Fransa yine bir ABD serisini bitirdi

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda, erkeklerde basketbol heyecanı başladı. Herkesin merakla beklediği maçta ABD, Fransa'ya 2 yıl önce olduğu gibi kaybetti. Günün öne çıkanları ve detaylar haberimizde...

Fransa yine bir ABD serisini bitirdi
25 Temmuz 2021 - 21:16
Bertan ERMAN / RİBAUND DERGİ

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları, bugün dört karşılaşma ile başladı.

A Grubu'ndaki ilk karşılaşma, İran ile Çekya arasında oynanan açılış maçıydı. Türk hakem Yener Yılmaz'ın da düdük çaldığı maçta kazanan, 84-78'lik skorla Çekya oldu. Çeklerde Patrik Auda, 16 sayı ve 6 ribaundla öne çıkarken, Fenerbahçe Beko'nun yıldız ismi Jan Vesely de 11 sayı, 7 ribaund, 3 asist ve 2 top çalma ile ülkesinin galibiyetinde önemli rol oynadı. Ancak A Grubu'nun merakla beklenen karşılaşması ABD ile Fransa arasındaydı. 2019 Dünya Kupası çeyrek finalinde, 13 yıllık yenilmezlik unvanını Fransızlar karşısında koruyamayan Birleşik Devletler, 2 yıl öncesine göre daha kuvvetli bir kadro ile sahada olmasına karşın oyuna ağırlığını koyamadı. Kevin Durant'in faul problemi yaşadığı maçta ABD, Fransa'ya 83-76'lık skorla yenildi. Bu sonuç, ABD'nin 2004 yılından bu yana bir Olimpiyat müsabakasındaki ilk yenilgisi anlamına geldi. Özellikle üçüncü çeyrekte etkili bir oyun ortaya koyan Fransa'da maçın en skorer ismi Evan Fournier, 28 sayı, 4 ribaund ve 1 asistle yıldızlaşırken, Fenerbahçe Beko'nun gardı Nando De Colo da mücadeleyi 13 sayı, 5 ribaund, 5 asist ve 2 top çalma ile tamamladı.

B Grubu'ndaki ilk maçta Almanya ile İtalya karşı karşıya geldi. Maçın sonunda 12-0'lık bir seri yakalayan İtalyanlar, Almanlar karşısında 92-82'lik galibiyete uzandı. İtalya'da Simone Fontecchio, 20 sayı, 2 ribaund, 4 asist ve 3 top çalma ile oynadı. Almanya'da maçın en skorer ismi Maodo Lo 24 sayı kaydetti. Grubun ikinci karşılaşmasında, madalya beklenen Avustralya ile hazırlık maçında ABD galibiyetiyle adınan söz ettiren Nijerya mücadele verdi. Patty Mills'in 25 sayı, 3 ribaund, 6 asist ve 4 top çalma ile öne çıktığı maçta Avustralya, Nijerya'yı 84-6 yenmeyi başardı.

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda, yarın erkekler basketbolda, C Grubu'nun ilk maçları oynanacak. TSİ 07.40'ta Arjantin ile Slovenya; TSİ 15.00'te ev sahibi Japonya ile İspanya karşı karşıya gelecek. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum