TBF ile Acıbadem Üniversitesi arasında eğitim iş birliği

Türkiye Basketbol Federasyonu ile Acıbadem Üniversitesi arasında iş birliği anlaşması imzalandı.

TBF ile Acıbadem Üniversitesi arasında eğitim iş birliği
10 Mayıs 2021 - 16:03 - Güncelleme: 10 Mayıs 2021 - 16:06
Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Ömer Onan ve Acıbadem Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şahin tarafından imzalanan anlaşma, TBF Akademi ve Acıbadem Sürekli Eğitim ve Gelişim Merkezi (ASEGEM) tarafından hayata geçirilecek.

TBF’nin uzun dönemli stratejik planı doğrultusunda tüm basketbol paydaşlarına katkı sağlanması hedeflenmiştir. Bu hedefe istinaden TBF Akademi hayata geçirilmiş, basketbol yöneticisi, kondisyoneri, bireysel gelişim antrenörü alanlarında sertifika programı düzenlenmeye başlanmış ve 1 yıldan bu yana da devam etmektedir.

Bu doğrultuda sağlık alanında verilecek eğitimleri kapsayan anlaşmaya göre; basketbol takımlarında görev alan veya alacak doktor, fizyoterapist ve masörler için basketbol özelinde olacak şekilde, temel ve ileri düzey eğitimler hazırlanacak.

TBF’nin uzaktan eğitim platformu TBF Akademi üzerinden gerçekleştirilecek eğitimlerde; çoklu ortam tasarımına (ses, görsel efektler ve canlandırma) ve pedagojik ilkelere (hedef kitlenin ihtiyacına göre) uygun şekilde 35 farklı ders içeriği oluşturulacak. Eğitimleri başarılı olarak tamamlayan katılımcılara TBF tarafından ASEGEM, TBF ve TBF Akademi onaylı sertifika verilecek.

Türkiye Basketbol Federasyonu CEO’su Ömer Onan bu iş birliği ile ilgili, “Acıbadem Üniversitesi ile yaptığımız bu değerli iş birliği sayesinde basketbol takımlarımızın sağlık çalışanlarının en güncel, en doğru, en nitelikli eğitimi almalarında önemli bir adım attık. Acıbadem Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Gelişim Merkezi (ASEGEM) ile yürüteceğimiz çalışmaların, bütün paydaşlarımıza eşit koşullarda eğitim sunmak için hayata geçirdiğimiz TBF Akademi’nin de gücüyle hedefine ulaşacağına ve basketbola emek veren sağlık çalışanlarının eğitimlerine büyük fayda sağlayacağına yürekten inanıyorum.” açıklamasında bulundu.

Acıbadem Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şahin ise anlaşmaya ilişkin, “Türkiye Basketbol Federasyonu ve Acıbadem Üniversitesi arasında gerçekleşen iş birliğinden mutluluk duyuyoruz. Sağlık bilimleri alanında eğitim veren ve çalışmalarını bu odakta yürüten bir üniversite olarak birikimimizle, sporcuların ve onların gelişiminde rolü olan paydaşların eğitim faaliyetlerine bilimsel birikimimizle destek olacağız.” dedi.

Basketbol sağlık çalışanlarının nitelikli ve güncel eğitime eşit koşullarda ulaşmalarını amaçlayan bu projenin akademik alanı ve görev alacak öğretim elemanlarının koordinasyonu da TBF Sağlık Kurulu tarafından organize edilecek.

TBF Sağlık Kurulu Başkanı Ufuk Nalbantoğlu da projeyle ilgili yaptığı değerlendirmede, “TBF'nin düzenlediği en değerli projelerden birisi olan ve pandemi sürecinde gerekli tüm eğitim materyallerini ve daha fazlasını çevrimiçi olarak tüm paydaşlara sunulmasına imkan sağlayan TBF Akademi'de bundan böyle sağlık çalışanlarına da seslenebilecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Eğitimlerde TBF ile Acıbadem Üniversitesi ve Acıbadem Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Gelişim Merkezinin iş birliğinin sağlanması ile basketbolda görev yapan sağlık çalışanlarımıza uluslararası akademik standartlarda en güncel bilgilerin iletilmesini sağlayacağını umuyor ve katkısı bulunan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TBF

YORUMLAR

  • 0 Yorum