Pınar Karşıyaka Şampiyonlar Ligi'nde finalde!

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde Pınar Karşıyaka, yarı final maçında Casademont Zaragoza'yı 84-79 yenerek tarihinde ilk kez finale kaldı.

Pınar Karşıyaka Şampiyonlar Ligi'nde finalde!
07 Mayıs 2021 - 21:13 - Güncelleme: 07 Mayıs 2021 - 22:58
Bertan ERMAN / RİBAUND DERGİ

Nizhny Novgorod'da düzenlenen FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi Final 8'de Pınar Karşıyaka, yarı final maçında Casademont Zaragoza ile karşı karşıya geldi.

Çeyrek final maçına göre daha etkili bir başlangıç yapan Pınar Karşıyaka, özellikle Sek Herny'nin dış atış isabetleriyle oyuna ağırlığını koymayı başardı. Farkı çift hanelere çıkaran temsilcimiz, ilk 10 dakikayı 29-17 önde tamamladı. Fakat ikinci çeyrekte Casademont Zaragoza yavaş yavaş ritmini bulmaya başladı. İspanya temsilcisi, 4 buçuk dakika içinde 9-0'lık seri buldu ve farkı 3 sayıya indirdi. Bunun üzerine sayı bulmakta sorun yaşayan Pınar Karşıyaka Baş Antrenörü Ufuk Sarıca mola aldı. Kaf Kaf, mola sonrasında Tony Taylor'ın üçlüğü ile rakibinin serisine son verdi. (32-26) Zaragoza oyuna tutunmakta ısrarlı olsa da, Taylor ve Henry ile art arda üçlükler bulan Pınar Karşıyaka, farkı bir kez daha çift hanelere çıkardı. (41-31) Temsilcimiz devre arasında soyunma odasına 43-33 üstün gitti. 

Karşılıklı basketlere başlayan üçüncü çeyrekte Pınar Karşıyaka'yı ayakta tutan, Tony Taylor'ın bulduğu skorlar oldu. Casademont Zaragoza, ilerleyen dakikalarda Jacob Wiley'i kullanarak boyalı alanda bir üstünlük kurmaya çalıştı. Farkı 1 sayıya kadar düşüren Zaragoza karşısında hücumda istediği sonuçlara ulaşamayan temsilcimiz, tartışmalı hakem kararlarıyla da mücadele etti. Zaragoza, çeyreğin bitimine yaklaşık 1 buçuk dakika 54-54 öne geçti. Kaf Kaf'ın çözümü yine Sek Henry oldu. Fakat İspanya temsilcisi, son 10 dakikaya 60-57 önde girmeyi başardı. Dördüncü çeyreğin başında farkı 6 sayıya kadar çıkaran Casademont Zaragoza karşısında pes etmeyen Pınar Karşıyaka, yavaş yavaş ritmine kavuşmaya başladı. Özellikle Onuralp Bitim'in hücumdaki ve savunmadaki hamleleri, Kaf Kaf'ı yeniden üstünlüğe taşımada önemli etkisi oldu. Heyecan dolu son dakikalarda rakibinin geri dönüş çabalarına izin vermeyen Pınar Karşıyaka, mücadeleyi 84-79 kazandı.

Turnuvada ilk kez finale kalan Pınar Karşıyaka'da maçın en skorer ismi Sek Henry, 7'de 7 üçlükle kariyer rekorunu kırarken 24 sayı kaydetti; Amath M'Baye de 17 sayı, 2 ribaund ve 1 asistle galibiyette önemli rol oynadı. Zaragoza'da Jacob Wiley, 21 sayı ve 4 ribaund ile karşılaşmayı tamamladı. Pınar Karşıyaka, 9 Mayıs Pazar günü, SIG Strasbourg - Hereda San Pablo Burgos maçının galibi ile şampiyonluk mücadelesi verecek. 

Fotoğraf: Basketball CL

YORUMLAR

  • 0 Yorum