Potanın Kraliçesi | Emma Meesseman

"Rekabetini çok sevdiğim EuroLeague’i kazanmak gerçekten çok güzel bir his... O kupayı İstanbul’a, Fenerbahçe’ye getirmek ve o duyguyu tüm taraftarlarımız ve camiamızla paylaşmak istiyorum."

Potanın Kraliçesi | Emma Meesseman
03 Şubat 2023 - 13:51
RÖPORATJ: ECE ERGEZ
 
Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde ilk devrenin en iyi oyuncusu seçildiğim için çok mutluyum. Türkiye’deki ilk yılımda bu ödülü almak benim için bir onur, herkese teşekkür ederim. Burada alışmam gereken, kesinlikle farklı bir rekabet var. Ama bu rekabeti çok sevdim. Aynı zamanda, bu ödülü çok önemsemiyorum; çünkü sezon sonunda takım olarak kazanacağımız daha büyük ödüllere odaklanmış durumdayım. Bu başarılar için çok çalıştığımızı rahatlıkla söyleyebilirim. Hedeflerimize her geçen gün daha kararlı bir şekilde ilerliyoruz.
 
Evet 4 EuroLeague, 1 WNBA şampiyonluğum ve çokça MVP seçildim. Geriye dönüp baktığım anlar oluyor ve bu anlarda ilk düşüncem her şeyin ne kadar hızlı gerçekleştiği... Küçük bir çocukken tüm bu başarıların hayalini kuruyorsunuz. Kurduğunuz bu hayallerin bir gün gerçeğe dönüşmesi gerçekten çok farklı ve güzel bir his. Belçika küçük bir ülke ve ülkemi büyük bir sahnede temsil etmekten gurur duyuyorum. Fakat tabii ki başarmak, kazanmak istediğim şeyler bitmedi. Daha çok şey var. Bu yüzden çok fazla geriye bakmıyorum, sadece ileriye, geleceğe bakıyorum.
 
Kariyerimde nerdeyse bütün özel ve önemli başarılara sahip olsam da bunlara ulaşmış olmak ilerisi için bende doymuşluk hissi yaratmıyor. Gerçekten konsantre olma konusunda hiç zorluk çekmedim. Çünkü kazandığım, başardığım her şey beni daha fazlası için motive eder. Bireysel başarılar benim için hiçbir zaman bir hedef ya da özel bir an olmadı. Şampiyonluklar kazanmak, takımlarımla tarih yazmak kariyerimi en güzel yapan, en özel anlar. Umuyorum ki Fenerbahçe Alagöz Holding’te de hep birlikte yeni zaferler kazanacağız. 
 
Fenerbahçe’nin Avrupa’nın en büyük takımlarından biri olduğunu buraya gelmeden önce de biliyordum. Bu kulübü uzun zamandır takip ediyordum ve birçok kez de sahada karşı karşıya gelmiştim. EuroLeague’i kazanmak için sonuna kadar savaşacak bir kulüp arıyordum ve bu yüzden Fenerbahçe ile bağlantımız çok hızlı bir şekilde kuruldu. Herkesin aynı doğrultuda, aynı hedefler uğruna savaştığı bir yerde, Fenerbahçe Alagöz Holding’te olduğum için çok mutluyum.
 
Umuyorum ki hedeflerimize adım adım ilerleyecek ve sezon sonunda mutlu sona birden fazla kez ulaşacağız. Fenerbahçe’ye gelmemin en temel sebeplerinden biri bu. EuroLeague rekabetini seviyorum ve EuroLeague’i kazanmak gerçekten çok güzel bir duygu. O kupayı İstanbul’a, Fenerbahçe’ye getirmek ve o duyguyu tüm taraftarlarımız ve camiamızla paylaşmak istiyorum.
 
Basketbol tutkusunun peşinden koşmak büyük fedakarlıklar gerektiriyor. İnsanlar spor yapmanın sağlıklı olduğunu söylüyor, bu doğru fakat yıl boyunca oynamanın vücuda olumsuz etkilerinin olduğu da bir gerçek. Bizler profesyonel sporcular olarak kendimize, vücudumuza nasıl bakmamız gerektiğini biliyoruz.
 
Benim için işin en zor kısmı, sürekli evden uzakta olmak. Herkes hayatını evinde, sevdikleri ile bir arada kuruyor; fakat ben ailemi ve arkadaşlarımı yılda sadece bir ay görebiliyorum. Burada olmayı seviyor ve burada olmaktan gerçekten çok keyif alıyorum; ama hepimiz insanız ve evimizi de özlüyoruz. Ama Fenerbahçe Alagöz Holding’te olmamın benim için en büyük şanslarından biri de organizasyon içerisindeki herkes birbiri ile çok ilgili ve gerçek bir aile ortamı var. Bu sayede aile özlemimizi daha az hissediyoruz. 
 


Fenerbahçe ve İstanbul’da olduğum için çok mutluyum. İstanbul, dünyanın en güzel şehirlerinden biri ve keşfedecek çok yer var. Çok yoğun bir takvimimiz var; ama özellikle ailem buradayken şehri bir kaç kez görme fırsatı buldum. Geçen hafta sonu ilk kez Ortaköy’de kumpir denedim ve çok beğendim. Türk yemek kültürü beni çok şaşırttı, çok etkilendim. Daha deneyecek çok şeyim var.
 
Bence KBSL kesinlikle Avrupa’nın en çekişmeli liglerinden biri. KBSL'de oynayacağınız her maç için formunuzu zirvede tutmalı ve oyununuzu en iyi şekilde oynamaya odaklanmalısınız. EuroLeague’e Fenerbahçe formasıyla döndüğüm için çok mutluyum; çünkü KBSL'deki yüksek rekabet EuroLeague maçları için de çok değerli bir hazırlanma ve form tutma süreci. 
 
Türkçe gerçekten çok zor! Genellikle yabancı dillere yatkınlığım vardır; fakat Türkçe kesinlikle zorlayıcı. Zaten bir kaç kelime biliyorum, Bazı uygulamalar ile Türkçe konuşmaya, kelimeleri öğrenmeye çalışıyorum. Ama şu an Türkçe benim için hala Çince gibi! Umuyorum her geçen gün Türkçe’de de ilerleme kaydedebilirim.
 
Basketbola yeni başlayacak gençlerin, öncelikle basketbol açısından mümkün olduğunca çok yönlü olmaya odaklanmaları gerektiğini düşünüyorum. Kısa bir oyuncu olarak, uzun bir oyuncu gibi nasıl oynanacağını bilmeleri gerekiyor. Tabii ki bunun tam tersi de geçerli. Ama öncelikle bu oyunu oldukça basit görmeli ve öyle oynamalılar.
 
Temelleri ve teknikleri bilmeden NBA oyuncusu gibi oynamaya çalışan pek çok çocuk görüyorum. Teknik çok önemlidir. Tüm aşamaları adım adım geçmelisiniz. Genel olarak, yaptığınız işten zevk almanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çocukken kazanıp, kaybetmeyi ya da istatistikleri önemsemeyin. Bu bir oyun ve bu oyunu sevmeniz, oynarken de eğlenmeniz gerekiyor. Tutkunuzu korumanızın en basit yolu bu. Mümkün olabildiğince farklı sporları ya da hobileri deneyin. Çocukken tek bir şeye odaklanmanıza gerek yok. 16 yaşıma kadar çok şey yaptım, tüm bunların beni daha iyi bir insan ve oyuncu yaptığına inanıyorum.

EMMA MEESSEMAN
Doğum tarihi: 13 Mayıs 1993
Ükesi: Belçika
Boy: 1.93 m.
Pozisyon: Forvet
 
KARİYERİ
2009-2012    Blue Cats Ieper
2009-2012    Lotto Young Cats
2012-2014    ESB Villeneuve-d'Ascq
2013-2020    Washington Mystics
2014-2016    WBC Spartak Moscow Region
2016-2022    UMMC Ekaterinburg
2022-            Fenerbahçe Alagöz Holding
2022-            Chicago Sky

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları