SLOVENYA AKTARMALI ÇİN!

Dünya Kupası için ikinci grup maçlarına start verecek ay yıldızlılarda Doğuş Balbay, "Başkent'te oynanacak Karadağ ve Slovenya maçlarının Çin'deki organizasyona kalmak adına en kritik sınavlar. Amerika'dan gelecek arkadaşlarımızla beraber tam kadro çıkabileceğimiz bu maçlarda, Ankara seyircisinin de büyük desteğiyle önce Karadağ'ı ardından da deplasmanda Slovenya'yı devirip, grupta büyük avantaj yakalamak istiyoruz" diyor. 

 SLOVENYA AKTARMALI ÇİN!
06 Eylül 2018 - 14:29 - Güncelleme: 17 Aralık 2021 - 15:06

Röportaj: Oğulcan ÇOKSAYAR

Çin'de düzenlenecek 2019 FIBA Dünya Kupası'na katılma yolunda eylül ayında Karadağ ve Slovenya ile karşılaşacak 12 Dev Adam'ın önemli figürlerinden, Anadolu Efes Kaptanı Doğuş Balbay ile hazırlık kampında bir araya geldik. Samimi açıklamalar yapan Doğuş takımın durumu, turnuvadaki şansları ve yerli oyuncuların aldığı süreler için bakın neler söyledi...
- Karadağ ve Slovenya karşılaşmalarına hazırlık sürecinden bahseder misin?
- İstanbul’daki kampa bazı takım arkadaşlarımızdan yoksun başladık. Ancak herkes bu kamp dönemine hazır halde geldi. Tüm oyuncular sezon sonrası bireysel çalışmalarını yapıp, formda kalabilmiş gözüküyor; bu da bizim açımızdan önemli bir şey. Çok enerjik ve dinlenmiş bir ekip olarak kamp dönemine giriş yaptık. Önümüzde Karadağ ve Slovenya maçlarına hazırlanmak için güzel bir süreç var. Ama şu anda fiziksel olarak iyi durumdayız ve taktiksel çalışmalarımızı da yapınca bu iki maça hazır olarak çıkabiliriz. 
İNŞALLAH BU TAKIM BİR KÜLTÜRÜN TEMELİ OLUR
- Jenerasyon geçişi yavaş yavaş tamamlanıyor, aranıza yeni katılan oyuncularla birlikte takımın son durumu nasıl?
- Aramıza yeni katılan arkadaşlarımızla birlikte takımdaki bütün oyuncular elinden gelen bütün çabayı gösteriyor. Açıkçası her ne kadar jenerasyon değişikliği yaşasak ve kadroya genç arkadaşlarımız katılsa da, aramızda sırıtan hiçbir oyuncu yok. Çünkü bu seviyeye gelen her arkadaşımız özveriyle çabalayıp, ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorlar. Tabii ki oyuncular arasında tecrübe farkı olabiliyor; ama onun dışında gerçekten herkes ay yıldızlı formayı hak ederek bu seviyelere geldi ve onun bilincinde. O yüzden tecrübesizlikten kaynaklı bazı hatalar olacaktır; ama bunlar doğal şeyler. Şu an takımın genel fotoğrafına baktığımız zaman hepsi birbirinden kaliteli, birbiriyle oynamaktan zevk alan bir ekibimiz var.  Bu da inşallah ilerleyen jenerasyonlara aktarabileceğimiz bir kültürün temeli olur.
İLK MAÇIN EVİMİZDE OLMASI BÜYÜK ŞANS
- Turnuva yolunda çıkacağınız çok önemli Karadağ ve Slovenya maçları var. Bu iki karşılaşma hakkında neler düşünüyorsun?
- Önümüzdeki iki karşılaşma belki de bizim için en önemli iki maç olabilir. Dilerim ki tam kadro oynayabileceğimiz maçlar olur. Amerika’dan gelecek arkadaşlarımızla beraber tam kadro olarak sahaya çıkabileceğiz. İlk maçın evimizde olması bizim için çok büyük avantaj. Ankara seyircisini zaten biliyoruz, tanıyoruz. Bizi Ankara’da hiçbir zaman yalnız bırakmadılar ve her zaman gereken desteği vermeyi sürdürdüler. Karadağ ile oynayacağımız bu önemli maçı seyirci desteği ile kazanmak istiyoruz. Onun dışında Slovenya takımını zaten tanıyoruz. Avrupa Şampiyonası öncesinde hazırlık maçları yapmıştık onlarla. O yüzden hazırlık sürecimizde hem taktiksel hem de fiziksel olarak en iyi noktaya gelmek için elimizden geleni yapıp, o iki maçı kesinlikle kazanmak istiyoruz. Çünkü sezon içerisinde oynayacağımız maçlar için bize büyük avantaj sağlayacak.
TÜRKİYE’NİN HEDEFİ HER ZAMAN EN YÜKSEK SEVİYEDİR
- Hazır konusu açılmışken, FIBA Dünya Kupası’nda kendinize bir hedef belirlediniz mi?
- Şu an için tek düşüncemiz eleme karşılaşmalarında iyi sonuçlar alabilmek ve FIBA Dünya Şampiyonası’na katılmak. Takım içinde de kupada nereye kadar ulaşabileceğimizden ziyade adım adım ilerleme düşüncesi hâkim. Mesela şu an herkes Karadağ maçına konsantre olmuş durumda, o maçın ardından Slovenya maçına odaklanacağız. Ama bilinmesi söylenmesi gereken bir şey de var, Türkiye’nin hedefi her zaman en yüksek seviyedir. Bunu da 2010 Dünya Şampiyonası’nda abilerimiz kanıtladı. Hedeflerimiz yine yüksek ama ilk etapta şampiyonaya katılma hedefimizi gerçekleştirmek istiyoruz.
KURALA, PASAPORTA BAKMADAN İŞİMİZİ YAPMALIYIZ!
- Lige dönersek, yerli oyuncuların kulüplerinde aldığı süreler yeterli seviyede gözükmüyor. Bu sorunun önüne nasıl geçilebilir?
- Kesinlikle çalışmaya devam etmek zorundayız. Yerli-yabancı fark etmeksizin tercihler koçların kararı. Kimi oynatacağına koçlar karar veriyor; ama biz çalışmaya devam ettiğimiz sürece, o formayı kapmamız gerekiyor ve gereken çabayı gösterdiğimiz zaman formayı kapacağımıza da inanıyorum. Bu sene ligimizde yerli oyuncuların oranı daha da fazla olacaktır diye düşünüyorum ve buna inanıyorum. Yerli oyuncular sıkı çalışmaya devam ettikçe, alacakları süreler de bir o kadar artacaktır. Ama bu yabancı kuralına, pasaporta bakmaksızın bizim elimizden geleni ortaya koyup koçlarımıza kendimizi kanıtlamamız gerekiyor.


I GRUBU PUAN DURUMU
TAKIM    O    G    M    A    Y    P
İspanya    6    6    -    497    431    12
TÜRKİYE    6    4    2    437    389    10
Letonya    6    4    2    477    453    10
Karadağ    6    3    3    454    443    9
Ukrayna    6    3    3    440    450    9
Slovenya    6    2    4    484    492    8
DEVLERİN EYLÜL PROGRAMI
14 Eylül 20.00 - Ankara Spor Salonu: TÜRKİYE-Karadağ
17 Eylül 22.00 - Ljubljana, Stozice Arena: Slovenya-TÜRKİYE
YAYINCI KURULUŞ: NTV

YORUMLAR

  • 0 Yorum