Kadınlar Basketbol Süper Lig'inde fikstür çekildi

Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde yeni sezon fikstürü belli oldu. İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ve Türkiye Basketbol Federasyonu’nun (TBF) YouTube kanalından da canlı yayınlanan kura çekimine; Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, TBF Genel Sekreteri Dr. Serhan Antalyalı, TBF yöneticileri ve kulüp temsilcileri katıldı.

Kadınlar Basketbol Süper Lig'inde fikstür çekildi
31 Ağustos 2022 - 12:24
TBF Kadın Ligleri Müdürü İlker Kırbaş, “Geçtiğimiz sezon ligimizde ve Avrupa kupalarında başarılı ve centilmence mücadele eden tüm takımlarımızı tebrik ediyorum. Ligimize yeni katılan, Emlak Konut ve Rize Belediyesi’ne hoş geldiniz diyor, geçtiğimiz yıl göstermiş oldukları başarılı performansı bu yıl da sürdürerek ligimize renk katacaklarına inanıyorum. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak Kulüp Mali Denetim ve Lisans Talimatı’na önem veriyoruz. Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde, ikinci yıla girmiş olduğumuz bu uygulamanın, başarılı bir şekilde uygulanması konusunda göstermiş olduğunuz hassasiyetten dolayı tüm takımlarımıza teşekkür ediyorum. 

2022-2023 sezonunda Kadınlar Basketbol Süper Ligi ve misli.com Türkiye Basketbol Ligi’nde oynanacak olan müsabakalar için tüm salonlara otomasyon kamera kurulum çalışmaları devam ediyor. Bu yenilik sayesinde bu iki ligimizde oynanacak olan müsabakaların tamamı, TBF YouTube hesabı üzerinden daha kaliteli bir şekilde basketbolseverlerle buluşacaktır. Bu sezonda hayata geçireceğimiz “Şeffaflık Tescil Teknolojisi” ve anlaşma sağladığımız partnerimiz; Sportradar ile kötü niyetli girişimlerden zarar görülmesini engellemek adına gerekli olan tüm eğitim ve planlamaları bitirdiğimizi sizlerle paylaşmak isterim.

Ayrıca Kadın Ligleri takımları ve sporcularına ait bilgilendirme ve paylaşımların yapılacağı, liglerimizin marka değerini ve görünürlük seviyesini arttıracak olan ve yeni aktifleştirilen sosyal medya platformlarının detaylarını önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağız. Kadınlar Basketbol Süper Ligi, 2022-2023 sezonuna 8 Ekim’de başlayıp 30 Mart 20023 tarihinde de normal sezonu tamamlamayı planlıyoruz. Yeni sezonumuzun tüm takımlarımıza ve sporcularımıza sağlıklı ve basketbol dolu olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Ligde sezonun ilk haftasının eşleşmeleri şu şekilde oluştu:
Fenerbahçe Alagöz Holding – ÇBK Mersin Yenişehir Bld.
Botaş – OGM Ormanspor
Emlak Konut – Rize Belediyesi
Bursa Uludağ Basketbol – Hatay Büyükşehir Belediyespor 
Melikgazi Kayseri Basketbol – Beşiktaş 
Nesibe Aydın – Çankaya Üniversitesi
Antalya 07 Basketbol – Galatasaray 

YORUMLAR

  • 0 Yorum