Farkındalık | Bahar Çağlar Ökten

“Hatay’da halk ve yöneticilerimiz gerçekten arkamızdalar, bunu hissediyoruz. Böylesi güzel bir kentte, kadın basketbolunun gelişimi için güzel yatırımlar ve hamleler yapılıyor. Hatay, farklı kültürlerin, medeniyetlerin yaşandığı mistik bir şehir. Buranın havasını solumak, insanlarını görmek, farklı kültürlerin tarihinden esintiler içinde dolaşmak farklılık kazandırıyor.”

Farkındalık | Bahar Çağlar Ökten
03 Aralık 2021 - 11:13 - Güncelleme: 03 Aralık 2021 - 11:23
RÖPORTAJ: ECE ERGEZ

Türk Milli Takımı olarak EUROBASKET 2023 Elemeleri’nde Slovenya ve Polonya karşısında iki maçlık milli takım serimizi başarı ile tamamladık. Öncelikle deplasmanda Slovenya ve daha sonra evimizde Polonya maçlarında galip gelmek, moral ve motivasyon açısından bizi üst seviyeye çıkardı.

Kamp dönemimizi de çok iyi çalışarak geçirdiğimiz için, sahada ne yapmamız gerektiğini bilerek oynadık. Bu önemli maçlar esnasında hem koordinasyon hem de yardımlaşma açısından sağladığımız katkı ile takım olarak başarılı bir performans çıkardığımızı düşünüyorum. Umuyorum ki bunun etkisini önümüzdeki karşılaşmalarda da göreceğiz.

Şunu belirtmeden geçemeyeceğim Kocaeli’ndeki seyircimiz muazzamdı. Açıkçası uzun süredir, pandemi etkisi nedeniyle dolu tribünler önünde oynamayı çok özlemiştim. Tabii ki kulüp maçlarımızda artık taraftar desteğini arkamıza alsak da; milli forma ve milli takım taraftarı ile bütünleşmek harika bir duygu.

Benim için her milli maç özeldir, farklı duygularla sahaya çıkarım ve elimden geleni kendim ve takım arkadaşlarımın yapması için çabalarım. Bu çabayı gösterirken, dolu bir salonda taraftarınızın itici güç olması sizi her zaman daha iyisini yapmak için zorluyor

Kariyerimin ilk başlangıcından, bugüne kadar yaşadığım her an, milli formayı terlettiğim ve kulüp fark etmeksizin sahaya çıktığım her dakika benim için hep özel anlar oldu.

Her maçın, her organizasyonun kendine göre farklı hikâyeleri vardır. Ben bir sporcu olarak başarılarımı ya da kazanılan zaferleri ayırmayı çok sevmiyorum. Tüm kariyerimin bütününe baktığımda nereden nereye geldiğim ve küçük bir çocukken kurduğum hayallerin ne kadarını gerçekleştirdiğim benim için önemli.

Olimpiyat oyunlarında ülkemi temsil eden takımımızın içerisinde yer almak ve bir sporcunun kariyeri sonrasında bile taşıyacağı 'olimpik sporcu' unvanını almak en büyük kişisel başarım diyebilirim.

Bu sezon Hatayspor olarak hem Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde hem de Avrupa’da ses getirecek işler yapmak istiyoruz. Her iki organizasyonda da gidebildiğimiz yere kadar gitmek en önemli hedefimiz.

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligimizde de Avrupa arenasında da çok iyi takımlar var. Hatay’da halk ve yöneticilerimiz gerçekten arkamızdalar, bunu hissediyoruz. Böylesi güzel bir kentte, kadın basketbolunun gelişimi için güzel yatırımlar ve hamleler yapılıyor.

Bizim başardıklarımız bir şekilde buradaki farklı branşlardan bile olsa altyapılarımızdaki genç arkadaşlarımıza da örnek oluyor. Bunu da sportif harici hedeflerimizden biri olarak aktarmak isterim.

Hatay, farklı kültürlerin, medeniyetlerin yaşandığı mistik bir şehir. Buranın havasını solumak, insanlarını görmek, farklı kültürlerin tarihinden esintiler içinde dolaşmak farklılık kazandırıyor. Kesinlikle yıllarımı spora vermiş biri olarak basketbolun içinde kalmayı istiyorum. Ailem, eşim ve ekibimle beraber bunun planlamalarını yavaş yavaş yapıyoruz.

Genç arkadaşlarımla aram çok çok iyi, onlara bir eğitmen, bir danışman olmak ve tecrübelerimi aktarabilecek ortamları bulmak en büyük dileğim. Bu kapsamda da, farklı atölye çalışmaları ile onlarla bir araya gelerek, planlamama uygun olarak bazı çalışmalar yürütüyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum