EuroLeague için karar tarihi...

THY EuroLeague ve 7DAYS EuroCup'ın akıbeti belli oluyor.

EuroLeague için karar tarihi...
23 Nisan 2020 - 19:21
Coronavirüs salgını nedeniyle ertelenen THY EuroLeague ve 7DAYS EuroCup'ta 2019-2020 sezonunun tamamlnması ile ilgili süreç şekillenmeye başladı.

Euroleague'den yapılan resmi açıklamada, 24 Mayıs tarihinde sezonun akıbeti için karar verilecek. Eğer müsabakalar devam edecek olursa, 29 Mayıs - 11 Haziran tarihleri arasında bir karantina süreci olacak. Takımlar, 12 Haziran - 2 Temmuz tarihleri arasında antrenman kampları yapacak. Müsabakalar ise 4 Temmuz tarihinde başlayacak. THY EuroLeague'in 26 Temmuz; 7DAYS EuroCup'ın ise 17 Temmuz tarihinde sona erdirilmesi planlanıyor.

Ancak bir durum daha var; müsabakalar oynanmadan sezon sonlandırılabilir. Eğer böyle bir durum olursa ne olacak? Euroleague Organizasyonu, bu durumla ilgili de bazı açıklamalarda bulundu. 

Sezonun oynanmadan sona erdirilmesi olursa, yurtdışında oynayan oyuncular, istedikleri takdirde kendi ülkelerine, sağlık çalışanları ve devlet hükümetlerinin doğrultusunda dönebilecek. Ayırca, sezon için verilecek oyuncu maaşları ertelenecek.

HANGİ TÜRK TAKIMLAR MÜCADELELERİNE DEVAM EDECEK?

THY EuroLeague'de ülkemizi Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko temsil ediyor. Ligde lider olan Efes, Play-off'u garantilerken, Fenerbahçe Beko da göstereceği performansa göre Play-off'ta yer alabilir. Galatasaray Doğa Sigorta ve Darüşşafaka Tekfen'in veda ettiği 7DAYS EuroCup'ta ise Tofaş, ülkemizi temsil eden tek takım durumunda. Bursa temsilcisi, müsabakaların devam etmesi durumunda Promitheas Patras ile çeyrek final serisinde karşılaşacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum