Eve dönüş | Elizabeth Willams

"Yeniden Fenerbahçe'ye döndüğüm için çok ama çok mutluyum. Bu kulüp ev gibi hissettiriyor. Ben de yuvaya dönmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorum."

Eve dönüş | Elizabeth Willams
02 Ekim 2021 - 14:52
TOLGA YENİGÜN

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde geride bıraktığımız sezon Botaş ile birlikte ikinci yılımdı. Doğrusunu söylemek gerekirse... Evet, Botaş kağıt üzerinde iyi bir takımdı; ama Botaş'ta geride bıraktığımız sezon çok önemli sakatlık sorunları yaşadık. Bu problemler nedeniyle Botaş açısından oldukça beklenmedik bir sezonu geride bıraktık diyebilirim.
 
Bu arada yine Covid-19 salgını da bizi önemli ölçüde etkiledi. Şartlar gerçekten zorlayıcıydı. Pandeminin yarattığı zorlukların yanında, bazı sakatlıkların da üst üste gelmesi, doğal olarak performansımızı da etkiledi. Ancak takım olarak elimizden geleni yaptığımızı söyleyebilirim.
 
Dile kolay geçen sezon Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde namağlup şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe gibi büyük bir takımla rekabet etmek gerçekten kolay olmuyor. Botaş'ta forma giyerken bunun zorluğunu hissettim. 
 
Kesinlikle Fenerbahçe rakip olarak en zor ekiplerden biri... Sürekli kazanma niyetiyle oynayan ve çok güçlü bir ekip, haliyle rakip takımlar Fenerbahçe'nin gücünden çekiniyorlar. 
 
Aslına bakarsanız WNBA'de forma giydiğimiz arkadaşlarla Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde rakip olma şansını elde etmemizin harika olduğunu düşünüyorum.  Bu arkadaşlarımızla birçoğumuz kolejde de birbirimize karşı oynadık. Bu yüzden Avrupa'dayken en iyi oyunculardan bazılarıyla oynama şansına sahip olmak büyük bir avantaj. Ve saha dışında da onlarla vakit geçirmek her zaman için eğlenceli oluyor. 
 
Yeniden Fenerbahçe'ye döndüğüm için çok ama çok mutluyum. Şunu net olarak söylemem gerekir ki; Fenerbahçe'yi özledim. Yuvam olarak gördüğüm kulübe tekrar geri döndüğüm için gerçekten heyecanlıyım. Bu kulüp ev gibi hissettiriyor. Ben de eve dönmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorum. 
 
Aslına bakarsanız hem WNBA hem de Avrupa'da forma giymek zorlayıcı... Fakat ben yıllardır bu şekilde oynamaya alıştım. Doğrudan WNBA sezonundan yurt dışı sezonumuza geçmek yorucu olabilir. Ama artık alıştım. Bunu yıllardır yapıyorum ve çoğumuz için dünyanın en iyi oyuncularına karşı rekabet etmek adına harika bir fırsat.
 
Bu sene Fenerbahçe olarak hedefimiz parkeye çıktığımız her maçı kazanmak. Bunu yapabilecek kapasitemiz olduğunu da düşünüyorum.
 
Bireysel olarak ise daha iyi bir oyuncu olmak istiyorum. Daha iyi şut atmak ve kendime daha fazla güvenmek istiyorum ve Fenerbahçe'deki koçlarımın ve takım arkadaşlarımın bunu yapmama yardım edeceğini biliyorum.
 
Basketbol hayatım boyunca birçok farklı ülkeyi gördüm. Seyahat etmeyi ve dünyayı görmeyi seviyorum. İnsanların diğer kültürleri görmesi ve onlarla etkileşime girmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Bu sahip olduğunuz her şeyi takdir etmenizi ve diğer insanların nasıl yaşadığının değerini görmenizi sağlar.
 
ELIZABETH WILLIAMS
Doğum tarihi: 23 Haziran 1993
Ülkesi: ABD
Boy: 1.97 m.
Pozisyon: Pivot
 
PROFESYONEL KARİYERİ
2015          Connecticut Sun
2015-2016 İstanbul Üniversitesi
2016-         Atlanta Dream
2016-2017 Nadejda Orenburg
2017-2018 Liaoning Flying Eagles
2018-2019 BOTAŞ
2019-2020 Fenerbahçe
2020-2021 BOTAŞ
2021-         Fenerbahçe

YORUMLAR

  • 0 Yorum