Namağlubiyetini koruyan Anadolu Efes

ING Basketbol Süper Ligi'nde Anadolu Efes, 3. hafta maçında Pınar Karşıyaka'yı 78-77 mağlup etti ve namağlubiyetini sürdürdü.

Namağlubiyetini koruyan Anadolu Efes
10 Ekim 2021 - 19:54
Bertan ERMAN - RİBAUND DERGİ

Tempolu başlayan maçta Pınar Karşıyaka, Bonzie Colson ile; Anadolu Efes ise, Tolga Geçim ve Tibor Pleiss ikilisiyle hücumda etkili oldu. Televizyon molasına girilirken 11-11'lik eşitlik vardı. Üst düzey rekabetin olduğu ilk 10 dakika 17-17'lik eşitlikle tamamlandı. İkinci çeyrekte de aynı rekabet devam etti. Üç sayılık isabetlerin arttığı çeyrekte Efes, Rodrigue Beaubois ile bu alanda öne çıktı. Ancak Kaf Kaf, James Blackmon'ın son saniyedeki 3 sayılık basketi ile devre arasında soyunma odasına 45-43 üstün gitti. 

Pınar Karşıyaka, üçüncü çeyrekte farkı 5 sayıya kadar çıkarsa da, Anadolu Efes'in yine dış atışlarda devreye girmesiyle skor üstünlüğü İstanbul ekibine geçti. Kaf Kaf, Efes'e Mahir Ağva ile karşılık vermeye başlarken, mücadelenin sertliği de arttı. Daha sonra Michael Roll ile 3 sayılık basket bulan Pınar Karşıyaka, 57-54 öne geçti ve bunun üzerine Anadolu Efes'ten mola geldi. Mola sonrasında her iki takımda da etkili defanslar sahadaydı. Kaf Kaf, çeyreğin son dakikalarında Michael Roll'un dış atış isabetleri oyuna ağırlık koydu ve son 10 dakikaya 65-59 önde girdi. Fakat Efes, dördüncü çeyreğe iyi bir hücumla başlayarak dört sayılık bir skor üstünlüğü yakaladı. (71-67) Bunun üzerine Pınar Karşıyaka'dan mola geldi ve dönüşünde şut opsiyonu yüksek bir beş ile sahaya çıktı. Heyecan dolu maçın son dakikasına 76-76'lık eşitlikle girildi. 29.8 saniye kala faul alan Bonzie Colson, serbest atışlarda 2'de 1 isabet kaydetti ve Pınar Karşıyaka 77-76 öne geçti. Akabinde oynanan Efes hücumunda Shane Larkin'in turnikeden bulduğu basket sonrasında üstünlüğü yakaladı ve 21 saniye kala Pınar Karşıyaka'dan mola geldi. Mola sonrasında Kaf Kaf son hücumdan sayıyı çıkaramadı ve mücadele Anadolu Efes'in 78-77'lik galibiyetiyle sonuçlandı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum