"Baskıyı Ekaterinburg hissetsin"

Yarın Kadınlar EuroLeague yarı final maçında Ekaterinburg ile karşılaşacak olan Fenerbahçe Öznur Kablo'da Baş Antrenör Victor Lapena, baskının rakip takım üzerinde olduğunu söyledi.

"Baskıyı Ekaterinburg hissetsin"
15 Nisan 2021 - 17:41 - Güncelleme: 15 Nisan 2021 - 18:30
16-18 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek ve İstanbul'da, Volkswagen Arena'da oynanacak Kadınlar EuroLeague Final Four öncesinde Fenerbahçe Öznur Kablo Baş Antrenörü Victor Lapena ile oyunculardan Jasmine Thomas, basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

“4 yıl aradan sonra tekrar burada olduğumuz için çok heyecanlıyız." diyen Victor Lapena, "Fenerbahçe Final Four için geri döndü. Hafta sonuna hazırlanırken oyuncularım çok iyi iş çıkardı. Çok çok mutluyum. Biz hazırız." ifadelerini kullandı. 

Lapena, takımda çıkan Covid vakalarıyla ilgili de konuştu. “Bu iki hafta hepimiz için zor geçti. Covid yüzünden Jasmine Thomas, Kayla McBride, Alina Iagupova ve Laura Nicholls’ü kaybettik. 1 hafta kala Jasmine Thomas iyileşti. 6 gün önce Kayla Mcbride iyileşti. 5 gün önce Alina Iagupova ve Laura Nicholls iyileşti. Son 3 gün benim için harikaydı çünkü bu 4 oyuncu hiç covid geçirmemiş gibi antrenman yaptılar. Biliyorum ki berbat günler geçirdiler. Bunu çok iyi biliyorum ama kesinlikle bir an bile olsun şikayet etmediler. Benim açımdan her şey mükemmel. Onlara güveniyorum. Çok iyi iş çıkardık. Takımım yarın favori takıma karşı oynamak için hazır.” dedi.
 
Ekaterinburg ile ilgili değerlendirmeler yapan ve baskının Rus ekibi üzerinde olduğunun altını çizen Lapena, “Fenerbahçe'de olduğunuz her an baskıyı hissedersiniz çünkü büyük bir kulüptesiniz. Fenerbahçe Kadınlar EuroLeague’i hiç kazanamadı ve şimdi Final Four’dayız, bu daha da doğal bir durum. Elbette covid ve diğer sebeplerden ötürü en iyi durumumuzda değiliz. Favori değiliz. Favori Ekaterinburg. Son 2 yılın şampiyonu. Yüksek bütçeli bir takım. Nasıl bir baskı hissedebiliriz ki? Oyunun tadını çıkaracağız. Buraya iyi oyunculara sahip iyi takımlarla oynamaya geldik. Oyuncularıma güveniyorum, sadece bu yıl değil geçtiğimiz 2 yıl boyunca iyi iş çıkardılar. Bütün oyuncularıma güveniyorum ve benim onlara inandığımdan daha fazla onlar bana inanıyor. Bir koç olarak daha ne isteyebilirim ki? Kesinlikle hiçbir şey. Baskı Ekaterinburg'un üzerinde, bizim değil.” değerlendirmelerinde bulundu. 

Fenerbahçe Öznur Kablo'nun başarılı gardlarından Jasmine Thomas ise, toplantıda, “Çok heyecanlıyız. Son EuroLeague maçından bu yana epey vakit geçti. Bütün bir sezon boyunca burada Final Four'da olabilmek için çalıştık. Çok zorlu antrenmanlarımız oldu. İyi bir oyun planımız var. Maç için hazırız. Kendine güvendiğini belirten Jasmine Thomas, “Benim açımdan sezon çok iyi geçti. Kulüp, başarılı olmak için bize ihtiyacımız olan her şeyi verdi. Bu bir oyuncu için harika bir şey. Takım arkadaşlarımı çok seviyorum. Kendime güveniyorum, onlar da bana güveniyor. Bu yüzden burada oynamak çok keyifli.” dedi.

Thomas, sezonun en değerli oyuncusu seçilen takım arkadaşı Alina Iagupova için de övgü dolu sözler söyledi:

“İnanılmaz bir oyuncu. Her şeyden önce çok iyi bir takım arkadaşı. Tam bir yıldız ve maçlara etkisi inanılmaz. Hem kendisi hem de takım arkadaşları için oynuyor, herkesi oyuna dahil etmeye çalışıyor. Onunla gurur duyuyorum, bunu sonuna kadar hak ediyor.”

Fotoğraf: Fenerbahçe

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları