Geleceğe umutla bakıyoruz

P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, "Çalışmaların durduğu pandemi döneminde basketbol başta olmak üzere yeni iş birliklerinin her zamankinden çok daha kıymetli olduğunu düşünüyoruz. Böyle bir süreçte güç birliği yapmanın geleceğe umutla bakmamızı sağlayacağına inanıyoruz" diyor. 

Geleceğe umutla bakıyoruz
03 Şubat 2021 - 11:17
RÖPORTAJ: TOLGA YENİGÜN

- Pandemi döneminde P&G olarak basketbola yaptığınız yatırımlar için neler söylersiniz? 2021'de Head&Shoulders özelinde gerçekleştireceğiniz basketbol sponsorlukları ve projeleri için bilgi alabilir miyiz?

 
- P&G olarak, dünyada spora en çok destek veren şirketlerden biri olmaktan gurur duyuyoruz. Basketbolla özdeşleşen ve yıllardır Türkiye’de basketbolun gelişmesi için katkılarda bulunan Türkiye’nin 1 numaralı kepek şampuanı* Head&Shoulders markamız ile basketbolu pandemi döneminde de desteklemeye devam ettik. 
 
Türkiye Basketbol Federasyonu ile iş birliğimizi sürdürdük. Türkiye A Milli Erkek Takımımızı 2022 Avrupa Şampiyonası elemeleri sürecinde de yalnız bırakmadık.
 
Bunun yanı sıra Türkiye pazarına geçtiğimiz yıl giren ve dünyada erkek bakımının vazgeçilmezi Old Spice markamız ile pandemi döneminde yeni bir sponsorluk anlaşmasına imza attık. Türk basketbolunda sayısız başarılara imza atmış öncü bir kulüp olan Anadolu Efes ile salgının çok öncesinde başlayan görüşmelerimizi, sezon durdurulmuş olsa da sürdürdük ve sponsorluk anlaşmamızı imzaladık.
 
Çalışmaların durduğu pandemi döneminde yeni iş birliklerinin her zamankinden çok daha kıymetli olduğunu düşünüyoruz. Böyle bir süreçte güç birliği yapmanın geleceğe umutla bakmamızı sağlayacağına inanıyoruz. 
 
GENÇLERE VE BASKETBOLA DESTEĞİMİZ SÜRECEK
 
- P&G olarak spora ve sporcuya her daim ve birçok alanda destek olduğunuzu biliyoruz. Tabii ki her spor dalı için yaptığınız desteğin bir çıkış yolu ve amacı vardır. Basketbolu desteklemenizdeki nedeni öğrenebilir miyiz?

 
- Elbette gerçekleştirdiğimiz her sponsorluğun arkasında bir hikâye bulunuyor. Sporun insanlar üzerindeki pozitif etkisi artık bilmeyen yok. Özellikle basketbol gençlerin hem fiziksel hem de özgüven gelişimlerine büyük katkılar sağlayabilecek bir spor dalı. 
 
Yıllar önce Türkiye’deki gençleri kapsayan bir araştırma yapmıştık. Bu araştırmalar bize gösterdi ki; Türkiye’de gençlerin %69,2’si dış görünüşlerinin, sosyal hayatlarındaki insanların kendileri hakkındaki düşüncelerinde etkili olduğunu düşünüyor. Yine Türkiye’deki gençlerin %87’si dış görünüşleri yüzünden yargılandıklarını düşünüyor. 
 
Tüm bu sonuçları ve sporun gençler üzerindeki olumlu etkisini birleştirerek basketbolu sahiplendik. Basketbolun hem fiziki hem de psikolojik olarak kişileri daha özgüven sahibi olmaya teşvik ettiğini düşünüyoruz. “Kazanmak Kafada Başlar” mottomuz ile gençlere özgüvenin önemini, kendine inanarak yola çıkmanın olumlu etkisini anlatmak istiyoruz. 
 
