ÖYLE DERİN İZLER BIRAKTI Kİ... 

"Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın; çok değerli bir ismi kaybettik... Battal Ağabey, Beşiktaş'ta ve Türk basketbolunda ve dostlarında öyle büyük izler bıraktı ki, Allah herkese bu şekilde anılmayı nasip etsin..."

ÖYLE DERİN İZLER BIRAKTI Kİ... 
10 Eylül 2018 - 14:35 - Güncelleme: 17 Aralık 2021 - 15:05
HASAN ARAT
Her şeyden önce bu kayıp çok ani oldu ve bizi derinden üzdü... Evet Battal Ağabey bizim kaptanımızdı; saygı açısından bakıldığında o, tüm basketbolcu camiasının saygı duyduğu bir liderdi. Battal Ağabey bütün takımların oyuncularının lideriydi. Onun kaybı sadece Beşiktaş camiasının değil, Türk basketbolu ve tüm spor camiasının kaybıdır. 

***

Özelimde Battal Ağabey'i anlatmam gerekirse... Ben Beşiktaş'tayken hem okuyor, hem çalışıyor, hem de basketbol oynuyordum. O dönemde basketbolda bugünkü gelirler söz konusu değildi. Aldığımız maaşla kiramızı öder, belli ihtiyaçlarımızı giderirdik. Kulüpten aldığımız mutevazı paralardı ve bu maaşları almak da zordu, birkaç ay rötarlı alırdık paralarımızı... Bütçeyi denk getirme ve hayat mücadelesinde Battal Ağabey büyük bir örnekti. O basketbol oynarken Mayadağ'da çalışmış, sonrasında da tuz fabrikası kurmuş, büyük bir liderdi. 
Basketbol kariyerim devam ederken, iş hayatında olmam antrenörleri rahatsız ederken, Battal Ağabey bana kalkan olur, "Hasan hem çalışacak hem de basketbol oynayacak" diyerek beni motive ederdi. 

***

Hayat çok enteresan, rahmetli Başkanımız Süleyman Seba döneminde, ben ikinci başkandım ve o dönem basketbol şubesi de bana bağlıydı. Süleyman Ağabey ile şubeyi yönetmesi için Battal Ağabey'e gitmiştik. Ve bizim şubeyi Battal Abi yönetti. Yani onunla Beşiktaş'ta takım arkadaşı olarak başlayan ilişkimiz daha sonra, benim yöneticiliğimde onun menajer olmasıyla farklı bir hâl almıştı. Kulüpten 1 lira almayan Battal Ağabey, Beşiktaş'ın parasının boşa gitmemesi için de çok büyük uğraşlar verirdi.

***
Battal Ağabey iyi günde de, kötü günde de hep yanımızdaydı. Sadece benim değil, tüm basketbol camiasının kötü gün dostuydu. Bir örnek vermem gerekirse, Ünal Büyükaycan vefat ettiğinde ilk Battal Abi'ye haber verildi... Ben, oğlu Ömer Büyükaycan ile henüz mezarlığa gitmeden Battal Abi tüm işleri sessiz-sedasız halletmişti bile... 

***
Arat Ailesi'nin çok önemli bir dostu ve abisiydi. Oğlumun, kızımın, eşimin de Battal Abi'siydi o. Onun kaybına ailece çok üzüldük. 

***

En son Ribaund Dergisi'ne yazdığı 'Eva'nın Gözleri' yazısı müthişti ve o yazıyı biz hepimiz sosyal medyada paylaştık. Ve inanılmaz bir etkisi oldu bu yazının herkesin üzerinde...
***

Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın; çok değerli bir ismi kaybettik... Battal Ağabey, Beşiktaş'ta ve Türk basketbolunda ve dostlarında öyle büyük izler bıraktı ki, Allah herkese bu şekilde anılmayı nasip etsin...
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum