Derbi Final Serisi'nde ilk maç Fener'in

Fenerbahçe Öznur Kablo, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi Final Serisi'nin ilk maçında Galatasaray'ı 73*66 mağlup etti.

Derbi Final Serisi'nde ilk maç Fener'in
06 Mayıs 2021 - 20:02
Bertan ERMAN / RİBAUND DERGİ

Sert ve çekişmeli başlayan maçın ilk çeyreğin sonlarında Kayla McBride ile etkili olan Fenerbahçe Öznur Kablo, ikinci çeyreğe 26-18 önde girdi. Sarı Lacivertliler, bu bölümde de Galatasaray’a karşı skor avantajını korudu ve devre arasında soyunma odasına 34-28 üstün gitti. Üçüncü çeyreğe konuk ekip Galatasaray’ın maça ortak olma mücadelesiyle başlasa da, Alina Iagupova ve Sevgi Uzun’un devreye girmesiyle farkı çift hanelere çıkaran Fenerbahçe Öznur Kablo, son 10 dakikaya 60-47 önde girdi. Lakin Galatasaray, dördüncü çeyreğe etkili bir başlangıç yaptı; 5 dakika geçmeden farkı 2 sayıya kadar indirdi. (62-60) Ancak Fener, Iagupova’nın bir kez daha sorumluluk almasıyla üstünlüğünü korumayı başardı ve mücadeleyi 73-66 kazandı.

Seride 1-0 öne geçen Fenerbahçe Öznur Kablo'da Kayla McBride, 28 sayı, 3 asist ve 4 top çalma; Alina Iagupova da 21 sayı, 3 ribaund ve 4 asist ile öne çıktı. Galatasaray'da Quanitra Hollingsworth 16 sayı ve 8 ribaundla mücadele etti. Serinin ikinci maçı, 8 Mayıs Cumartesi günü, Metro Enerji Salonu'nda oynanacak. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum