NEF SÖYLEŞİLERİ | Andreas Pistiolis

"Antrenörlükte sürekli yeni bilgiler öğreniyorum ve kendimi güncelliyorum. Ben kariyer hedeflerimi hep yüksek tutan biriyim. Şu anda Galatasaray NEF’e odaklanıyorum. Benim için gelecek vizyonum Galatasaray ile şekilleniyor. Umarım bu sezon takımla birlikte istediğimiz hedefe ulaşarak başarılı oluruz."

NEF SÖYLEŞİLERİ | Andreas Pistiolis
02 Mayıs 2022 - 12:05 - Güncelleme: 02 Mayıs 2022 - 16:34

RÖPORTAJ: HÜSEYİN DEMİR



- Galatasaray NEF'in başına gelmenizle beraber önemli işler çıkardınız ve takım bir ivme yakaladı. Kazanma alışkanlığı camia tarafından takdir topluyor. Galatasaray gibi köklü bir kulüpte antrenör olmak nasıl bir duygu?


- Öncelikle bu gelen başarılar; sadece benimle ilgili değil, daha çok oyuncularla ilgili… Takım olarak herkes bu işin önemli bir parçasını oluşturuyor. Galatasaray NEF'te herkes sonuç almak ve kazanmak için çok özverili ve sıkı çalışıyor. 

Başantrenör olarak ben oyuncularımın mental değişimine ve gelişimine katkı sağlıyorum. Galatasaray gibi köklü bir geçmişe sahip kulüpte çalışmak çok güzel bir duygu… Kariyerim boyunca hep büyük kulüplerde çalıştım. Maçları kazanmak, taraftarların takdirini almak, benim için her zaman kelimelerle ifade edilemeyecek kadar özel bir hissiyat oluşturuyor. Kazanma alışkanlığını sağlamak, kazanma kültürünü oluşturmak için çok çalışıyoruz ve tamamen işimize odaklanıyoruz.



RUSYA'DAKİ YILLARIM BANA İYİ GELDİ

- ING Basketbol Süper Lig'in kalitesini ve seyir zevkini nasıl görüyorsunuz? 2014 yılına kıyasla ligin kalitesi için ne düşünüyorsunuz? Antrenörlük yaptığınız ülkelerdeki basketbol ile benzerlikler ve farklılıklar var mı? 


- ING Basketbol Süper Ligi’nde çok büyük para harcayan, yüksek bütçeli kulüpler var. Buna rağmen kazananı tahmin etmek çok zor oluyor. Türkiye Ligi rekabetçi bir lig ve hiçbir zaman kesin galip gelebileceğiniz bir maç yok. Her takım birbirine çok yakın kalitede ve üst seviyelerde basketbol oynuyor. 

Takımlar daha önceki yıllara göre daha az para harcasa da organizasyonun, kulüplerin ve oyuncuların seneler içerisinde kazandığı deneyimler ile Süper Lig’in kalitesi ve seviyesi hâlâ yüksek kalabiliyor. 

CSKA Moskova, çok baskı dolu bir kulüp yapısına sahip. Yani sahaya çıktığınızda her maçı kazanmak zorundasınız. Çok fazla duygu ile çalışıyorsunuz. Büyük oyuncular ve büyük bir kulüp olduğu için Rusya’da geçirdiğim antrenörlük yıllarım bana çok iyi geldi.



- Türkiye’ye tekrar geldiğinizde hiç sıkıntı ve zorluk yaşamadınız. Takıma ve oyunculara kısa sürede adapte oldunuz. Bunun sebebi nedir? Bu arada Turgay Zeytingöz faktörü için neler söylersiniz, tekrar birlikte çalışmaya başladınız... 


- Öncelikle kişisel hayat ve iş hayatı iki farklı bölümü içerir. Hayat, oldukça kolay… Türk insanı, çok dost canlısı, çok misafirperver ve bu hayata adapte olmayı oldukça kolaylaştırıyor. Çalışma ve iş bölümü ise bundan daha farklı. Kısa zamanda çok şey öğrenmeniz gerekiyor. Hem benim için hem de çevremdekiler için yapılacak çok iş vardı. 

Takım menajerimiz Turgay Zeytingöz, bu konuda bana çok yardımcı oldu. Ondan ne kadar ve nasıl yardım alabileceğimi biliyorum. Bu süreçte Turgay, bende değişim yaratanlardan biri oldu. Banvit’te çalıştığım dönemlerdeki deneyim benim için çok kazançlı faktör oldu.


TABİİ Kİ ŞAMPİYONLUK ADAYIYIZ

- ING Basketbol Süper Ligi’nde hedefleriniz neler? Galatasaray NEF'in şampiyonluk şansı için neler söylersiniz? 


- Benim için ING Basketbol Süper Ligi'nde play- off’lara katılan herkes şampiyonluk adayıdır. Herkes şampiyonluk şansını değerlendirmeli. Her maçı kazanmaya çalışmalıdır. Galatasaray NEF olarak da biz de bu hedefi gerçekleştirmek adına tüm karşılaşmaları kazanmak için parkeye çıkacağız.

- Uzun süre altyapılarda çalıştığını biliyoruz. Galatasaray NEF altyapısı hakkında neler söylemek istersiniz? Genç takımdan A takıma çıkabilecek potansiyeli olan genç oyuncular var mı? 

- Elbette altyapıdan A takıma çıkabilecek oyuncularımız var. İsim vermeyeceğim çünkü isim verdiğiniz zaman basketbcuların kafaları karışabiliyor. Genç ve potansiyeli olan oyuncuları her zaman yakından takip ediyorum. Gelişimleri için onları hep motive ediyorum. Genç oyuncular çok çalışıyor ve iyi yerlere gelmeyi hak ediyorlar.



TARAFTARLARIMIZ ÇOK TUTKULU VE COŞKULU

- Takımını her zaman destekleyen ve yalnız bırakmayan Galatasaray taraftarı için ne söylemek istersiniz? 


- Taraftarların tam desteği için çok mutluyum. Galatasaray NEF taraftarı, çok tutkulu ve çok coşkulu… Taraftarların böyle coşkulu ve heyecanlı olmaları bizi takım olarak daha üst seviyelere çıkarıyor. İlerleyen zamanlarda daha farklı seviyelerde oynayacağız. Taraftarların tutkularını biliyorum ve bu yüzden daha fazla desteklerine ihtiyacımız olacak. Taraftarların desteği, sezon içerisinde belirleyici bir faktör oldu.

- Andreas Pistiolis’in antrenörlük kariyer ve hedeflerinde neler var? Merak ediyoruz?

- Antrenörlükte sürekli yeni bilgiler öğreniyorum ve kendimi güncelliyorum. Ben kariyer hedeflerimi hep yüksek tutan biriyim. Şu anda Galatasaray NEF’e odaklanıyorum. Benim gelecek vizyonum Galatasaray ile şekilleniyor. Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar… Umarım bu sezon takımla birlikte istediğimiz hedefe ulaşarak başarılı oluruz.


YORUMLAR

  • 0 Yorum