Anadolu Efes normal sezonu galibiyetle tamamladı

ING Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonun lideri Anadolu Efes, ertelenen son hafta maçında Darüşşafaka Tekfen'i 84-74 yendi. Efes sezonu 30 maçta sadece 1 yenilgi aldı.

Anadolu Efes normal sezonu galibiyetle tamamladı
09 Mayıs 2021 - 16:56
Bertan ERMAN / RİBAUND DERGİ

Tempolu başlayan maçta her iki takım da birbirine hücumda üstünlük kurmakta zorlu anlar yaşadı. İkinci çeyreğe 22-18 önde giren Darüşşafaka Tekfen, hücumdaki etkili oyunlarını sürdürse de, iyi defansa karşın Efes aradığı boşlukları buldu ve gerek ceza şutlarıyla gerekse faul alarak oyunun içinde kaldı. Lacivert Beyazlılar, skorda Daçka'yı yakalamaya çalıştı. Ancak Kara Panterler devre arasında soyunma odasına 43-38 üstün gitti. 

Üçüncü çeyreğe iyi başayan Anadolu Efes, 2 dakika geçmeden yakaladığı 7-1'lik seri ile 45-44 öne geçti. Ama Daçka bu seriyi Jarmar Gulley'in basketiyle kısa sürede sona erdirdi. (45-46) İki takım ilerleyen dakikalarda çeşitli hücum opsiyonlarını kullanırken oyunun gidişatı da iyice sertleşti. Üstünlüğün sık sık el değiştirdiği çeyreğin ardından son 10 dakikaya 57-57'lik eşitlikle girildi. Dördüncü çeyrekte Burğahan Tuncer önderliğinde arayı açmaya başlayan Anadolu Efes, oyunun kontrolünü kendi lehine sağlamayı başardı ve mücadeleden 84-74 galip ayrıldı. 

Normal sezonun 30 maçta 29 galibiyetle 1. sırada tamamlayan Anadolu Efes'te maçın en skorer oyuncusu Buğrahan Tuncer, 20 sayı, 2 ribaund ve 5 asistle yıldızlaştı. Darüşşafaka Tekfen'de Josh Magette 15 sayı kaydetti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum