Orkestra şefi

“Sezon başındaki inişli çıkışlı performansına meydan okuyan Shane Larkin, yükselen grafiğiyle Anadolu Efes’i Final Four’a emin adımlarla taşıyan oyunculardan biri olacaktır.”

Orkestra şefi
05 Nisan 2019 - 16:06 - Güncelleme: 06 Nisan 2019 - 16:15
FATİH UZUNER

2018’in sıcak bir temmuz sabahı Anadolu Efes’te önemli bir gelişme yaşandı. 26 yaşındaki
Amerikalı oyun kurucu Shane Larkin artık Efes forması giyecekti. Temmuz 2018 ile başlayan Türkiye macerası şu anda da devam eden Shane Larkin kariyerinin en muhteşem
performansını Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan Barcelona Lassa maçında ortaya koydu.

37 sayı, 5 ribaund, 2 asist. Bir de üzerine Jaka Blazic’in deyim yerindeyse belini
büktüğü unutulmaz an. Bendeniz tribünde maç izlerken o an neler yapıyor bu adam diye düşündüm. Bir futbol karşılaşması izliyor olsanız canlı gözlerle Messi’yi takip ediyorsunuz diyebilirim. Öyle etkileyici bir performans. Ancak Sinan Erdem Spor Salonu’nda o gece Anadolu Efes’in muhteşem galibiyetiyle sonuçlanan bir basketbol resitali vardı ve bu resitalin mimarı Shane Larkin’di.

NBA patentli oyuncu kurucu Shane Larkin’in Anadolu Efes kariyerinden öncesine bir göz atmak gerekirse 2013 yılında draftlara katıldı ve Atlanta Hawks tarafından 1’inci turda
18’inci sıradan draft edilerek hakları Dallas Maveriks’e satıldı. Aynı sezon Larkin, Amerika D-League takımlarından Texas Legends forması giydi.

2014-15 sezonunda Chandler ve Felton’un takasından kullanılan Larkin, New York Knicks’in yolunu tuttu. 2015-16 sezonunda Brooklyn Nets ile sözleşme imzalayan genç oyuncu, sonraki sezon İspanya Ligi ekiplerinden Baskonia’nın yolunu tutarak Avrupa sahnesine ilk adımını attı.

Baskonia ile Eurolague’de play-off ve İspanya Ligi’nde de yarı final oynayan Larkin sonraki sezon tekrar Amerika’nın yolunu tutarak Boston Celtics formasını giymeye başladı.

2018-19 sezonunun başında ise tekrar Avrupa’ya dönen Larkin, Türkiye’de ve Euroleague’de emin adımlarla tekrar yukarıya tırmanmak isteyen Anadolu Efes ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Basketbol otoriteleri tarafından inişli çıkışlı performans sergilediği düşünülen Shane Larkin’in Barcelona maçındaki performansı taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandı. Anadolu Efes’in, İspanya’da gösterdiği kötü performans ve kendisinin de gününde olmamasından ötürü alınan mağlubiyet sonrası Larkin'in İstanbul’daki maça ekstra bir motivasyonla hazırlandığını söylemem gayet yerinde olacaktır.

Larkin’in bir orkestra şefi gibi oyunu yönlendirmesi ve yerinde kullandığı toplarla Barcelona
Lassa karşısındaki galibiyetin mimarı olmuştu. ABD'li yıldızın göstermiş olduğu bu performansın üzerine koyarak Anadolu Efes’i Final Four’a emin adımlarla taşıyan oyunculardan biri olması biz Türk basketbol severlerin en büyük dileklerinden olacaktır.

Yazıma son verirken Shane Larkin’in göstermiş olduğu bu performansı ünlü girişimci Jim Rohn’un bir sözüyle onurlandırmak isterim. “Yeteri kadar nedeniniz varsa her şeyi başarabilirsiniz.” Shane Larkin’de o gece yeteri kadar nedene sahipti...

YORUMLAR

  • 0 Yorum