Dev planlar zamanı...

Milli Takımlar Direktörü Haluk Yıldırım, "A Milli Takımımızın yeni koçu Ergin Ataman kendisini ispatlamış, Türkiye’nin şu anda en iyi antrenörü ve hedefleri olan bir çalıştırıcı. Elimizde genç ve tecrübeli isimlerden oluşan bir oyuncu grubu var. Onun bu kadroyu iyi kullanarak önemli başarılara imza atacağımıza olan inancım tam. Ataman’ın madalya hedeflerine çok uzak olmadığımızı söyleyebilirim."

Dev planlar zamanı...
02 Mayıs 2022 - 12:37
RÖPORTAJ: TOLGA YENİGÜN

- A Milli Takım'da Orhun Ene'nin ardından başantrenörlüğe Anadolu Efes'in tecrübeli koçu Ergin Ataman getirildi. İkinci kez milli takımın başına geçen Ataman, madalya hedefini de henüz ilk basın toplantısında dillendirdi. Sizin için öncelikli ve gerçekçi hedefler neler? 

 
- Milli takımlarımız katıldıkları her turnuvada en iyi dereceyi alabilmek için çalışıyor. Orhun Ene’ye verdiği emeklerden ve çalışmalardan dolayı çok teşekkür ederiz. Ergin Ataman kendisini ispatlamış, Türkiye’nin şu anda en iyi antrenörü ve hedefleri olan bir çalıştırıcı. Elimizde genç ve tecrübeli isimlerden oluşan bir oyuncu grubu var. Bu kadroyu iyi kullanarak önemli başarılara imza atacağımıza olan inancım tam. Ergin Ataman’ın açıklamalarında belirttiği hedeflere çok uzak olmadığımızı söyleyebilirim. 
 
PERİLER GÜZEL BAŞLADI, UMARIM GÜZEL DE DEVAM EDER
 
- Şaziye İvegin'in Milli Takımlar Sorumluluğu görevine getirilmesiyle yapılanmaya giden Potanın Perileri, EuroBasket elemelerine de 2'de 2 ile iyi başladı. Kadın Milli Takımlara ilişkin planlamanız için neler söylersiniz?

 
- A Milli Kadın Takımımız, son iki Avrupa Şampiyonası’na katılmasına rağmen istediğimiz başarıları elde edemedi. Kadın milli takımlarımızdaki yapının başına buraları yaşamış, tecrübesiyle takıma çok katkı vereceğini düşündüğümüz Şaziye İvegin geldi. Kadın basketbolunda bir geçiş dönemi yaşıyoruz. Tecrübeli ve önemli isimlerin yerini genç bir jenerasyon alıyor. Bu dönemi en iyi şekilde geçeceğimize olan inancım tam. Elemelere güzel başladık, umarım devamı da gelecek. 
 
GÖNÜL İSTER Kİ DEVŞİRME KULLANMAYALIM AMA...
 
- Son yıllarda oyun kurucu olarak hep devşirme isimler ön plana çıkıyor, Wilbekin olsun, Bobby Dixon olsun, şimdi ise Shane Larkin. Mevcut jenerasyondan, ön plana çıkabilecek bir 1 numara çıkar mı? Bu potansiyele sahip bir isim görebiliyor musunuz?

 
- Bazı dönemlerde bazı pozisyonlarda sıkıntı yaşandığı oluyor. Daha verimli kullanabilmek için o pozisyonda devşirme hakkı kullanılabilir. Son yıllarda oyun kurucu pozisyonlarında bu hakkımızı kullandık. Gönül ister ki hiç kullanmayalım; ama rekabetçi yapıda rakiplerimiz ile mücadele edebilmek için bu yola başvurabiliyoruz. Şu anki jenerasyonda Kartal, Kenan, Berk, Doğuş, Erten gibi isimler bu pozisyonda var. Umarım bu isimlerin performansı ileride bizi oyun kurucu için başka arayışlara sokmayacak kadar yükselir. 
 
SÜPER LİG'DE DAHA AZ YABANCILI SİSTEM DENENEBİLİR
 
- ING Basketbol Süper Ligi'nde uygulanan yabancı sayısı milli takımlar için uygun mu? Yoksa yabancı sayısının daha da azaltılması düşüncesinde misiniz?

 
- ING Basketbol Süper Ligi’nde yabancı sayısı, kulüplerimizin isteklerine göre şekil alıyor. Çok sayıda takımımız bizi Avrupa kupalarında temsil ediyor. Rekabet edebilmek için yabancı oyuncu sayısının yüksek olmasını talep edebiliyorlar. Ama takımlarımızın ekonomisini ve genç nüfusumuzun fazlalığını göz önüne aldığımız zaman, A Milli Takımımızın geleceği içinde daha az yabancılı bir sistem denenebilir. Ya da gelen yabancı oyuncularda bazı özellikler aranabilir. 
 
EUROBASKET'TE GURUR DUYULACAK BİR TAKIM OLACAĞIZ
 
- NBA'deki temsilcilerimiz çaylak Alperen Şengün, Ömer Faruk Yurtseven önemli başarılara imza atıyor. NBA'de oynanan genç oyuncularımızın gelişimini, performansını ve ay yıldızlı takıma olası etkisini nasıl görüyorsunuz?

 
- Alperen ve Ömer bu sezon iyi iş çıkardılar. Performansları ile uzun yıllar orada kalabileceklerinin sinyallerini verdiler. Alperen ligimizin MVP’si olarak 18 yaşında önemli bir sıradan draft edildi ve oyuncu görüşü, parmak hassasiyeti harika. Cedi ve Furkan takımlarında sorumluluk alan oyuncular oldular artık. Bu durumun A Milli Takım'a çok iyi yansıyacağını düşünüyorum. Eylül ayındaki Avrupa Şampiyonası'nda herkesin gurur duyacağı bir Türk Milli Takımı izleyeceğine inancımız tam...

YORUMLAR

  • 0 Yorum