Savaşçı | Tina Krajsnik

"Galatasaray olarak genç ama çok yetenekli bir ekibiz ve savaşçı ruhumuz var. Bu sezon hedeflerimize ulaşmak için en büyük gücümüzün bu olacağına eminim. Şahsen elimden gelenin en iyisini yapmaya ve sahada yeteneklerimle takıma yardım etmeye çalışacağım."

Savaşçı | Tina Krajsnik
02 Ekim 2021 - 14:47
RÖPORTAJ: TOLGA YENİGÜN
 
Sopron ile geçen sezonum iyiydi, başarılı bir yıl olduğunu söyleyebilirim. Üst üste 3. EuroLeague Final Four'umuza imza attık. Bir oyuncu olarak benim için büyük bir tecrübe. Sezon birçok takım gibi bizim için de zor geçti, Covid-19 virüsü ile uğraştık. Ama neyse ki bu bizi çok fazla etkilemedi ve fanus sisteminde oynanan İstanbul'daki Final Four'da iyi bir iş çıkardık. 
 
Sezon içindeki performansıma bakarsak, orada oynadığım 4 yıl boyunca Sopron'daki en iyi sezonumdu... Bu yüzden geçen sezonu en çok keyif aldığım yıl olarak hatırlayacağım.
 
Sırbistan Milli Takımı ile 'Avrupa Şampiyonu' unvanını kazanmak hayalim de yine bu yaz gerçek oldu. Belgrad'da kalabalık topluluğun önünde kupayı kaldırdığımda yaşadığım o duygu, asla unutamayacağım bir duygu. Bu yaz benim için harika bir deneyimdi; ama fiziksel ve mental olarak zordu; çünkü iki ayda iki büyük şampiyona oynadım.
 
Sırbistan'da insanlar sporu, özellikle basketbolu seviyor ve onunla yaşıyor. Pek çok efsanenin yer aldığı devasa bir geçmişimiz var, bu yüzden medya ve insanlar basketboldaki her başarıyı yakından takip ediyor ve alkışlıyor. Federasyonumuzun çalışma şeklini seviyorum, basketbolu çok iyi yönetiyorlar ve tanıtıyorlar. Biliyoruz ki başarı her zaman çok çalışmanın ardından gelir.
 
Macaristan'da bunca yıl oynadıktan sonra bir değişikliğe, bir meydan okumaya, başka bir ülkenin ligine ihtiyacım vardı. Buradaki atmosferi tanıdım ve Galatasaray bir aile gibi. Bu kulüp için çalışanlar ve bu forma için savaşan oyuncular bunu yürekten yapıyor. Ve bu benim kişiliğime uyuyor.
 
Ayrıca bu kulübün büyük bir geçmişi var ve hırslılar, bu sezon o tarihin bir parçası olmak istedim. Burada çalışma şeklimizi seviyorum, teknik ekibin yaptığı işleri seviyorum ve burada takımıma gerçekten inanıyorum. Galatasaray'a geldiğimde bu kulüp hakkındaki düşüncelerimin ne kadar da doğru olduğunu gördüm.
 
Burada daha önce oynayan birçok oyuncu; ama özellikle milli takım koçlarım Marina Maljkovic ve Milos Padjen bana Galatasaray Kulübü hakkında güzel şeyler anlattı. Ve genel olarak Sırbistan'da halk Galatasaray'ı biliyor ve bu sezon burada oynayacağım için çok heyecanlıydılar. Hatta bazıları buraya gelip, Galatasaray'ın maçlarını izleyeceklerini söylüyor. 
 
Kariyerimde birçok kez Galatasaray ve Fenerbahçe'ye karşı oynama şansım oldu; ancak Fenerbahçe'ye karşı Galatasaray için oynamak çok özel bir duygu olacak. Açıkçası benim için her maç önemli ve her karşılaşmaya aynı şekilde hazırlanıyorum. Ama bazı maçların kulüpler için ne kadar değerli olduğunun farkındayım.
 
Gördüğüm kadarıyla ekibimiz genç; ama çok yetenekli ve savaşçı ruhumuz var. Bu sezon hedeflerimize ulaşmak için en büyük gücümüzün bu olacağına eminim. Şahsen elimden gelenin en iyisini yapmaya ve sahada yeteneklerimle takıma yardım etmeye çalışacağım. Basketbol dünyadaki en harika oyundur ve sahada bir şeyler vermenin her zaman bir yolu vardır. Önemli olan takım arkadaşlarımın her zaman arkanızda olduğunu bilmektir. Bu sezon birlikte oynamaktan zevk almalı ve hedeflerimiz için çok çalışmalıyız.
 
İdmanlar ve maçlar nedeniyle henüz İstanbul'u görme ve şehrin ruhunu keşfetme şansım olmadı. Burada yaşamak bana bu fırsatı verecek. Boş zamanlarımı Sultanahmet Camii ve Dolmabahçe Sarayı gibi tarihi mekanları ziyaret etmek ve ayrıca Balgrad Ormanı gibi doğa harikası yerleri görmek için kullanacağım. 
 
İstanbul'la ilgili ilk izlenimlerim harika, denizi seviyorum ve her şeyden önce buradaki insanlar gerçekten kibar. Yemeklerin belki de şimdiye kadar denediğim en iyileri olduğunu söyleyebilirim.
 
TİPLEME
- En beğendiğin koç?

- İlk koçum Zeljko Vasiljevic
- En beğendiğin oyuncu?
- Dirk Novitzki
- En iyi ilk 5'in?
- Sarunas Jasikevicius - Dimitris Dijamantidis - Nikola Stojakovic - Dirk Novitzki - Nikola Jokic
- En zorlu deplasman?
- Uzun ve yorucu yolculuk nedeniyle Dinamo Kursk
- Tek kelimeyle Galatasaray... 
- Tutku

TINA KRAJSNIK
Doğum tarihi: 12 Ocak 1991
Ülkesi: Sırbistan
Boy: 1.91 m.
Pozisyon: Pivot

PROFESYONEL KARİYERİ
2006–2009    ZKK Loznica
2009–2013    ZKK Radivoj Korać
2013–2014    ZKK Crvena zvezda
2014–2015    PEAC-Pécs
2015–2017    Aluinvent Miskolc
2017–2021    Sopron Basket
2021–            Galatasaray

YORUMLAR

  • 0 Yorum