Rudy Hackett: DNA'sında var

"CSKA’nın EuroLeague’deki standardının şampiyonluk olduğu biliyoruz… Babam Rudy Hackett da NBA geçmişli bir basketbol oyuncusuydu. Sanırım yeteneklerim DNA’dan geliyor.”

Rudy Hackett: DNA'sında var
04 Ocak 2020 - 16:49

YAVUZ ÇANDIR

CSKA Moskova’nın İtalyan guardı Daniel Hackett, takımıyla yeni şampiyonluklara imza atmak için gün sayıyor. Sözü daha fazla uzatmadan, Hackett’ın basketbola başlangıç hikâyesinden, yeni sezona dair düşüncelerine kadar birçok detayları bulabileceğiniz bölüme geçelim. Söz sırası Daniel Hackett'ta...

Kolej Ligi’nden Güney California Üniversitesi’nde oynadım. Takım arkadaşlarım arasında DeRozan gibi NBA yıldızları da vardı. Hep birlikte çok güzel hissediyorduk. Harika bir ekip uyumumuz vardı. O zamanlar çok gençtik ve gerçekten beraber çok iyi zamanlar geçirdik. Kolejde beraber basketbolumuzu çok geliştirdik.

Takımın parçası olan birçok yıldız vardı ve kolej dönemimiz gelişimimiz açısından çok yararlı oldu. O takımdaki oyunculardan bazıları NBA’e gitti. Şu an NBA'de gösterdikleri performanslarla gerçekten hak ettikleri yerin hakkını veriyorlar. Şunu samimi olarak söyleyebilirim ki onlar için çok sevinçliyim.

Babam Rudy Hackett da NBA geçmişli bir basketbol oyuncusuydu. Sanırım basketbol yeteneklerim DNA’dan geliyor. Ben küçük bir çocukken babamın bana verdiği ilk hediye basketbol topuydu ve bu oyuna küçük yaşımda aşık olmuştum. İlk hediyemin bu olması belki de kaderimi belirledi diyebilirim. Daha sonra babam basketbolu bıraktı ve koçluğa başladı. O benim basketbola olan sevgimi görünce daha da çok destek oldu. Babam sayesinde DNA'mda olan basketbol yeteneklerimi profesyonel hayatla birleştirebildiğimi düşünüyorum.

Babam şu an ABD’de yaşıyor ve beni hâlâ takip ediyor ve destekliyor. Bana olan desteğini hissetmek bile, benim basketbolumu günden güne daha iyiye taşımam için farklı bir etki yaratıyor.

EuroLeague’de bu sezon tam bir savaş sezonu! Birçok iyi takım var ve bu takımların hepsi geçen seneden çok daha iyiler. Bazı takımlar yazın çok iyi transferler yapıp yeni bir kadro kurdu, Anadolu Efes gibi bazı takımlar ise geçen seneki kadrolarını koruyup sadece birkaç ekleme yaptı.

Bu sezon her maçta son saniyeye pes etmeyen olağanüstü takımlar ile mücadeleler veriyoruz. Takım olarak bu sezon EuroLeague’de çok daha iyi oynamaya odaklı
hâldeyiz. CSKA’nın EuroLeague’deki standardının şampiyonluk olduğunu biliyoruz. Bu sene de bu başarıyı elde etmek için çabalayacağız.

EuroLeague'de gerçekten güçlü ekipler var ve uzun bir sezon bizi bekliyor. Bu sebeple her maça hazır olmanız gerekiyor. Çift maç haftalarında bir sonraki maça hazırlanmak için fazla süreniz de olmuyor. Her maçta en iyi performansımızı koymak istemememiz fiziksel ve mental açıdan zorlayıcı olabiliyor. Bu yüzden takımlar kadrolarında her zamankinden daha çok, iyi oyunculara ihtiyaç duyuyor. Geçtiğimiz sezonlara göre daha kaliteli takımlar oluşması bunun bir sebebi.

EuroLeague uzun bir maraton ve her maç ayrı zorluk seviyesinde. Sezonun sonunda kürsüde olmak için gerçekten yardıma ihtiyacınız oluyor. NBA'e benzer türden bir değişim yaşandığını söyleyebilirim. En azından yapılmak istenen şey buna benziyor.

EuroLeague'de maçlar sıklaştı, takım sayısı arttı ve rekabet daha üst düzeye çıktı. Artık her maç sıralama için daha büyük önem taşıyor. Bizim bu değişime ayak uydurup, her maça son maçımız gibi yaklaşmamız ve iyi bir sıralama elde etmemiz gerekiyor.

İtalya Milli Takımı için konuşmak gerekirse… Takım olarak beklentimizi finale çevirdik. Ama dürüst olmamız gerekirse kolay bir grupta değiliz. Dünya Kupası'nda Porto Riko'yu uzatmalarda 5 sayı farkla mağlup etmeyi başarmıştık. Oldukça zorlu bir karşılaşmaydı. Rakibimizin ne kadar tehlikeli ve yetenekli bir takım olduğunu deneyimleme fırsatı bulduk.

Diğer rakibimiz Senegal için konuşmak gerekirse, onlar da oldukça atletik bir takıma sahip. Oyunu daha çok atletik performans üzerine kurup, koşan bir oyun yapısı ile karşımıza çıkacaklarını düşünüyorum. Olimpiyatlar’da neler yapacağımız görmek istiyoruz ve rakiplerimize iyi hazırlanacağımızı söyleyebilirim.

TİPLEME
 

- En beğendiğin koç?
- Chris Madigan
- En beğendiğin oyuncu?
- Michael Jordan
- En zorlu deplasman?
- Milano
- En iyi 5'in?
- LeBron James, Kobe Bryant, Carmelo Anthony, Dirk Nowitzki, Shaquille O'Neal
- Tek kelime ile CSKA Moskova...
- Korkusuz


YORUMLAR

  • 0 Yorum