LaMarcus Aldrige'ten emeklilik kararı

NBA'de geçtiğimiz haftalarda Brooklyn Nets'e transfer olan deneyimli oyuncu LaMarcus Aldrige, aktif basketbol kariyerine nokta koyduğunu açıkladı.

LaMarcus Aldrige'ten emeklilik kararı
15 Nisan 2021 - 17:51 - Güncelleme: 15 Nisan 2021 - 18:28
NBA'de beklenmedik bir karar gündeme düştü.

Ligde şampiyonluğun favorilerinden Brooklyn Nets'e 18 gün önce transfer olan deneyimli forvet LaMarcus Aldrige, yayımladığı bir mesajla emeklilik kararını açıkladı.

Oynadığı son maç sonrası kalp ritminin düzensiz bir şekilde attığını söyleyen ve ertesi akşamında gidişatın daha kötü olduğunu açıklayan Aldrige, "Bir sonraki sabah takım arkadaşlarıma neler olduğunu anlattım ve onlar da hastaneye gidip kontrole girmemi söylediler. Şimdi daha iyiyim ama ben ve kalbimin yaşadığı o hissiyat, en korkunç deneyimlerimden bir tanesiydi. Bu kararı vermek zor ama NBA'i bıraktığımı söylüyorum. Geride kalan 15 yılda önceliğim basketboldu. Ama şimdi önceliğim sağlık ve ailem." açıklamalarında bulundu.

15 SEZONDA 7 KEZ ALL-STAR

2006 NBA Draftı'nda Chicago Bulls tarafından 1. tur 2. sıra seçimi olan ama daha sonra takasla Portland Trail Blazers'a geçen LaMarcus Aldrige, 2015 yılına kadar Oregon ekibi için mücadele etti. Daha sonra San Antonio Spurs'e geçen Aldrige, bu sezon içinde Teksas ekibinden Brooklyn Nets'e katılmıştı. Nets'te bu sezon 5 maça çıkan 35 yaşındaki pota altı oyuncusu, 12.8 sayı, 4.8 ribaund, 2.6 asist ve 2.2 blok ortalamalarını tutturdu. Aldrige, kariyerinde 7 kez All-Star'a, 5 kez All-NBA'e ve ilk sezonunda En İyi Çaylak 5'e seçildi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum