Heyecan dolu derbide kazanan Efes

ING Basketbol Süper Ligi'nin normal sezon erteleme maçında Anadolu Efes, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda konuğu olduğu Fenerbahçe Beko'yu 88-84 yendi.

Heyecan dolu derbide kazanan Efes
07 Mayıs 2021 - 19:49
Bertan ERMAN / RİBAUND DERGİ

Maça 9-2'lik bir seri ile başlayan Fenerbahçe Beko karşısında ritmini daha sonra bulan Anadolu Efes, farkı kapatmaya çalıştı; ancak ilk 10 dakika Sarı Lacivertliler'in 21-12'lik üstünlüğüyle sonuçlandı. İkinci çeyrekte de etkili oyununu sürdüren Fener, devre arasında soyunma odasına 41-35 önde gitti. Üçüncü çeyrekte oyunun gidişatı değişmeye başladı. Efes öne geçse de, Berkay Candan'ın son saniyelerde bulduğu üçlük, Fenerbahçe Beko'nun son 10 dakikaya 64-62 önde girmesini sağladı. Ama oyunda ritmini bulan Anadolu Efes, oyuna hakim olmaya da başladı. Lacivert Beyazlılar, maçın bitimine 2 buçuk dakika kala farkı çift hanelere çıkarttı. (84-74) Kalan sürede Fenerbahçe Beko, kritik yerlerde bulduğu üçlüklerle maça yeniden ortak oldu, ancak skorda üstünlüğü yakalayamadı.

Mücadeleyi 88-84 kazanarak ligde oynadığı 29 maçta 28 galibiyete ulaşan Anadolu Efes'te Maçın en skorer ismi Krunoslav Simon, 21 sayı, 3 ribaund ve 4 asistle oynarken, Adrien Moerman da 15 sayı ve 12 ribaundla double double yaptı. Normal sezonu 22 galibiyet ve 8 mağlubiyetle 2. sırada tamamlayan Fenerbahçe Beko'da Marko Guduric 20 sayı kaydetti. Efes, normal sezondaki son maçını, 9 Mayıs Pazar günü Darüşşafaka Tekfen ile Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynayacak.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum