliyor ve basketboldan keyif alabiliyorsunuz..."
 
Performans değerlendirmesi açısından herkesin gözlemlerinin ve istatistiklerin söylediği bir şey var elbette. En iyi performans olma durumunu; ancak elimde bir kupa veya şampiyonluk olsaydı söyleyebilirdim. Ama olmadı. Sezonun tamamlanmamış olması çok ama çok üzücü. Kolay bir karar olmadığını düşünüyorum.
 
Biz sezonun bir şekilde tamamlanmasını çok istiyorduk. Favoriydik. Ama bir taraftan da bu durumla barışmak durumundaydık. Çünkü söz konusu olan hayatlardı. Geçtiğimiz yıl hem yaratıcılığımı hem de skorer tarafımı gösterdim. Ama hâlâ çabukluk ve atletik olma noktasında tam olarak yüzde 100’ümü sergilediğimi düşünmüyorum. Geçtiğimiz yıl kapasitemin yüzde 85'i ile oynadım diyebilirim. Yeni tedavimle bunu yüzde 100'e çıkarabileceğim. Bunu düşünmek beni heyecanlandırıyor. Geçtiğimiz sene gördüklerinizi unutun, bu sezon çok daha fazlasını göreceksiniz.  

Bence performansımız için en önemli yanıt aile olmak. Herkes birbirini önemser. Kıskançlık ve egolar yok. Böylesi bir ortam yarattığınızda, siz de sahada kendinizi tam olarak ifade edebiliyor ve basketboldan keyif alabiliyorsunuz. İstatistiklerin bir önemi yok, hedefimiz takım başarısı. Eşiniz, dostunuz, arkadaşınız olarak gördüğünüz insanlarla birlikte oynuyorsunuz. Bu da büyük bir keyif.

Son iki yıldır başarılarımızla birlikte taraftar sayımızda çok daha fazla bir artış var. Onlar bize inanılmaz bir destek veriyor ve bizi Sinan Erdem’de rakiplerin mağlup etmesi hiç kolay değil. Ben 49 sayı atıp rekor kırdığım maçtan sonra, takım arkadaşlarım ve taraftar olmadan bunları başaramayacağımı söylemiştim. Onların bir an evvel salondaki yerlerini almalarını sabırsızlıkla bekliyorum. Onların pozitif enerjisini almak için heyecanlıyım.
 
Her Anadolu Efes taraftarına çok fazla ihtiyacımız var.  Taraftarların destek vermesi elbette çok önemli. Ev sahibi avantajı veriyorlar. Ama pandemi mücadelesi var. Evet, diyelim ki Sinan Erdem’e taraftar aldınız ve bir kişide hastalık çıktı. Herkese bulaştırdığını düşünün. Eğer risk varsa çok dikkatli olmak gerek. Eğer bir şekilde seyircili oynanacaksa ve bunun kararı verilecekse riske girmeden yapıyor olmak gerek.

EuroLeague'de şampiyonluğu kazanmak benim öncelikli hedefim. Bunu kesinlikle söyleyebilirim. Ama diğer taraftan da NBA’in NBA olduğunu ve orada oynamak gibi bir hedefim olduğunu da es geçmemek gerek. Yazın bazı teklifler geldi; ama olumlu sonuçlanmadı ve ben de kalmayı tercih ettim. Burada tamamen kazanmaya kendimi adamış vaziyetteyim. 27 yaşındayım ve hâlâ önümde uzun bir süreç var, NBA’de oynama sürecim olabilir. Ama şu an hedefim taraftarlarımızı ve ülkeyi gururlandıracak başarıları elde etmektir.

NBA'de tercih ettiğim spesifik bir takım olmadığını söyleyemem ama bana en çok destek veren Boston Celtics oldu. Öylesi bir yakınlık gördüğüm başka bir takım da oluşabilir. Para olsun olmasın benim için önemli olan bana fırsat sunulması. Hangi takım olursa pek hâlâ oynayabilirim.
 
Türk Milli Takımı konusuna gelirsek... Tüm işler rayına girdiği zaman parkeye çıkma konusunda oldukça heyecanlıyım. Milli forma ile oynamak için gerçek anlamda sabırsızlanıyorum. Bu benim için de çok farklı bir deneyim olacak.

SHANE LARKIN
Doğum Tarihi: 2 Ekim 1992
Doğum yeri: Cincinnati, Ohio, ABD
Pozisyon: Gard

2013-2014 Dallas Mavericks
2014          Texas Legends
2015-2015 New York Knicks
2015-2016 Brooklyn Nets
2016-2017 Saski Baskonia
2017-2018 Boston Celtics
2018-         Anadolu Efes

 
 
YENİ MACERA
BROCK MOTUM

 
"FIBA Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez yer alacağım için heyecanlıyım. Aynı zamanda kulübüm de ilk kez bu arenada rekabet edecek. Bu organizasyonu bizim için unutulmaz kılmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız..."

Kısa bir aranın ardından İstanbul'a geri dönmek harika bir duygu. Bu şehri ve bu ülkeyi seviyorum. Sevdiğiniz bir yerde keyif aldığınız işi yapabilmek gerçekten bulunması zor bir fırsat. Dinamiklerine alışık olduğum bir organizasyona geri dönmek benim için de avantaj olacak. Çünkü aynı arenada mücadele edip sadece farklı bir soyunma odası kullanıp  farklı bir forma ile parkede yer alacağım. Her şeyin yanında Galatasaray formasını giyme fırsatı bulduğum için minnettarım. Galatasaray büyük bir kulüp ve ben burada yer aldığım için çok mutluyum.

Galatasaray'a transferim konusunda tereddüt yaşamadım. Görüşmelerin kısa sürdüğünü ve kararı vermemin kolay olduğunu söyleyebilirim. Kulüp ile temasa geçtikten sonra koçla birkaç kez telefonda konuştum. Geçmişte ona karşı oynadığım için edindiğim tecrübelerimden net bir hedefi olan üst düzey bir koç olduğunu biliyordum. Hedefleri olan bir takımda hedefleri bulunan bir oyuncu olarak mücadele etme isteğim transferimde etkili oldu.
 
Hırslı bir koç ile çalışmak tüm sporcular için gerçek anlamda bir avantajdır ve bu yüzden onun için oynadığım için mutluyum. Ortak hedeflerimiz doğrultusunda hareket ederek başarılı bir süreç geçireceğimizi düşünüyorum.

İspanya ACB ile ING Basketbol Süper Ligi'nin bir takım farklılıkları olduğu aşikar. Ancak her organizasyonun kendine has bir havası olması basketbolu güzel kılan şeyin ta kendisi. Her ülke ve ligde oynama tarzları biraz farklıdır. Bazısı fiziki oyun tarzı ile öne çıkarken bazısı ise taktiksel şemaları ile adından söz ettirir. Tüm bunlar basketbolu özel kılan detaylar. Ancak ligler arasındaki farklılıkları bilip söylesek bile günün sonunda basketbol, aşağı yukarı aynıdır.

Bu sezon ana hedefim, takımımın başarısı için mücadele edebilmek. Parkeye çıktığım zaman tam kapasitemde ekip arkadaşlarıma yardımcı olmak önceliğim. Daha önce de dediğim gibi hedefleri olan bir ekibin tüm hedefleri doğrultusunda mücadele vereceğim. Her gün bireysel olarak gelişmek için çalışırken mümkün olduğunca çok maç kazanmayı umuyorum.
 
Her gün kendi oyunum ve takımın oyunu için çaba sarf ederek sezon sonunda hedeflediğimiz başarılara ulaşmak istiyorum. Bunun için de mümkün olduğu kadar maç kazanarak sezon içinde iddialı bir konumda yer almamız gerekiyor.

Daha önce THY EuroLeague'de mücadele etme fırsatı bulmuştum. Orada güzel anılarım var. Avrupa kupalarındaki rekabet ortamına da aşina bir oyuncuyum. Bu sezon Galatasaray forması ile FIBA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olmaktan da mutluyum. Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez yer alacağım için heyecanlıyım.
 
Aynı zamanda kulübüm de ilk kez bu arenada rekabet edecek. Herkes adına bu büyük bir deneyim olacak. Alacağımız başarılarla umarım unutulmaz bir sezon geçirme fırsatı buluruz. Bu organizasyonu bizim için unutulmaz kılmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız.
 
 
TİPLEME
- En beğendiğin koç?

- Sarunas Jasikevicius
- En beğendiğin oyuncu?
- Dirk Nowitzki
- En iyi 5'in?
- Lebron James, Michael Jordan, Larry Bird, Dirk Nowitzki, Shaquille O'Neal
- Tek kelime ile Galatasaray?
- Gurur

BROCK MOTUM

Doğum Tarihi: 16 Ekim 1990
Doğum yeri: Queensland Avusturalya
Pozisyon: Forvet
KARİYER
2013–2014 Granarolo Bologna
2014–2015 Adelaide 36ers
2015–2017 Zalgiris
2017–2019 Anadolu Efes
2019–2020 Valencia
2020–         Galatasaray


YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları