İstikrar | Mustafa Say

"Gerek yönetim kurulumuz gerekse teknik ekibimiz takımımızı daha ileriye götürebilmek adına çok çalışıyor. Takım ruhu, disiplin ve azim bu işin olmazsa olmazı. Başarı bir anda gelmiyor, hedeflerimize ulaşmak için her kademede kendimizi geliştirmeye devam ediyoruz."

İstikrar | Mustafa Say
02 Ekim 2021 - 15:26
RÖPORTAJ: TOLGA YENİGÜN
 
Basketbola olan tutkum oldukça eski yıllara dayanıyor. Bu tutkumun temelinde basketbolun rekabetçi ve takım ruhunu yansıtan bir spor dalı olması yatıyor. Bunlar iLab yatırımlarında da önem verdiğim özellikler.
 
2000’li yıllarda oğlum Semih Say’ın oyuncusu olduğu Pertevniyal Lisesi Gençlik ve Spor Kulübü ile tanıştım. Gençlerin basketbol sevgilerinden ve azimli çalışmalarından çok etkilendim, bu da beni Türk basketboluna katkıda bulunmak için neler yapabileceğim üzerinde düşünmeye sevk etti. 
 
Bunun sonucunda 2013-2015 yıllarında tamamen genç oyunculardan oluşan bir kadroyla bölgesel ligde kurduğumuz Sigortam.net-Pertevniyal isimli takımımız ile yolculuğumuz başladı. 2013’ten beri kesintisiz devam eden isim sponsorluğumuzu geçen sene kulüp sahibi olarak taçlandırdık. Bandırma Kırmızı takımını alarak iLab’in ‘Sigortam.net Basketball’ adı ile kendi kulübünün olması benim için çok değerli dönüm noktalarından biri.
 
Tutkumun bu noktaya gelmiş olması ve Türk basketboluna sağlayabildiğimiz bu katkının gururunu Sigortam.net’in isim sponsorluğunun yanı sıra diğer grup şirketlerimizden Kariyer.net, arabam.com, HangiKredi.com, Cimri.com, Emlakjet.com ve Neredekal.com’un süregelen destekleri ile beraber yaşayabilmek ise benim için ayrı bir gurur kaynağı.
 
Pandemi herkes gibi basketbol camiası için de zorlu bir süreçti. Bu sürecin bittiğini söyleyemeyiz; ama bu sezonun daha rahat koşullar altında geçeceğini umuyoruz. Geçen sezon gerek artan maliyetler, gerek psikolojik zorluklar ve kısıtlamalar altında seyircisiz oynamak zorunda kalınan maçlar hepimizi zorladı. 
 
Ancak kendi adımıza bu süreci de verimli geçirdiğimizi söyleyebilirim; bunun en önemli göstergelerinden biri de 2020-2021 sezonunda kazandığımız Federasyon Kupası.
 
Gerek yönetim kurulumuz gerekse teknik ekibimiz takımımızı daha ileriye götürebilmek adına çok çalışıyor. Takım ruhu, disiplin ve azim bu işin olmazsa olmazı. Başarı bir anda gelmiyor, hedeflerimize ulaşmak için her kademede kendimizi geliştirmeye devam ediyoruz. 

Geçen sezon Süper Lig’e çıkamamış olmamızı bir başarısızlık olarak değerlendirmiyorum. Gelişim noktalarımızı çok net gördük, bunları gidererek kuvvetli bir takım kurduk; bu sezona çok daha hırslı hedeflerle girdiğimizi söyleyebilirim.
 
Takım olarak hedefimiz elbette Süper Lig’e çıkabilmek. Bu doğrultuda iş hayatında olduğu gibi bu alanda da uzun vadeli planlar ile ilerliyoruz. Takım kimyasını oluşturabilmek, birbirini tamamlayarak etkili oyun ortaya koyabilen bir oyuncu kadrosu kurabilmek ve doğru yetenekleri bularak onları geliştirmek profesyonel bir yapılanma olmadan çok mümkün değil. Biz bunu önceden öngörerek çalışmalarımızı da bu doğrultuda yürüttük. 
 
ING Basketbol Süper Ligi’nde kendini kanıtlamış çok kıymetli spor kulüplerimiz var, bunun yanı sıra TBL’de de yakından takip ettiğimiz yapılanmalar var. Hem Türk takımlarımızı hem de yurtdışındaki başarılı örnekleri inceliyoruz; kendimize adapte edebileceğimiz uygulamaları da hayata geçirmeye çalışıyoruz.
 
Hem teknik ekibimizin hem de oyuncularımızın daha rahat edebilecekleri ve daha verimli antrenman yapabilecekleri bir ortam sağlamak istiyorduk. Bu nedenle bir süredir yeni salon arayışımız vardı. İBB Cebeci Spor Kompleksi aradığımız tüm kriterleri sağladı; yeni sezon hazırlıklarımıza burada başlayabilmekten çok memnunuz. 
 
Yepyeni ve altyapısı güçlü bir salon. Maçlara gelecek seyircilerimize daha konforlu bir ortam sağlarken, sponsorlarımız için de daha etkili görünürlük fırsatları yaratabileceğiz. Geçen sene bize antrenmanlarımız için salon imkanı sunan İTÜ’ye de destekleri için bir kez daha çok teşekkür ediyorum.
 
Sigortam.net olarak tabii ki önceliğimiz basketbol takımımız; ligde çok daha etkili oyun sergileyerek başarılarımızı daha ileri seviyelere taşımak istiyoruz. Bunun yanı sıra kuvvetli bir altyapı organizasyonu kurmak hedeflerimiz arasında. Genç yetenekler için olanaklar sunarak, onları geleceğin yıldızları olarak yetiştirmek basketbola olan katkımızı pekiştirecek. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları