Scola ve Gasoller'den veda

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda, erkekler basketbolda yarı finalistler belli oldu. Çeyrek finalde turnuvaya veda eden ülkelerden Arjantin'de Luis Scola; İspanya'da ise Pau ve Marc Gasol, milli takım kariyerlerine nokta koydu.

Scola ve Gasoller'den veda
03 Ağustos 2021 - 20:50 - Güncelleme: 03 Ağustos 2021 - 21:08
Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda bugün, erkeklerde çeyrek final maçları geride kaldı.

Günün ilk maçında Slovenya, Almanya'ya karşı 94-70'lik skorla net bir galibiyet aldı. Slovenya'da öne çıkan isim, bir dönem Anadolu Efes formasıyla da izlediğimiz Zoran Dragic oldu. Tecrübeli oyuncu, 27 sayı, 6 ribaund ve 4 asistle öne çıktı. Yıldız isim Luka Doncic ise, 20 sayı, 8 ribaund ve 11 asistle yine muazzam bir performansa imza attı. Almanya'da Fenerbahçe Beko forması giyen Danilo Barthel, 7 sayı ve 6 ribaund kaydetti.

Günün ikinci karşılaşması, deyim yerindeyse bir erken final gibiydi; ABD ile İspanya karşı karşıya geldi. İkinci çeyrekte İspanya'nın Ricky Rubio ve Willy Hernangomez ile atak yapan Matadorlar, farkı 11 sayıya kadar çıkarsa da, Birleşik Devletler kısa sürede toparladı. Üçüncü çeyrekte Kevin Durant'in devreye girmesiyle oyunun kontrolünü eline geçiren ABD, mücadeleden 95-81 galip ayrıldı. Birleşik Devletler'de Kevin Durant, 29 sayı, 2 ribaund, 4 asist, 2 top çalma ve 1 blokla dikkat çeken bir performansa imza attı. İspanya'da maçın en skorer ismi Ricky Rubio'nun 38 sayılık performansı yeterli olmadı. Ayrıca İspanya'da kardeşler Pau Gasol ve Marc Gasol, bu maçla birlikte milli takım kariyerlerine noktayı koydu.

Üçüncü çeyrek final maçında Fransa, İtalya karşısında 84-75'lik galibiyetle yarı finale uzandı. Fransa'da Rudy Gobert 22, Evan Fournier de 21 sayıya etkili olurken, Nicolas Batum 15 sayı ve 14 ribaundla double double yaptı. 

Günün son karşılaşmasında Avustralya, Arjantin'e fark attı. Rakibini 97-59 yenen Avustralya'da Patty Mills, 18 sayı, 2 ribaund ve 4 asistle yine takımına önderlik etti. Arjantin'de Luis Scola,  7 sayı, 4 ribaund ve 1 top çalma kaydetti ve bu maç, tecrübeli oyuncunun son milli maçı oldu.

TOKYO 2020 YARI FİNAL EŞLEŞMELERİ

Fransa - Slovenya
ABD - Avustralya

YORUMLAR

  • 0 Yorum