ONUN YERİ UÇSUZ BUCAKSIZ GÖKYÜZÜ İDİ.

"İlk adının Durusel olduğunu öğrendiğimde bana Kızıldereli adı gibi gelmişti. Onlar kadar özgür, gururlu, onlar kadar doğayla iç içe idi. Şimdi o hayalindeki kuşlarına erişmek için yukarılara çıktı..."

ONUN YERİ UÇSUZ BUCAKSIZ GÖKYÜZÜ İDİ.
10 Eylül 2018 - 14:32 - Güncelleme: 17 Aralık 2021 - 15:05
FEHMİ SADIKOĞLU
 
Onunla basketbolda tanıştık o kadar değişik bir  insandı ki hemen fark ettim. 
Çok iyi antrenman yapardık. Takım gibi takım olmamızın önemli sebeplerinden biri Battal idi.
***
Battal'ı kaybettiğimiz gün cenazede ağabeyi Bilsel Battal ile tanıştım. Malum asıl ismi Durusel Battal'dır. Bilsel Ağabey, "O çocukluğunda doğa aşığıydı" diye söze başladı. Arabada giderken arabayı durdurur "Bakın  duyuyor musunuz ispinoz ötüyor" derdi. Devam etti "Kendine münhasır bir çocuktu" dedi. Her şeyini kendi yaptı ve sadece sevdiği şeylerin peşinden koştu dedi.
***
Basketbolda ki o sert adam aslında, çok sevecen ve yufka yürekli idi. Hayvanları çok severdi. Köpeğinin öldüğündeki üzüntüsünü unutamam! Çok ince ruhluydu. Doğa, kuşlar, hayvanlar, müzik, basketbolla yoğrulmuştu.
***
İlk adının Durusel olduğunu öğrendiğimde bana Kızıldereli adı gibi gelmişti. Onlar kadar özgür, gururlu, onlar kadar doğayla iç içe idi.
***
Şimdi o hayalindeki kuşlarına erişmek için yukarılara çıktı. Belki bizi erken terk etti; ama onun yeri kuşlarıyla uçsuz bucaksız gökyüzü idi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum