Potansiyel | Andaç Yapıcıer

"Biz her maça kazanmak için çıkacağız. Rakibimizin o gün puan tablosundaki yeri bizim için önemli değil. Önemli olan bizim o maçta kendi potansiyelimizin maksimumunu sahaya koymamız olacak. Bu istikrarı yakalayabilmemiz çok çok önemli."

Potansiyel | Andaç Yapıcıer
02 Ekim 2021 - 15:18
RÖPORTAJ: TOLGA YENİGÜN
 
ING Basketbol Süper Ligi (BSL) ile TBL arasında teknik olarak büyük farklar olduğunu söyleyemem; fakat temel olarak bazı farklılıkların bulunduğu ise aşikar. TBL’de yerli oyuncuların dominasyonu ve oyuna etkileri çok fazlayken, BSL’de yabancı oyuncuların üzerine bir temel kurulduğunu söyleyebilirim. 
 
BSL’deki yerli rotasyonu ise sizin diğer takımların önüne geçmenizde ve fark yaratmanızda önemli etken oluyor. Bir diğer farklılık ise TBL’de duygular ve sertlik ile dengelerin değişebileceği dönemler olabiliyor. İyi kimya ve sinerji ortaya farklı sonuçlar çıkartıyor.
 
Yönetimimiz kulübün sürdürülebilir başarısı için uzun vadeli alt yapı ve yatırım planları ile ilerliyor. Vizyoner bir yapının içerisinde olduğumuzun en önemli göstergelerinden biri de Hakan Demirel’in bireysel gelişim antrenörü olarak aramıza katılması. Bu birliktelik ile sporcularımızın teknik ve mental gelişimlerinin en üst seviyeye çıkması konusunda önemli bir adım attığımızı düşünüyorum. 
 
Hakan Demirel çok önemli bir kariyere ve tecrübeye sahip. Bu tecrübesini de sahaya aktarma konusunda son derece becerikli. Yerli ve yabancı tüm oyuncularımızın hem bugününe hem de geleceklerine dokunuşlar yapacağına inancımız tam.
 
Eğer profesyonel sporculara sahipseniz, ilişkinizi doğru temellere oturtabiliyorsanız, donanım olarak yeterliyseniz ve onlarla doğru iletişim kurabiliyorsanız, bu tip ikincil konular sizin yolunuzu değiştirmez. Benim kariyerimin hiçbir döneminde böyle bir çekincem olmadı. 
 
Geçmişte beraber çalıştığımız; Nedim Yücel , Cenk Akyol, Reha Öz ve Adem Ören ile başarılı sezonlar geçirdik. Onların tecrübelerinden faydalanırken sahada sinerji ile aynı hedef için kol kola mücadele ettik. Bu sezon aramıza katılan Cevher Özer ile de benzer ilişkilere sahibiz.

Benim görevim onun tecrübesinden tüm takımın faydalanmasını sağlamak ve güvene dayalı kuracağımız ilişki ile uyum içinde geleceğe birlikte yürümek.
 
TBL’nin yeni formatıyla normal sezonda rakipten bağımsız her maç çok değerli. Kimi yenerseniz yenin hanenize 1 galibiyet ekleniyor. Üzerine TBL’de yaşanan konsantrasyon dalgalanmalarını da düşünürsek fikstüre bakıp kritik maç seçmenin ya da oynamadan maç hanesine galibiyet yazmanın doğru olmadığını düşünüyorum.
 
İnanıyorum ki oyuncularım da benzer bakış açısına sahipler. Biz her maça kazanmak için çıkacağız. Rakibimizin o gün puan tablosundaki yeri bizim için önemli değil. Önemli olan bizim o maçta kendi potansiyelimizin maksimumunu sahaya koymamız olacak. Bu istikrarı yakalayabilmemiz çok çok önemli.
 
TİPLEME
- En beğendiğiniz koç?

- Ioannis Sfairopoulos
- En beğendiğiniz oyuncu?
- Vasilije Micic
- En iyi ilk 5'iniz?
- Kevin Pangos , Vasilije Micic , Vlademir Lucic, Nikola Mirotic, Jalen Reynolds
- Tek kelime ile Sigortam.net Basketbol...
- Planlama

YORUMLAR

  • 0 Yorum