NE MİLLİ TAKIM NE DE KULÜPLER ZARAR GÖRECEK

"EuroLeague maçları ile milli karşılaşmaların çakışması tüm takımları ve kulüpler için zorlu bir durum. İspanya maçımızın olduğu 29 Kasım'da Darüşşafaka ve Maccabi'nin EuroLeague sınavları var. Daçkalı milli oyuncular ve Wilbekin'in milli takıma gelmesi haliyle sıkıntılı olacak. Efes, F.Bahçe ve Darüşşafaka ile sürekli iletişim halindeyiz. Milli takıma alacağımız oyuncuların kararını kulüplerimizle fikir alış verişinde bulunarak vereceğiz ki; ne milli takımımız ne de kulüplerimiz zarar görsün."

NE MİLLİ TAKIM NE DE KULÜPLER ZARAR GÖRECEK
07 Kasım 2018 - 16:29 - Güncelleme: 02 Ağustos 2022 - 16:59


TBF MİLLİ TAKIMLARDAN SORUMLU YÖNETİCİ HÜSEYİN BEŞOK İLE 5 SORU 5 CEVAP
 
- Devler Çin Yolu'nda büyük avantaj yakaladı, Ankara'daki İspanya ve deplasmandaki Karadağ maçlarını nasıl yorumluyorsunuz? 
 
- Milli takımımız tabii ki çok önemli bir avantaj yakaladı. Ama tabii ki bu maçlara her zamanki gibi tüm takımlar gibi eksik çıkacağız ama burada Türk oyuncuların kendi takımlarında alacağı süreler ve sorumluluklar İspanya ve Karadağ maçları çok önemli. Buradan kazasız geçersek çok büyük bir avantaj yakalayarak, Çin'deki Dünya Kupası için yolumuzu açmış olacağız. 
 
WILBEKIN'İN GELMESİ SIKINTI OLACAK 
- Bu iki kritik maçta Ersan, Cedi ve Furkan'ın yokluğuna EuroLeague takvimi de eklenecek. Bu çakışmada Fenerbahçe, Efes ya da Daçka'dan oyuncu gelememe ihtimali var mı?
 
- THY EuroLeague maçları ile milli karşılaşmaların çakışması tüm ülke ve kulüpler için çok zorlu bir durum. Bizim için de öyle... Bizim İspanya maçımızın olduğu tarih 29 Kasım'da Darüşşafaka ve Maccabi'nin EuroLeague karşılaşmaları var. Daçkalı milli oyuncular ve Scottie Wilbekin'in milli takıma gelmesi haliyle sıkıntılı olacak. EuroLeague'deki temsilcilerimiz Anadolu Efes, Fenerbahçe ve Darüşşafaka Tekfen ile de sürekli iletişim halindeyiz. Ve o güne kadar bekleyerek, hangi oyuncuları Milli Takım'a alabileceğimizin kararını kulüplerimizle fikir alış verişinde bulunarak vereceğiz ki; ne milli takımımız ne de kulüplerimiz zarar görsün. Gerçekten zorlu bir periyot olsa da Ufuk Sarıca en iyi kadroyu oluşturarak İspanya ve Karadağ maçlarına çıkacaktır.
 
PERİLER'İN KIRILMA MAÇI NİJERYA'YDI...
 
- İspanya'da büyük hayal kırıklığı yaratan Periler'in 4'te 4 ile başladığı EuroBasket elemeleri ve sonrasındaki turnuva ile Olimpiyat bileti şansı için ne düşünüyorsunuz?
- İspanya'daki Dünya Kupası'nda kırılma maçı Nijerya karşılaşmasıydı... O maçın kaybedilmesi sıralama açısından bizi zor duruma soktu ve kötü bir turnuva yaşadık. Artık bunu unutmak zorundayız. İyi başladığımız EuroBasket elemelerinde önümüzde Belarus karşılaşması var. İnşallah bu karşılaşmayı da kazanarak Potanın Perileri yoluna devam edecek. 
 
BGL'DEKİ AMAÇ ALTYAPIYI TEŞVİK
 
- Bir dönem üst üste şampiyonluklar yaşayan 'Altın Jenerasyon' sonrası, altyapılarımızda bu tarz başarılara biraz uzak kaldık. Bunun nedeni ve ilerisi için alt yaş milli takımlarımızın geleceği adına sizin planlarınız nelerdir?
- Federasyon olarak bizim için en önemli konu altyapılarımız. Altyapılarda bir dönem çok büyük başarılar ve iyi de bir jenerasyon yakalandı. Bu jenerasyonlar dönem dönem yakalanabiliyor, bunu biz sürekli hale getirmeliyiz. Altyapılarımızdan sürekli oyuncu yetiştirmeliyiz. Burada kulüplerimize de çok büyük iş düşüyor. Basketbol Gelişim Ligi'nin kurulmasında amaç kulüpleri altyapıya teşvik etmekti. Süper Lig'de birçok takımımızın altyapısı yoktu ve biz bunu inşa etmeye başladık. 
Burada lokomotif kulüplerimizin yanına birkaç takım daha eklediğimiz takdirde bu, milli takımımıza da olumlu yansıyacak. Dönem dönem yakalanan jenerasyonları iyi kullanmak gerekiyor. Bu jenerasyonlar daha sık aralıklarla yakalanırsa ve süreklilik sağlanırsa, basketbolumuz daha iyi hale gelir. Altyapılara verdiğimiz önemle, milli takımlarımızla ileride büyük başarılar elde etmeyi planlıyoruz. 
 
ÖMER FARUK'TAN VAZGEÇMEDİK!
 
- Milli Takım'a çağrıldığı halde gelmeyen ve 8 maç ceza alan Ömer Faruk'a sizin bakışınız nasıl? Ufuk Hoca Slovenya maçı sonrası sohbetimizde Ömer Faruk'a kapılarının açık olduğunu belirtmişti. Sizin bu konudaki yorumunuz nedir?
- Ömer Faruk, Türk basketbolu için çok önemli bir oyuncu. Tabii ki o kendi kararlarını alıp, kendi yolunu çizebilir; ama Ömer Faruk'a bazı değerlerin anlatılması lazım. Onun bizlerle olması, hem Türk Milli Takımı, hem de kendisi için önemli bir adım olacak. Biz bunun önemini Ömer Faruk'a anlatmaya çalıştık... Bizim amacımız bu genç arkadaşımızı kaybetmek değil, kazanmak. Biz onunla temaslarımızı sürdüreceğiz. Ömer Faruk'un kendi gelecek planlaması için ona yardımcı olmaya da çalışacağız. Ufuk Hoca'nın dediği gibi ona kapılarımız her zaman açık. Her zaman temas halindeyiz ve ona destek vermeyi planlıyoruz. İnşallah onu Türk basketbolu ve milli takımımız adına kazanıp, ay yıldızlı forma altında mücadelesini sağlayacağız.
 
TİPLEME
- En beğendiğiniz oyuncu?
- Hakeem Olajuwon
- En başarılı teknik adam?
- Aydın Örs
- En zorlu deplasman?
- Pınar Karşıyaka
- En iyi 5'iniz?
- Michael Jordan - Stephen Curry - Scottie Pippen - Kevin durant - Hakeem Olajuwon
- Tek kelime ile Türk Milli Takımı?
- Gurur

YORUMLAR

  • 0 Yorum