İyi örnek

Anadolu Efes Basın İlişkileri ve Pazarlama Yöneticisi Cenk Araştıran, "Kulübümüz Anadolu Efes, saha içerisinde elde ettiği başarıların yanı sıra profesyonel ve sürdürülebilir yönetim yapısıyla da fark yaratıyor. Tüm departmanlarında alanlarının en başarılı profesyonelleri görev yapıyor. Bu sayede kurumsal yapımız, Avrupa’daki pek çok spor kulübüne örnek oluyor" diyor.

İyi örnek
03 Haziran 2021 - 14:51 - Güncelleme: 03 Haziran 2021 - 14:54
RÖPORTAJ: ECE HOCAOĞLU ŞANLI
 
Anadolu Efes'in Avrupa'nın en büyük 4 takımı arasına adını yazdırdığı EuroLeague Final Four'u öncesi 16 yıldır lacivert beyazlıların basın ilişkilerini yöneten Cenk Araştıran ile bir araya geldik... 1995 yılında Sabah Gazetesi Dergi Grubu'nda spor basınına ilk adımını atan Araştıran, 1998-2002 yılları arasında ise Türkiye Basketbol Federasyonu'nda (TBF) önemli işlere imza attı. 
 
Anadolu Efes'in basın ilişkilerinde haklı bir ün yapan ve taraflı tarafsız herkesin çok sevdiği Cenk Araştıran ile çok sevdiği kulübü ve Efes'teki kariyeri üzerine konuştuk...
 
- Tüm mesainizi verdiğiniz Anadolu Efes ve günlük rutinlerinizle başlasak...

 
2005 yılından bu yana yöneticilerimizin, antrenörlerimizin, oyuncularımızın, altyapı takımlarımızın ve çalışanlarımızın medya kuruluşları ile ilişkilerini yönetiyorum. Takdir edeceğiniz gibi Turkish Airlines EuroLeague ve ING Basketbol Süper Ligi’nde şampiyonluk mücadelesi veren takımımız, medya mensupları nezdinde büyük bir ilgiye sahip. Yoğun fikstür içerisinde gerekli ayarlamaları yapmak, röportaj programlarını belirlemek hayli kritik bir önem oluşturuyor.
 
Ayrıca EuroLeague maçlarımız için yurtdışından gelen yabancı medya mensupları ile olan ilişkilerimizi de yönetiyorum. Kendilerinin maç akreditasyonlarının organize edilmesi gibi alanlarda, maç esnasında canlı yayınlarında yardımcı oluyoruz.
 
TBF ve EuroLeague medya departmanları ile kulübümüzün hayata geçirdiği ortak iletişim çalışmalarının planlanmasında, organize edilmesinde ve gerçekleştirilmesinde de görevlerim bulunuyor.
 
- Sportif anlamda oldukça başarılı olan Anadolu Efes'in kurumsal yapısına ilişkin neler söylersiniz?
 
Kulübümüz, saha içerisinde elde ettiği başarıların yanı sıra profesyonel ve sürdürülebilir yönetim yapısıyla da fark yaratıyor. Kulübümüz Anadolu Efes'İn tüm departmanlarında alanlarının en başarılı profesyonelleri görev yapıyor. Bu sayede kurumsal yapımız, Avrupa’daki pek çok spor kulübüne örnek oluyor.
 
Ayrıca kulübümüzde çalışmaya başlayan isimler, çok uzun süreyle Anadolu Efes’te görev yapıyor. Böylece kurumsal hafızamız sürekli çok güçlü kalıyor. Kazandığımız uluslararası pazarlama ve kurumsal sosyal sorumluluk ödülleri de bu alandaki gücümüzün kanıtı niteliğinde.
 
- Kulüp işlerini idare ederken, en dikkat ettiğiniz konular neler?
 
Sportif alanlarda diğer kulüplerle rekabet etsek de medya yöneticileri nezdinde tüm kulüplerle iş birliği yapıyoruz. Centilmenlik ve saygı çerçevesinde yürüttüğümüz ilişkiler sayesinde kulüplerin medya yöneticileri olarak birbirimize destek oluyoruz. 
 
Özellikle deplasman maçlarında diğer kulüplerin medya yöneticilerinden çeşitli alanlarda yardım alıyor, Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki maçlarda konuk ettiğimiz medya yöneticilerinin de sorunsuz bir şekilde görevlerini ifa etmeleri için aynı şekilde kendilerine destek oluyoruz.
 
İş kapsamım gereği, kulübümüzün oynadığı resmi ve özel tüm karşılaşmalar hakkındaki rakamsal verileri ve görsel materyallerin arşivini kapsamlı şekilde tutuyorum. Ayrıca kulübümüzün gerçekleştirdiği pazarlama ve kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle ilgili tüm detayları da arşivimde bulunduruyorum. 
 
Bu şekilde sağlıklı bir kurumsal hafıza oluşturarak gelecekte hayata geçireceğimiz çalışmalarla ilgili sağlam bir temele sahip oluyoruz. Ayrıca pazarlama ve medya ilişkileri alanlarında yurtdışında gerçekleştirilen faaliyetleri de yakından takip ederek küresel gelişmeleri gözlemliyoruz.
 
- Geriye dönüp baktığınızda, geldiğiniz nokta için neler söylersiniz? 10 yıl önceki Cenk Araştıran'a bir mesajınız olur mu?
 
Kulübümde bulunduğum noktadan hayli memnun durumdayım. Mutlaka 10 yıl önceki halime bir tavsiye vermem gerekirse, elde edilen tecrübelerin mesleki anlamda insanın yolunu kolaylaştıracağını, bu doğrultuda gönlünü ferah tutmasını tavsiye ederdim.
 
Kulübümüzün uzun süreli bir çalışanı olarak karşılaşılan problemlerin ya da krizlerin ekip halinde çözülebileceğini inanıyorum. Kurumsal yapımız gereği karşımıza çıkan tüm durumlara ekip halinde çözümler yaratarak yolumuza sağlam bir şekilde devam ediyoruz.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum