Erdem Can | Baskı

"Ergin Ataman, Türk basketbol tarihinin en başarılı antrenörü. Anadolu Efes'te herhangi bir baskı hissetmiyorum. İnsanın en büyük yaratacağı baskı kendisine kurduğu baskıdır. Kulübüm de ilk andan beri bana inanılmaz destek veriyor. Alper Yılmaz ile 2 yol arkadaşı gibiyiz. Kendi üzerimde başarmak istediklerimle ilgili baskı kuruyorum."

Erdem Can | Baskı
29 Eylül 2023 - 10:27 - Güncelleme: 29 Eylül 2023 - 10:29
BERTAN ERMAN

Hem Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde hem de Turkish Airlines EuroLeuge’de sağlıklı ve başarılı bir sezon geçirmeyi diliyoruz.

Anadolu Efes'te üzerimde herhangi bir baskı hissetmiyorum. Ergin Ataman, Türk basketbol tarihinin en başarılı antrenörü. İnsanın en büyük yaratacağı baskı kendisine kurduğu baskıdır. Kulübüm de ilk andan beri bana inanılmaz destek veriyor. Alper Yılmaz ile 2 yol arkadaşı gibiyiz. Kendi üzerimde başarmak istediklerimle ilgili baskı kuruyorum.

Takımda güven duygusu önemli... Bir koçun oyuncularıyla iyi iletişim kurması çok mühim. Oyuncuların takımla bütünleşmesi, aidiyet hissetmesi, yaptığı işten zevk alması sürdürülebilir başarıda etkili oluyor.

Anadolu Efes gibi büyük başarılara imza atmış bir kulüple çalışma fırsatı bulduğum için heyecanlıyım. Geçtiğimiz sezon Türk Telekom’da birlikte olduğumuz Tyrique Jones ve Erkan Yılmaz; basketbol zekâsı yüksek, sahaya enerji koyan, kazanmayı seven oyuncular. Bu yüzden onları Efes'e transfer ettim. İyi oynadıkları rollerinde daha yüksek performans göstereceklerine inanıyorum.

EuroLeuge’de ilk olarak play-off’ta yer alabilmeyi ve ardından Final Four’a kalarak final oynamayı istiyoruz. Tüm maçlara aynı ciddiyetle hazırlanacağız. Özellikle sahamızdaki maçları, ev sahibi avantajımızı iyi kullanarak kazasız geçmek istiyoruz. 

Doğuş'un sakatlanma süreci bizi de çok üzdü. Şansız bir şekilde sakatlandı. Önemli bir oyuncumuzu kaybettik. Daha sezon başında çok kötü bir kayıp yaşandı. Türk oyuncuların daha fazla süre alacağı bir takım kurmak istiyorum. 
Yerli oyuncuları daha fazla işin içine sokarak başarılı olmalıyız Sorumluluk alacak, savunma yapacak ve rotasyonda gerekli cevabı verebilecek bir oyuncu bakıyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor.

Türk oyuncu rotasyonuyla ilgili Burak Can Yıldızlı'yı kadromuza kattık. Abilik yapacak, doğru antrenmanı gerçekleştirecek, Efes ruhunu oyunculara verecek bir abinin takımda olmasını istedik. Doğuş'un sakatlığı 8 ay gibi görünüyor. En kısa zamanda aramıza dönmeye çalışacak.

Türkiye’nin en büyük ve saygın iki kulübü Anadolu Efes ve Fenerbahçe'nin basketbol değerlerine odaklanarak kıyasıya mücadele edeceği bir sezon olacak. Anadolu Efes’in, Fenerbahçe Beko ile iyi ilişkileri var.


NBA bana çok fazla şey kattı. Quin Snyder çok fazla sorumluluk verdi. Hâlâ da çok fazla paylaşımımız var. Oyuncu ilişkileri ve hücum yönünde tempoyu kullanma konusunda kendime bir sayfa açtım. Kendime bir sistem oluşturdum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum