Ataman: "CSKA ile şartlar eşit"

THY EuroLeague'de Final Four öncesi basın mensuplarıyla dijital ortamda buluşan Anadolu Efes Baş Antrenörü Ergin Ataman, CSKA Moskova ile karşılaşma öncesi geçireceği süreçte her iki takımın da şartlarının eşit olduğunu söyledi.

Ataman: "CSKA ile şartlar eşit"
10 Mayıs 2021 - 16:15
Anadolu Efes Baş Antrenörü Ergin Ataman, Köln’de düzenlenecek THY EuroLeague Final Four öncesinde yapılan zoom buluşmasında basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Yarı finaldeki rakipleri CSKA Moskova ile ilgili konuşan Ataman, “CSKA maçı ile ilgili bir hazırlığımız şu an yok. Yaklaşık bir aydır CSKA’yı izlemedim. CSKA’yı ikiye ayırmak lazım; Mike James öncesi ve sonrası. Şimdi daha takım halinde oynayan, top çeviren ve ne yapacağını kestiremediğimiz bir CSKA var. Clyburn, Hackett, Shengelia, Voigtmann gibi opsiyonları var.” değerlendirmelerinde bulundu.

Yoğun geçen sezonda savunmanın önemine vurgu yapan tecrübeli çalıştırıcı, “Normal sezon 34 maçtı ve en az sayı yiyen ikinci takımız. Bu da şunu gösteriyor ki, en iyi savunmayı yapan ikinci takımız. Biz savunmanın ardından hızlı hücumlardan sayı bulan takımız ama son maçlarda yorgunluk faktörü çıktı. Final Four’da iyi savunma yapmanın bilincindeyiz.” dedi.

ANADOLU EFES EN ORGANİZE KULÜP

Ergin Ataman’ın geçtiğimiz günlerde Anadolu Efes ile 2 yıl daha anlaşma sağlandığı açıklanmıştı.

“Önümüzdeki iki yıl boyunca Anadolu Efes’i aynı seviyede tutmaya çalışacağız.” diyen Ataman, “Oynadığı basketbolla keyif veren bir takım halinde. Kadro yapılanması nasıl olur; bunu bilemiyorum. Bunları transfer döneminde göreceğiz. Avrupa’da Anadolu Efes en kurumsal, en organize kulüp. Efes’in ben org yaşadıktan sonra, bizlerle uyum, oyunculara maddi ve manevi yaklaşımlar… Şu an başka bir takıma transfer olmayı düşünmedim. İşin gerçeği bu.” açıklamalarıyla konu hakkındaki görüşmelerini bildirdi.

Ataman, dergimizin editörlerinden Bertan Erman’ın Final Four öncesinde, Basketbol Süper Ligi’nde çıkacağı karşılaşmalarla maç temposu kaybetmeyeceği ve bunun bir avantaj olup olmadığına dair sorduğu soruya şu yanıtı verdi:

“Şartlar eşit. Onlar kendi liglerinde oynayacak. Biz Playoff oynayacağız. Maç oynamak bir avantaj; ben maç oynamayı seven bir antrenörüm. Bu dönemi maçsız geçirmek olacak bir şey değil. Bu maçlara önem veriyoruz. Gaziantep maçına da önem veriyoruz. Daha sonra tur atlarsak yarı final maçı. Hem maçları kazanıp ritim bulmaya çalışacağız. Buradaki sıkıntı, yabancı kuralından dolayı bazı oyuncularımızı daha az oynatacağız. Bunu da bireysel çalışmalarla kapatacağız.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum