Kalıcı| Melike Yalçınkaya

"Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'ne istediğimiz gibi bir başlangıç yapamadık; ama en kısa zaman da sıralama da üst sıralara çıkmak istiyoruz. Elazığ olarak ligde uzun yıllar kalıcı bir takım olmayı hedefliyoruz."

Kalıcı| Melike Yalçınkaya
03 Aralık 2021 - 11:27 - Güncelleme: 03 Aralık 2021 - 11:30
RÖPORTAJ: ECE ERGEZ
 
Kendimi bildim bileli ailemin de desteğini alarak sporla iç içe büyüdüm. Yüzme, basketbol, voleybol ve jimnastik gibi branşlar ile ilgilendim. Profesyonel olarak ilerlemeyi düşündüğüm ilk branş voleybol olmuştu. 14 yaşında Ankara'da voleybol seçmelerine katıldım; ancak seçilmeme rağmen şehirler arası mesafenin uzunluğundan dolayı devam edemedim.
 
Ardından bir tanıdığımız vasıtasıyla basketbola yöneldim. Sonrasında Ceyhan Belediyesi Spor Kulübü’nün seçmelerine katılıp seçildim ve bu sayede basketbol serüvenim başlamış oldu...
 
Kariyerimde kendime koyduğum hedeflerin bir kaç tanesine ulaşmış olsam da henüz en büyük hedefime ulaşmak için önümde tırmanmam gereken basamaklar olduğunu düşünüyorum ve her sezon bu hedefimle aramdaki mesafeyi daha da kısaltmayı amaçlıyorum.
 
Uzun pozisyonunda oynamak çoğu zaman dezavantajlı bir durummuş gibi görünse de avantajları olmadığını da söyleyemeyiz. Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde genellikle uzun pozisyonunda yabancı basketbolcular tercih edildikleri için bu yerli oyuncuları dezavantajlı duruma düşürüyor.
 
Geçen sezonun başında basketbola kısa bir ara verdikten sonra psikolojik ve fiziksel zorluklar yaşadım. Ama sezon içerisindeki sistemli çalışmalarımın, birikimimin üzerine koyarak ilerlememin bana ve basketboluma olumlu dönüşler ve bir takım artılar kazandırdığını düşünüyorum. Bu da transfer ve devam etme sürecinde etkili oldu.
 
Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'ne (KBSL) iyi başlayamadık; ama EuroCup’ta arka arkaya galibiyetler ettik. Bunun bana göre en büyük sebebi Herbalife Nutrition KBSL’deki oyuncuların seviyesi ve basketbol deneyimi, EuroCup’taki oyun stratejisinden daha üst seviyelerde olması.
 
Sezon başı istediğimiz gibi bir başlangıç yapamadık; ama en kısa zaman da sıralama da üstlere çıkmak istiyoruz. Elazığ olarak ligde uzun yıllar kalıcı bir takım olmayı hedefliyoruz.
 
Benim de en büyük hedefim Herbalife Nutrition KBSL'de kalıcı olmak ve basketbolumu her zaman bir adım öteye taşımak.
 
Basketboldaki idolüm ise Nevriye Yılmaz, onun oynadığı basketbolu çok beğeniyordum. 
 
Doğu bölgesinde basketbolu, sporu yaşatmak, özellikle kadınlar kategorisinde şüphesiz daha kıymetli bir iş. Elazığ bölge illerinden bu anlamda oldukça önde; ama yakın zamanda yaşanan (24 Ocak) deprem şehri olumsuz etkilemiş durumda. Şehir yeniden yapılanma sürecinde. Her yerde deprem sonrası yıkılan binaları görebiliyoruz. Depremin insanlar üzerindeki negatif etkisini basketbol ile bir nebze olsun insanlara unutturmaya çalışmak bizim için çok değerli.
 
Uzun süredir yoğun bir maç temposunda olduğumuz için şehri çok gezemiyoruz. Harput ve Hazar Gölü burada bizim kafamızı dağıtmamız için güzel turistik yerler.
 
Bir şehir takımında basketbol oynuyorsanız durum farklı oluyor. İnsanlar sizi daha fazla sahipleniyor ve bu aidiyet duygusu size kendinizi özel hissettiriyor. Bu da beni motive ediyor.
 
TİPLEME
- En beğendiğin koç?

- Ceyhun Yıldızoğlu
- En beğendiğin oyuncu?
- Alina Iagupova
- En iyi ilk 5'in?
- Pelin Derya Bilgiç, Alina Iagupova, Bahar Çağlar, Kristine Anigwe, Kayla McBride
- En zorlu deplasman?
- Fenerbahçe Safiport
- Tek kelime ile Elazığ İl Özel İdare..
- Gakko

YORUMLAR

  • 0 Yorum