Mutluluk

Fenerbahçeli Olcay Çakır Turgut, "Bu sezonun en anlamlı maçı Herbalife Nutrition Süper Ligi Final Serisi'nde Galatasaray ile oynadığımız son maçtı. Ezeli rakibimiz ile oynadığımız bu karşılaşma gerçekten çok özeldi. Ligde oynadığımız 34 maçın hepsinden galip ayrılarak o kupayı kaldırmak çok mutluluk vericiydi" diyor.

Mutluluk
03 Haziran 2021 - 15:12 - Güncelleme: 03 Haziran 2021 - 15:14
RÖPORTAJ: TOLGA YENİGÜN
 
Her şeyden önce Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde hiç maç kaybetmeden namağlup şampiyon olmanın çok farklı bir duygu olduğunu söyleyebilirim. Bütün sezon boyunca hem tüm takımlarla hem de koronavirüs ile savaştık. Geride bıraktığımız dönem çok yorucuydu ve normal zamanlar değildi. Bu sebeple sezon bizim için çok zordu ama bir o kadar da anlamlıydı. Dile kolay normal sezonu ve finalleri yenilgisiz bitirdik. 
 
Final serisinde 3’te 3 yaparak şampiyon olmak çok değerliydi. Fenerbahçe - Galatasaray maçları her zaman çok çekişmeli olur; ama bizim bu seride daha çok isteyen taraf olduğumuzu düşünüyorum. 
 
Rakibimize oranla takım olarak daha iyi basketbol oynadığımızı ve namağlup şampiyonluk hedefi doğrultusunda daha iyi mücadele eden taraf olduğumuzu söyleyebilirim.
 
EuroLeague Women'a gelirsek... İstanbul'da oynanan Final Four maçlarından önce, Covid-19 sebebiyle takım olarak tam kadro çalışma imkanımız olmadı. Çok fazla idman yapamadan katıldığımız Final Four'da çok iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. 
 
Yarı finalde UMMC Ekaterinburg karşısında 4 sayı farkla kaybettik, çok üzüldük ama kendimizi toparladık. Fenerbahçe’yi ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyorum. Umarım önümüzdeki sene uzun zamandır beklediğimiz EuroLeague hedefimize ulaşacağız.
 
Bu sezonun en anlamlı maçı ligdeki final serisinde Galatasaray ile oynadığımız son maçtı. Ezeli rakibimiz ile oynadığımız bu karşılaşma gerçekten çok özeldi. Herbalife Nutrition Basketbol Süper Ligi'nde oynadığımız 34 maçın hepsinden galip ayrılarak o kupayı kaldırmak çok mutluluk vericiydi. 
 
Takımımızda çok sıcak bir aile ortamı var. Herkes birbiriyle çok iyi anlaşıyor. En yakın olduğum isimleri belirtmem gerekirse, Alina ve Tuğçe'nin isimlerini verebilirim. Takım olarak enerjimizin üst seviyede olması başarımızın en önemli etkeni diye düşünüyorum. 
 
Kısa vadede hedeflerime gelirsek... Önümüzdeki Avrupa Şampiyonası'ndan ülkemize madalyayla dönmek. Uzun vadeli hedefim ise Fenerbahçe ile hem Türkiye ligi hem de EuroLeague’de kupaya ulaşmak.
 
Son olarak EuroBasket 2021'deki hedeflerimden biraz daha bahsetmem gerekirse, bu turnuvada öncelikli amacımız Avrupa’da ilk 6’ya girerek, dünya şampiyonasına katılma hakkı kazanmak. Tabii ki sonraki hedefimiz ise madalya alarak ülkemize dönmek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum