İlk günde Ndour ve Vasic damgası!

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda, basketbol branşında kadınların müsabakaları bugün başladı. İspanya ve Sırbistan, rakiplerine karşı üstünlük kurmayı başardı. Detaylar haberimizde...

İlk günde Ndour ve Vasic damgası!
26 Temmuz 2021 - 13:37
Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda, kadınlarda basketbol heyecanı bugün A Grubu'ndaki ilk maçlarla başladı.

Günün ilk karşılaşmasında İspanya, Güney Kore karşısında 73-69'luk galibiyete uzandı. İspanya'da maça damgasını vuran isim Astou Ndour oldu. Son olarak Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi takımlarından Hatay Büyükşehir Belediyespor forması ile izlediğimiz Ndour, 28 sayı ve 10 ribaundla maçın en skorer ismi olup double double yapmakla yetinmedi; savunmadaki etkisini 4 blok ve 2 top çalma ile pekiştirdi. Güney Kore'de Leeseul Kang, 26 sayı ve 7 ribaund ile oynadı.

Günün ikinci ve son karşılaşmasında son Avrupa şampiyonu Sırbistan, Kanada'yı 72-68 yendi. Sırplarda tecrübeli oyuncu Sonja Vasic, 16 sayı, 3 ribaund ve 3 asistle öne çıkarken, daha önce TED Ankara Kolejliler, OGM Ormanspor, Yakın Doğu Üniversitesi ve Fenerbahçe formalarıyla da izlediğimiz Ana Dabovic 11 sayı, 6 ribaund ve 5 asistlik performansıyla dikkatleri üzerine çekti. Kanada'da maçın en skorer ismi Nirra Fields, 19 sayı, 4 ribaund, 3 asist ve 4 top çalma ile mücadele etti.

Turnuvanın ikinci gününde B Grubu karşılaşmaları oynanacak. Ev sahibi Japonya, madalya için iddialı takımlardan Fransa'yı TSİ 04.00'te konuk edecek. TSİ 07.40'ta ise, turnuvanın favori takımı ABD, Nijerya ile karşı karşıya gelecek. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları