Pınar Karşıyaka Şampiyonlar Ligi İkincisi

Final maçında Hereda San Pablo Burgos'a 64-59 kaybeden Pınar Karşıyaka, FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'nin 2020-2021 sezonunu ikinci sırada tamamladı.

Pınar Karşıyaka Şampiyonlar Ligi İkincisi
09 Mayıs 2021 - 21:04
Bertan ERMAN / RİBAUND DERGİ

Nizhny Novgorod'da düzenlenen Final 8'de temsilcimiz Pınar Karşıyaka, İspanya ekibi Hereda San Pablo Burgos ile şampiyonluk mücadelesi verdi. 

Her iki takımın da birbirinin zaaflarını bulmaya çalıştığı ilk çeyrek düşük skorlu geçti. İkinci çeyreğe 15-13 geride giren Pınar Karşıyaka, istediği ritmini yavaş yavaş yakalamaya başladı. 6-0'lık bir seri bulan Kaf Kaf, mücadelede 19-15 öne geçti ve 3 dakikadan fazla bir süre rakibine sayı şansı tanımadı. Daha sonra karşılaşma karşılıklı sayılarla devam etti. 

Üçüncü çeyreğin başları bir hayli ilginç oldu. Pınar Karşıyaka, savunmadaki performansını sürdürmeye çalıştı. Fakat San Pablo Burgos, hücumda biraz daha etkili oldu. Temsilcimiz ise, hücum opsiyonlarında istediği isabetleri bulmakta bir türlü zorlandı. İspanya temsilcisi son 10 dakikaya 46-39 önde girdi. Lakin Kaf Kaf, dördüncü çeyreğin başında, hücumda ritmini buldu; 3 buçuk dakikada 12-4'lük seri yakalayan temsilcimiz 51-50 öne geçti. Fakat heyecan dolu maçın 40 dakikası sonunda kazanan, 64-59'luk skorla Hereda San Pablo Burgos oldu. 

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi'ni üst üste ikinci kez şampiyon tamamlamayı başaran San Pablo Burgos'ta Vitor Benite, 15 sayı, 2 ribaund ve 2 asistle dikkat çeken bir performans sergilerken, Final 8'in en değerli oyuncusu seçildi. Pınar Karşıyaka'da maçın en skorer ismi Amath M'Baye'nin 17 sayı, 8 ribaund ve 1 asistlik performansı, şampiyonluk için yeterli olmadı.

Fotoğraf: FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları