Pınar Karşıyaka yarı finalde!

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde Pınar Karşıyaka, Rusya'da düzenlenen Final 8'in çeyrek final aşamasında ERA Nymburk'u 80-73 yenerek adını yarı finale yazdırdı.

Pınar Karşıyaka yarı finalde!
05 Mayıs 2021 - 23:19 - Güncelleme: 05 Mayıs 2021 - 23:50
Maça etkili başlayan Nymburk, tecrübeli ismi Vojtech Hruban'ın önderliğinde 8-2'lik bir seriyle başladı. Pınar Karşıyaka ise, buna Amath M'Baye'nin hücumdaki katkısıyla yanıt verdi ve 8-0'lık bir seri bularak 10-8 öne geçti. Çekişmenin yüksek dozda olduğu ve bir bakıma Hruban-M'Baye düellosunun yaşandığı ilk 10 dakika Çek ekibinin 24-22'lik üstünlüğüyle sonuçlandı. Kaf Kaf, ikinci çeyreğe Tony Taylor ile iyi bir başlangıç yapmasına karşın daha düzenli oynayan takım ERA Nymburk oldu. Pınar Karşıyaka, basit top kayıplarının yanı sıra dış atışlarda da istediği etkiyi gösteremedi. Temsilcimiz, 14'te 2 üç sayı isabeti bulup 8 top kaybı yapsa da, aranın açılmasına izin vermedi. Nymburk devre arasında soyunma odasına 41-38'lik üstünlükle gitti. 


Sert başlayan üçüncü çeyrekte Pınar Karşıyaka'dan basit hatalar gelmeye devam etti. ve 2 buçuk dakika dolmadan faul hakkını doldurdu. Ancak Kaf Kaf, her türlü aksaklığa rağmen, 5 sayı farkla geriye düşmesine karşın 8-0'lık bir seri yakaladı ve 46-43 öne geçti. (6.43) Bu seride Sek Henry'nin 2 üçlüğü temsilcimizin ivme yakalamasını sağladı. Nymburk son dakikalarda yeniden skorda üstünlüğü yakalasa da, Metecan Birsen'in son saniyede bulduğu üçlükle son 10 dakikaya 56-55'lik skorla Pınar Karşıyaka önde girdi. Temsilcimiz, dördüncü çeyreğe, önceki üç çeyreğe göre daha iyi bir başlangıç yaptı. Heyecanın dorukta olduğu son dakikalarda rakibine daha fazla hata yaptıran Kaf Kaf, mücadeleyi 84-73 kazandı.

Adını yarı finale yazdıran Pınar Karşıyaka'da, sezonun en iyi 5'ine seçilen Raymar Morgan, 18 sayı, 16 ribaund ve 5 blokla şov yaptı; Amath M'Baye, 20 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Metecan Birsen de 12 sayı ve 13 ribaundla bir double double performansı sergiledi. Nymburk'ta Hayden Dalton 14 sayı ve 7 ribaund kaydetti. Pınar Karşıyaka, yarı finalde Nizhny Novgorod'u eleyen Casademont Zaragoza ile finale kalma mücadelesi verecek.

Fotoğraf: Basketball CL

YORUMLAR

  • 0 Yorum