Pınar Karşıyaka şampiyonluk için sahada

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde Pınar Karşıyaka, şampiyonluk için bu akşam Hereda San Pablo Burgos ile karşılaşacak. Maç saat kaçta başlayacak ve hangi kanal yayınlayacak? İşte detaylar…

Pınar Karşıyaka şampiyonluk için sahada
09 Mayıs 2021 - 15:37
Bertan ERMAN / RİBAUND DERGİ

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nin 5. sezon şampiyonu bugün belli oluyor.
Rusya’nın Nizhny Novgorod kentinde düzenlenen Final 8’de Pınar Karşıyaka, bu akşam saat 19.00’da geçen sezonun şampiyonu Hereda San Pablo Burgos ile kupa için karşı karşıya gelecek. Mücadele, Tivibuspor’dan şifresiz, canlı yayınlanacak.

KAF KAF’IN FINAL 8 HİKAYESİ

Grup aşamaları pek kolay geçmeyen Pınar Karşıyaka, Top 16’daki son maçında Happy Casa Brindisi’yi geçerek Final 8’e kalma başarısını göstermişti. Çeyrek finalde turnuvanın gediklilerinden ERA Nymburk’un rakibi olan temsilcimiz, son çeyrekte krizde olduğu konuları çözmüş ve 84-73’lük galibiyetle yarı finale kalmıştı. Pınar Karşıyaka, yarı finalde İspanya ekibi Casademont Zaragoza’nın rakibi oldu. Yarı final maçı da önceki maçlar kadar heyecanlıydı. Karşılaşmanın başında özellikle Sek Henry’nin dış atışlardaki etkili performansı oyunu kontrolünü temsilcimizde olmasını sağlamıştı. Fakat Zaragoza, üçüncü çeyrekte yakaladığı seri ile son çeyreğe 60-57 önde girmişti. Hücumda sıkıntı yaşayan Pınar Karşıyaka, dördüncü çeyrekte Onuralp Bitim’in öncülüğünde enerjisine yeniden kavuştu. Heyecan dolu son anlarda daha iyi savunma yapan Kaf Kaf, 84-79’luk galibiyetle adını finale yazdırmıştı.

SAN PABLO BURGOS’UN FİNAL 8 HİKAYESİ

Daha önce ilk grup aşamasında Darüşşafaka Tekfen’in rakibi olan Hereda San Pablo Burgos, ikinci grup aşamasında, kendi grubunda Lenovo Tenerife’nin ardından ikinci oldu ve Final 8’e kaldı. Hem çeyrek finalde Hapoel Holon hem de yarı finalde SIG Strasbourg karşısında maça iyi başlayamayan İspanya temsilcisi, ikinci yarıda Brezilyalı gardları Vitor Benite’nin öncülüğünde geri dönüş yapıp galibiyetlere uzandı. Çeyrek finalde Hapoel Holon’u 86-77, yarı finalde SIG Strasbourg’u 81-70 yenen Burgos, geçen sezonun şampiyonu unvanıyla finale kaldı.

TAKIMLARIN KİLİT İKİLİLERİ

Aslında Pınar Karşıyaka’nın birçok kilit oyuncusu var. Ancak iki isim öne çıkaracak olursak, bu etapta Raymar Morgan ve Sek Henry’nin göstermiş olduğu performanslar büyük bir önem taşıyor. Raymar Morgan, çeyrek finalde sadece hücumda değil, defansta da ortaya koyduğu karakterle Nymburk maçını çözen isimdi. Morgan, yarı finalde faul problemine girmesine karşın, son bölümlerde yine defansif hamleleriyle Zaragoza’yı saf dışı bırakan isimlerden biri olmuştu. İçeriden belli setlere sahip olan Burgos’un oyunlarını iyi okuyan bir Pınar Karşıyaka defansı, Morgan’ın Rivero ve Kravic’e topsuz alanda kuracağı baskı ile rakibini zor şutlara sürükleyebilir ya da topu çalıp hızlı hücuma geçebilir. Sek Henry de çeyrek finalde ikinci yarıda üçlük krizi çözmüştü. Yarı finalde de 7’de 7 üçlük ile kariyer rekorunu kırmıştı ve finale kalma yolunda önemli rol oynamıştı.
San Pablo Burgos’un kritik ikilisi olarak gardları Thad McFadden ve Vitor Benite’yi söyleyebiliriz. Bu ikilinin oyun akışlarında sağladığı paslar ve bulduğu üçlükler, San Pablo Burgos’u finale taşıdı desek yalan olmaz. Özellikle Pınar Karşıyaka’nın Benite’ye yapacağı savunma, maçın belirleyicilerinden biri olacaktır.

ŞAMPİYONLUĞUN ANAHTARI: SAVUNMA

Pınar Karşıyaka için bu maçı kazanmak savunmadan geçiyor. Kaf Kaf, Burgos kadar ve hatta daha fazla hücum opsiyonuna sahip. Bunun nedeni de rotasyonda her oyuncunun görevlerini en iyi şekilde yapıyor ve mücadeleyi bırakmıyor olması. Ayrıca, zone press savunmanın dehası Baş Antrenör Ufuk Sarıca, iki günlük hazırlık sürecinde her türlü analizi yapmıştır ve Joan Penarroya ile parkedeki satranç mücadelesinde her türlü yolu deneyecektir.


Fotoğraf: Basketball CL

YORUMLAR

  • 0 Yorum