Fenerbahçe Beko son anda galip geldi

ING Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe Beko, kendi evinde oynadığı deplasman maçında, Bahçeşehir Koleji'ni Jan Vesely'nin bitime 6.4 saniye kala attığı basketle 79-78 yendi.

Fenerbahçe Beko son anda galip geldi
09 Ekim 2021 - 23:09
Bertan ERMAN - RİBAUND DERGİ

Tempolu başlayan maçta iki takım da birbirine zor anlar yaşattı. Fenerbahçe Beko, hücumda Dyshawn Pierre ile etkili olsa da, 7 farklı oyuncudan skor katkısı almayı başaran Bahçeşehir Koleji, ilk 10 dakikayı 24-19 önde tamamladı. İkinci çeyreğe 8-0'lık bir seriyle başlayan Fener, skorda üstünlüğü yakaladı; ancak Bahçeşehir'de Erkan Yılmaz hem hücumda hem de savunmada atletizmini ortaya koyan performanslarla, takımının oyunun gidişatında kontrolü kaybetmemesini sağladı. Fakat Erkan Yılmaz, ikinci çeyreğin bitimine 26.5 saniye kala dördüncü faulünü yaptı. Devre arasına Fenerbahçe Beko'nun 38-36'lık üstünlüğüyle girildi.

Üçüncü çeyrekte daha etkili hücumlar ortaya koyan Fener, çeşitli oyunculardan bulduğu sayı katkılarıyla oyunun kontrolünü yavaş yavaş sağlamaya başladı. Son 10 dakikaya 58-54 önde girdi. Dördüncü çeyreğe Jamar Smith ile etkili başlayan Bahçeşehir Koleji, skorda üstünlüğü yakalamayı başardı; ancak mücadelede galibiyetin netleştiği herhangi bir kırılma noktası yaşanmadı. Maçın bitimine 21 saniye kala Ben Bentil, aldığı faul sonrasında serbest atışlarda 2'de 2 isabet kaydetti ve Bahçeşehir 78-77 öne geçti. Bir sonraki hücumda Jan Vesely kendi kaçırdığı topu tipledi ve skor üstünlüğü Fenerbahçe Beko'ya geçti. Kalan 6.4 saniyede sayı olmadı ve mücadele Sarı Lacivertliler'in 79-78'lik galibiyetiyle tamamlandı.

Namağlubiyetini sürdüren Fenerbahçe Beko'da Nando De Colo, 15 sayı ve 5 asistle öne çıktı. Bahçeşehir Koelji'nde maçın en skorer ismi Jamar Smith 19 sayı kaydetti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum