VE SAHNE GENÇLERİN

Ribaund Dergisi olarak Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF) da büyük önem verdiği, basketbolumuzun geleceğini oluşturan 12 Dev Adam Basketbol Okulları (12 DABO) ve Gelişim Ligi'ne her ay 'Sahne Gençlerin' köşemizde yer vereceğiz. Türk basketbolu ve 12 Dev Adam'ın geleceği olan bu iki projeyi genel hatlarıyla ele aldığımız bu dosyamızda, bu çalışmalarda büyük emeği olan TBF Altyapı Erkek Milli Takımlar Koordinatörü Fikret Doğan ile TBF Altyapı Faaliyetleri Müdürü Gökhan Sunter'in ile birlikte İstanbul BBSK Altyapı Koordinatörü Alaeddin Yakan'ın görüşlerine yer verdik... 

VE SAHNE GENÇLERİN
07 Kasım 2018 - 16:24


16. YILINDA YENİLENEN 12 DABO
TBF tarafından Garanti Bankası sponsorluğunda organize edilen 12 DABO 16. yılında yoluna yenilenen içeriği ile devam ediyor. 2002 yılında basketbolu Anadolu’ya yaymak ve daha fazla çocuğun basketbol sporu ile tanışmasını sağlamak amacıyla faaliyetlerine başlayan 12 DABO, geride kalan sürede on binlerce kız ve erkek çocuğu basketbol ile tanıştırdı.
 
2018 Mart ayı itibariyle içeriğinde değişiklik yapılan bu önemli organizasyonda sporcular Altyapı Erkek Milli Takımlar Koordinatörü Fikret Doğan’ın oluşturduğu ekip tarafından seçilmeye başlandı. Yeni dönem kapsamında yapılan taramalarda seçilen sporcuların herhangi bir kulüpte lisanslı basketbolcu olması ve başka bir okulda eğitim görmesi önemli değil. TBF’nin amacı ildeki yetenekli çocuklara nitelikli basketbol eğitimi vererek onların gelişimlerine katkı sağlamak... Ayrıca oluşturacağı oyuncu havuzuyla gelecek vadeden sporcuları takibe almayı hedefliyor. 

DOĞAN: 12 DABO HASSAS KONUSUNDA HASSASIZ
12 DABO’nun hem TBF, hem de Türk basketbolunun olmazsa olmazı olduğunu belirten TBF Altyapı Erkek Milli Takımlar Koordinatörü Fikret Doğan, “Garanti Bankasının sponsorluğunda hayata geçirilen bu değerli organizasyonda amacımız yetenekli çocuklara daha iyi basketbol eğitimi vermek. Bunun için çalışmalar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Milli Takımlar olarak bizlerin, ildeki antrenörlerin ve yetkililerle birlikte bütün birimlerin çok hassas olduğu bir organizasyon” diyor.

24 İLDE FAALİYET GÖSTERİYOR
2018-2019 eğitim dönemi çalışmaları ekim ayının ortasında yapılan antrenmanlarla başladı. Yaklaşık 800 sporcunun eğitim gördüğü 12 DABO, şuanda 24 noktada faaliyet gösteriyor. Bu merkezler şöyle; Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Batman, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Kastamonu, Kayseri, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Sakarya, Samsun, Sivas, Şırnak, Trabzon, Tunceli, Van-Erciş. 
 
Federasyon, Garanti Bankası’nın destekleriyle bu büyük organizasyonu daha fazla noktaya taşımak amacında.

YORUMLAR

  • 0 Yorum