BASKETBOLUN GELECEĞİ İÇİN DOĞRU PROJE

TBF'nin göz bebeği Basketbol Gençler Ligi... Genç basketbolcuların daha fazla süre almaları ve profesyonel kariyerlerine hazırlanmaları amacıyla geçtiğimiz sezon ilki düzenlenen BGL için Gökhan Sunter, "İlk sene aldığımız olumlu tepkiler bize doğru yolda olduğumuzu gösterdi" diyor. 

BASKETBOLUN GELECEĞİ İÇİN DOĞRU PROJE
01 Kasım 2018 - 16:27

RİBAUND


BGL'nin daha önce altyapıya gerekli önemi vermeyen bazı Süper Lig kulüplerini de yatırım yapmaya zorladığına dikkat çeken TBF Altyapı Faaliyetleri Müdürü Gökhan Sunter, “Gençlere A takım seviyesinden önce hedefi olan bir ligde oynama şansı sunuyoruz. Genç basketbolcular A takıma çıkmadan önce deplasmanlı müsabakalar oynayarak, o havayı soluma şansı buldu” dedi.
 
Bu organizasyonun sadece müsabakaların oynandığı bir lig olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Sunter, şöyle devam etti: “Geleceğimiz olan gençlerimizin hayatlarına da katkılarda bulunmak istiyoruz. Bu organizasyonda maçların dışında genç kardeşlerimize yönelik basketbol ‘Gelişim Kampı’ gerçekleştiriyoruz. 
 
Ayrıca geçen sezon yaptığımız Dörtlü Final organizasyonu da gerek müsabakaların canlı yayınlanması, gerek seyirci sayısı, gerekse de organizasyonun kalitesi anlamında ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu gösterdi. Gençlerimize bu imkanları sağlayan başta Federasyon Başkanımız Hidayet Türkoğlu olmak üzere CEO’muz Ömer Onan ve tüm yöneticilerimize teşekkür ederiz." 
 
 
20 TAKIMLA YOLA DEVAM
20 takımla oynan ligde tüm operasyonlar TBF tarafından yapılırken ligin bütün masrafları yine TBF tarafından karşılanıyor. İlk sezonunu geride bırakan BGL saha içi olduğu kadar, saha dışı organizasyonlarıyla da dikkat çekmeyi başardı. Lig kapsamında yapılan Aile Sempozyumu bunlardan biriydi. Ligde ter döken her bir sporcunun ailesinin katıldığı sempozyumda birçok konu başlığında bilgilendirmeler yapıldı. Bunun dışında oyunculara özel olarak gelişim kampı organize edildi. Sezonun kapanışı da televizyondan canlı yayınlanan ve 3500 seyirci ortalamasıyla oynanan Dörtlü Final organizasyonuyla yapıldı. İlk sezonun şampiyonu final maçında Darüşşafaka’yı yenen Anadolu Efes oldu.
 
YENİ SEZON YENİ HEYECAN...
Geçen sezon Sinan Erdem'de televizyondan canlı yayınlanan 3 bin 500 seyirci ortalamasıyla oynanan BGL Dörtlü Finali'nin şampiyonluk maçında Darüşşafaka'yı mağlup eden Anadolu Efes, ilk şampiyon olmuştu. 
 
Ekim ayı ile birlikte yeni sezona merhaba diyen ve yoluna 20 takımla devam eden lige Selçuklu Basketbol, Tarsus Amerikan Koleji NEF, Afyon Belediyesi katıldı. 

Mücadele ve heyecanın bir an olsun dinmediği ligde geride kalan sezonda Dörtlü Final oynama başarısı gösteren Anadolu Efes, Fenerbahçe, Banvit ve Tofaş yine aynı hızda ligde başladı. İlk sene sonunda acemiliğini atan ve kadrolarını kuvvetlendiren Gaziantep Basketbol, Büyükçekmece ve Türk Telekom performanslarıyla dikkat çekiyor.
Ligde ilk ay geride kalırken, geçtiğimiz sezon da ligde yer alan sporcuların gelişimleri de ön plana çıkmaya başladı.
 
RAKAMLARLA 2017-18 SEZONU
20
Takım

32
Hafta

264
Müsabaka

50
Antrenör

32
Kondisyoner-Masör

20
İdareci
54
1999 doğumlu basketbolcuya 1 sezon daha ligde oynama fırsatı.
40
İlk sene kontenjan sporcularının 40'ı bu sezon TBF Ligleri'nde sözleşmeli olarak kulüplerde yer alıyor.
 
 
SEZONUN İLK AYINDA EDİKKAT ÇEKEN GENÇLER
Efe Ergi Tırpancı (2000)– Fenerbahçe 17,3 sayı, 6.2 asist, 12 ribaund, 1.3 blok
Ömer Can İlyasoğlu (2001) – Anadolu Efes 3 maç sonunda 18 sayı, 6 ribaund, 12 asist
Can Kağan Turgut (2002) – Beşiktaş 19 sayı, 6.6 ribaund, 3.3. asist, 2.6 top çalma
Alperen Şengün (2002/BGL’de ilk sezonu) 15 sayı, 10,3 ribaund, 2 asist
Zahid İsaoğlu (2000) - Türk Telekom 22,6 sayı, 11 ribaund, 3 asist
Mert Akay (2000) - Darüşşafaka 19 sayı, 8,3 asist, 2 top çalma,
Emin Can İnan (2000) Arel Üniv. Büyükçekmece 21 sayı, 6.3 ribaund, 2,6 asist

YORUMLAR

  • 0 Yorum