Duble

EuroLeague Şampiyonu Anadolu Efes'in yıldız oyuncusu Sertaç Şanlı "İki sene çok iyi oyun ortaya koyduktan sonra, EuroLeague şampiyonu olarak emeklerimizin karşılığını almamıza çok mutlu olduk. Hem yarıda kalan geçen yıl hem de bu sezon büyük çaba sarf ettiğimiz bu kupayı kazanmanın haklı gururunu yaşıyoruz" diyor.

Duble
03 Haziran 2022 - 14:26 - Güncelleme: 03 Haziran 2022 - 14:49
RÖPORTAJ: TOLGA YENİGÜN
 
EuroLeague şampiyonluğu sonrası yaşadığım hisleri kelimelere dökerken çok zorlanıyorum. Bu kupada son 2 yılın emeği var. Lider olduğumuz ve EuroLeague'in ağır favorisi olduğumuz geçen sene pandemi nedeniyle hikâyemiz yarım kalmıştı. 
Bu sezona geçen yılın yarattığı hayal kırıklığı ile başladık... Her maç takım olarak bu bilinçle parkeye çıktık ve uzun emekler sonucunda Köln'deki Final Four'a kalmayı başardık.  
 
Bu kupayı almamız bizim için gerçekten çok anlamlı oldu. Özellikle geçen yıl hak ettiğimiz sezondan sonra, bu sene kupayı olmamız çok anlamlı oldu. İki yıl çok iyi oyun ortaya koyup emeğimizin karşılığını almamız bizi çok sevindirdi, çok mutlu olduk. 
 
Böyle bir turnuvada CSKA Moskova ve Barcelona gibi takımları yenerek şampiyon olmak da çok güzel bir his... CSKA ve Barcelona gibi takımlar kurulurken tamamen EuroLeague şampiyonluğunu düşünüyorlar. Çok büyük bütçeleri olan iki devi yenerek şampiyon olmak olağanüstü bir his... Bunu başardığımız için de çok çok mutluyuz.
 
Hislerimi nasıl ifade edeceğimi bilmiyorum! İçimizdeki bu sevinç, bu duygular... Maçın bitiş anıyla birlikte tüm takım olarak çok farklı duygular yaşadık. Takım olarak çok mutluyuz, hak ettiğimiz, çok emek verdiğimiz şampiyonluk kupasını aldık! Herkes haklı olarak çok mutlu... Bu duygunun tarifi imkansız... 
 
Böyle önemli bir başarıda katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Başta takım arkadaşlarım ve koçumuz Ergin Ataman olmak üzere, Anadolu Efes taraftarlarına, eşime ve aileme destekleri için çok teşekkür ederim. 
 
Şimdi sevincimizi yaşadıktan sonra ING Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe Beko ile oynayacağımız karşılaşmaya konsantre olacağız. Avrupa'nın zirvesine çıktığımız bu sezon Türkiye'de de mutlu sona ulaşmak istiyoruz. Takımdaki bu güzel hava ile bunu da başaracağımıza olan inancımız tam...

YORUMLAR

  • 0 Yorum