O sene bu sene| Asena Yalçın

"Kariyerimde geriye dönüp baktığımda hedeflerimin aşağı yukarı hepsine ulaştım. Sadece bir kupa almak kaldı. Onu da bu sene Çukurova Basketbol ile alırsak benden mutlusu olmaz!"

O sene bu sene| Asena Yalçın
03 Aralık 2021 - 11:24
RÖPORTAJ: ECE ERGEZ
 
Önceleri daha çok futbolla ilgileniyordum. Futbola aşırı bir sempatim vardı. Ama bir gün kolum kırıldıktan sonra annem futbol kariyerimi başlamadan bitirince basketbola yöneldim. (Gülerek) Yanlış hatırlamıyorsam ilkokul 4. sınıftaydım. Okulun bahçesinde basketbol oynarken ilk antrenörüm olan Orhan Korkmaz beni görüp basketbol takımı seçmelerine davet etmişti.
 
Tabii ki annem çok umursamadı; ama Orhan Hocam sağ olsun pes etmedi ve annemi ikna etti. (Gülerek) Onun sayesinde basketbola başlamış oldum.
 
Kariyerimde geriye dönüp baktığımda hedeflerimin aşağı yukarı hepsine ulaştım. Sadece bir kupa almak kaldı. Onu da bu sene alırsak benden mutlusu olmaz! 
 
Benim 10 senem Adana/Ceyhan'da geçti. Lise ve üniversite yıllarımda hep buradaydım. 14 yaşımdan
24’üme kadar. O yüzden Çukurova bölgesinin yeri bende her zaman ayrı olmuştur.
 
Aslında izmirli olsam da Adana benim ikinci memleketim olmuştur. Daha önce Mersin BŞB'de oynadığım iki sene kariyerimin en eğlenceli ve verimli seneleriydi. O yüzden şu an kendimi evimde gibi hissediyorum.
 
Her iki kulvarda da Çukurova’nın hedefi çok net. Hem Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde hem de Avrupa'da EuroCup'ta şampiyon olmak istiyoruz.
 
Bu sezon kendime yeni kriterler belirleyip onlar doğrultusunda yoluma devam ediyorum. Bunların en başında da yaptığım işten zevk alıp, takımın neye ihtiyacı varsa ve benden ne isteniyorsa o görevi en iyi şekilde yerine getirmek geliyor.
 
Aynı zamanda Çukurova Basketbol gibi bir kulüpte böylesine güzel ve kaliteli bir organizasyonun parçası olmak en büyük motive kaynağım.
 
Bugüne kadar basketbolda kendime idol olarak seçtiğim biri olmadı; ama çocukluğumda çok büyük Kobe Bryant hayranıydım ve bu yüzden çok uzun süre 8 numara giymiştim.
 
Kapanışı A Milli Kadın Basketbol Takımı ile yaparsak... Kadın basketbolunun alttan gelen yeni jenerasyonla beraber daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Bunu zaten A Milli Takım'da görev alan genç oyuncular ile görüyoruz. Genç yaşta oyun içerisinde önemli görevler üstleniyorlar. Bence gelişmeye ve uzun zirveye oynamaya aday bir oyuncu havuzumuz var.
 
TİPLEME
- En beğendiğin koç?

- Kime sorsanız buna kendi başantrenörü diye cevap verir ve ben de Olcay Orak diyorum. (Gülerek)
- En iyi ilk 5'in?
- Courtney Vandersloot, Marine Johannes, Alina Igupova, Emma Messeman, Jonquel Jones
- En zorlu deplasman?
- Büyük kulüplerle oynadığımız deplasmanlar diyebilirim.
- Tek kelime ile Çukurova Basketbol..
- Aile

YORUMLAR

  • 0 Yorum