Garanti BBVA BGL Röportajları: Beyza Muriç & Umut Şener

Basketbol Gençler Ligi Röportajlarında Galatasaray'dan Beyza Muriç ile Umut Şener'i ağırladık.

Garanti BBVA BGL Röportajları: Beyza Muriç & Umut Şener
01 Mayıs 2021 - 12:14 - Güncelleme: 01 Mayıs 2021 - 12:21


ÖZGÜVEN
BEYZA MURİÇ
GALATASARAY

 
"Basketbol Gençler Ligi sayesinde daha fazla tecrübe edindim; farklı deneyimler yaşadım.... Bu ligde oynadığım maçlarda edindiğim tecrübe ile özgüvenim daha da arttı."
 
OĞULCAN ÇOKSAYAR
 
Pandemi sürecinde ailemle birlikte evde izole şekilde vakit geçirdik... Bende bir sporcu olarak formumdan düşmemek için kulübümüz Galatasaray'ın bize vermiş olduğu programları yaptım. Spor olarak ise daha çok açık alanda koşular yaptım.
 
Basketbol Gençler Ligi sayesinde daha fazla tecrübe edindim; farklı deneyimler yaşadım.... Bu ligde oynadığım maçlarda edindiğim tecrübe ile özgüvenim daha da arttı. Bu yönleriyle BGL'nin bana büyük katkı sağladığını söyleyebilirim.  
 
Pandemi nedeniyle normal seyrinde olmayan ligde herkes eskiye göre daha dikkatliydi. Maçlarımızı daha belirli kurallar içerisinde oynadık. BGL için belirlenen kurallara uyarak gerek otelde, gerekse maçta daha dikkatli davrandık. Yaşadığımız bu zorlu dönemde üzerimize yaptığımızı söyleyebilirim.
 
Çok büyük bir camiada olduğumun farkındayım. Galatasaray olarak hedefimiz haliyle ligi en üst seviyede yani şampiyon olarak bitirmek. Bireysel olarak da üst seviyede oynayan daha tecrübeli bir basketbolcu olmak isterim. 
 
Parkede en iyi bulduğum yönlerime gelirsek... Orta mesafe, uzak mesafe atışlarıma ve tempoma çok güveniyorum. Ayrıca açık sahada iyi tempo yapabiliyorum. Geliştirebileceğim yönüm olarak ise fundamental kısmımı söyleyebilirim. Bu konuda kendimi daha fazla geliştirebileceğimi düşünüyorum.
 
Beğendiğim birçok yıldız basketbolcu var. Kendime örnek aldığım basketbolcuları şöyle sıralayabilirim... Alba Torrens, Sue Bird, Marine Jonnes ve Diana Taurasi.
 
Bireysel olarak hedeflerime gelirsek, Ben her oyuncunun da isteyeceği gibi öncelikle kendi kulübüm olan Galatasaray'ın, A takımında yer almak istiyorum. Kendimi daha da geliştirerek Avrupa seviyesindeki oyuncular gibi olmak istiyorum... Bunu gerçekleştirecek potansiyele sahip olduğumu düşünüyorum. Ve tabii ki A Milli Takım kadrosunda yer almak istiyorum.
 
Ay yıldızlı forma altında oynamak gurur verici olur... Ben de üst seviyelerde oynayarak, A Milli Takım'da, gerek Avrupa şampiyonalarında gerekse Dünya Kupası'nda kadroda yer almak istiyorum. A Milli Takım ile güzel başarılara imza atmak benim için çok değerli. Bunu gerçekleştirebilirsem benim için gerçekten çok gurur verici olur.
 
TİPLEME
- En beğendiğiniz koç?

-Zeljko Obradovic 
- En beğendiğin oyuncu?
- Kobe Bryant
- En iyi ilk 5'in?
- Ellie Quigley, Alba Torrens, Gabby Williams, Satou Sabally, Breanna Stewarm
- Tek kelime ile Galatasaray? 
- Asalet
 
 
FIRSAT
UMUT ŞENER
GALATASARAY

 
"Pandemi gölgesi altında geçen bu günlerde BGL bizim profesyonel hayatımız için çok iyi bir fırsat. Bu lig sayesinde bir şekilde basketbol oynama fırsatı bulduğumuz için de mutluyum."
 
OĞULCAN ÇOKSAYAR
 
Pandemi döneminde genel olarak vücut ağırlığımla antrenman yapmayı tercih ettim. Tabii ki evde çok fazla seçenek mümkün olmuyor. Ama ben elimden geldiğince çalıştım. Ekstra olarak ise terabandla zayıf bölgelerimi güçlendirmeye çalıştım.
 
Basketbol Gençler Ligi, bizim profesyonel hayatımız için gerçekten çok iyi bir fırsat. Deplasmanlara gitmemiz bizim ileriki kariyerimiz için bir ön hazırlık oluyor. Bu nedenle bu ligin bizim için büyük fırsat olduğunu çok iyi biliyorum.
 
Pandemi gölgesi altında geçen bu sezonda 1 ay ara verip, sonra 3 maç art arda oynamak alışık olmadığımız bir durum. Fakat bir şekilde basketbol oynama fırsatı bulduğumuz için de mutluyum. Bu lig sayesinde parkelere tekrar kavuştuk.
 
Bu sezon Galatasaray olarak hedefimiz tabii ki şampiyonluktu. Fakat çok şansızlık bir dönem yaşadık. Sakatlıklar ve Covid-19 bizi çok olumsuz etkiledi. Hiç bir bubble'da tam kadro sahaya çıkamadık. Bu yüzden lig yarışına erken veda etmek zorunda kaldık. Bunun için takım olarak çok üzgünüz.
 
Sahada en iyi bulduğum özelliklerimin başında, arkadaşlarımı yönlendirmenin olduğunu söyleyebilirim. Bunun yanında basketbolun zeka kısmında iyi olduğumu düşünüyorum. Geliştirmem gereken yönlerim ise fiziğim ve atletizmim. Bu konuda da kendimi geliştirmek adına üzerime düşeni yapacağım.
 
Basketbolda örnek aldığım isimlerden bahsetmem gerekirse günümüzde Barcelona'nın yıldızı Nikola Mirotic, eskilerden ise Dimitris Diamantidis diyebilirim.
 
Gelecek planlamama gelirsek... Öncelikle kariyerime kulübüm Galatasaray’da devam etmek istiyorum. Bunu net şekilde açıklamak isterim. Uzun vadede ise EuroLeague’de ciddi süre ve sorumluluklar almak istiyorum. Kendimde bu potansiyelin olduğuna inanıyorum.
 
Bu arada milli takım konusuna da değinmek isterim. Ay yıldızlı formayı geçmişte terlettiğim gibi gelecekte de başarıyla terletmek ve şampiyonluklar kazanmak istiyorum. 
 
TİPLEME
- En beğendiğin koç?

-Erhan Toker
- En beğendiğin oyuncu?
- Emir Oflaz
- En iyi ilk 5'in? 
-Emir Oflaz, Enes Bayraktar, Yiğit Onan, Ege Ülker, Ahmet Safa Yılmaz
- Tek kelime ile Galatasaray 
-Tutku

YORUMLAR

  • 0 Yorum