Türkiye Basketbol Federasyonu ile 2014 yılından bu yana iş birliğimiz bulunuyor. Basketbol alanında desteklerimizi takım bazında da sürdürüyoruz. A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın ‘Özgüven Sponsoru’yuz. Bunun yanı sıra  genç nesillere ilham verdiğini bildiğimiz Türk basketbolunun NBA’deki gurur kaynağı Cedi Osman ile yıllardır özgüven dolu çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. 
 
Sporun daha çok insana ulaşması, topluma hayallerinin peşinden giden ve cesaretli bir nesil kazandırmak için eSpor da dahil olmak üzere pek çok spor organizasyonuna sponsor olmaya devam ediyoruz.
 
Gençlere özgüven mesajı vermek ve kendilerini özgüvenli biçimde ifade etmelerini desteklemek için her zaman olduğu gibi bundan sonra da elimizden geleni yapacağız.
 
- Head&Shoulders’ın basketbol alanında bugüne kadar yapmış olduğunuz sponsorluklar nelerdir? Hangileri devam ediyor?
 
- Dünyada şampuan kategorisinde bir numara olan markamız Head&Shoulders ile basketbola verdiğimiz desteği sürdürmeye devam ediyoruz. Artık sizin de bildiğiniz üzere basketbol ile özdeşleşen Head&Shoulders, Türkiye’de düzenlenen 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası, 2014 FIBA Basketbol Dünya Kupası ve 2015 FIBA Avrupa Şampiyonası’nın sponsoru olmuştu. 2015 yılında EuroBasket resmi “özgüven sponsoru, 2015-2016 sezonundan itibaren, iki sezon boyunca Basketbol Süper Ligi'nin “özgüven sponsoru” olarak Türk basketboluna desteğini sürdürdü. 
 
EuroLeague Basketball’un “özgüven sponsoru” olarak Avrupa ligini takip eden basketbol tutkunlarının ve genç sporcuların özgüvenlerini geliştirmeye destek olurken, Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı ve A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın da özgüven sponsoru oldu. A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın bu sene yeniden özgüven sponsoru olarak gençlerin özgüvenini basketbol aracılığı ile desteklemeye devam edeceğiz. Bu vesile ile gelecek jenerasyonların ve onlara örnek olan rol modellerinin özgüven sponsoru olmaktan mutluluk duyacağız.
 
YOLA 'KAZANMAK KAFADA BAŞLAR' DİYE ÇIKTIK
 
- Head&Shoulders uzun zamandır Kazanmak Kafada Başlar mottosunu kullanıyor. Neyi ifade ediyor bu motto?

 
- Head&Shoulders olarak kazanmanın ilk adımının aslında kafada atıldığına inanıyoruz. Bir işe başlamadan önce kendine inanmanın ve özgüvenin önemini çok güzel ifade ettiğini düşündüğümüz için ‘’Kazanmak Kafada Başlar’’ diyerek yola çıktık. 
 
Mottomuz ile her zaman özgüvenin önemini, kendine inanarak yola çıkmanın olumlu etkisini göstermek istiyoruz. Basketbol da bu fikri çok doğru bir şekilde yansıtıyor, kazanmaya konsantre olup tüm endişelerinizi geride bırakarak o sahaya çıktığınızda galibiyet süreci başlıyor. 
 
Maça hazırlanırken mental olarak kazanmaya odaklı olmanın da önemini anlatıyor aslında mottomuz. Biz de bu motto ile basketbolu destekleyen projeler geliştirmekten dolayı çok mutluyuz.
 
- Head&Shoulders ile önümüzdeki dönem planladığınız yeni iş birlikleriniz olacak mı? 
 
- Head&Shoulders ile basketbolun gelişimine verdiğimiz destekleri sürdürürken gençlerin özgüven kazanmasına yönelik projeler ile ilerlemeye devam edeceğiz.
 
 * Temmuz 2019- Haziran 2020 arası Nielsen satış bilgilerine dayanan P&G hesaplamaları

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları