Efsaneler Anlatıyor| Serap Yücesir

“Çok sevdiğim 12 numaralı forma ve “Büyük Kaptan” lakabıyla sonlandırdığım basketbol kariyerime; altyapısında yetiştiğim Fenerbahçe Spor Kulübü’nün tarihinde en uzun süre oynayan sporcu olarak devam etmiş ve Fenerbahçe’ye kök salmış olmaktan onur duyuyorum…”

Efsaneler Anlatıyor| Serap Yücesir
22 Ağustos 2023 - 19:34
RÖPORTAJ: HÜSEYİN DEMİR
 
Fenerbahçe Spor Kulübü ile tarihi başarılara imza atan, basketbol kariyerinden sonra yöneticilik görevinde bulunan, sarı lacivertlilerin önemli ismi Serap Yücesir, yaşadığı unutulmaz anları, şampiyonluklarını ve daha fazlasını anlattı.
 
EMEK VE SEVGİNİN TAÇLANDIRDIĞI FORMA
 
Serap Yücesir, basketbola ilk başlangıç hikâyesi ve profesyonel kariyerine geçiş sürecini şu şekilde anlatıyor: “Spor hayatıma eskrim branşı ile başladım ve o dönem milli takıma seçilen sporcularından biri olarak çalışmalara katıldım. Basketbola ilk adımımı 13 yaşında attım, babam beden eğitimi öğretmeni olduğu için beni hep spora teşvik etti. Uzun boylu olduğumdan dolayı İzmir Karşıyaka Ortaokulu’nda basketbola geçiş yaptım.
 
İlk profesyonellik deneyimim İzmir Bayraklı Spor Kulübü’nde başladı. Henüz 16 yaşında Urla Gençlik Spor’da oynarken milli takım kadrosuna seçildim. Kariyerimin zirve dönemini Fenerbahçe’ye 18 yaşında transfer olarak yaşadım. Emeğin ve sevginin taçlandığı sarı lacivertli formayı 18 yıl onur duyarak taşıdım.”


 
ÇINAR AĞACI GİBİ KÖK SALDIM
 
Fenerbahçe’ye olan sevgisini ve aidiyetini şöyle anlatıyor Yücesir… “Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı’nın kaptanı olarak 5 lig, 7 Türkiye kupası, 7 Cumhurbaşkanlığı kupası şampiyonluğu ve 1 EuroCup kazandık. Çok sevdiğim 12 numaralı forma ve 'Büyük Kaptan' lakabıyla sonlandırdığım basketbol kariyerime altyapısında yetiştiğim Fenerbahçe Spor Kulübü’nün tarihinde en uzun süre oynayan sporcu olarak devam etmiş ve Fenerbahçe’ye kök salmış olmaktan onur duyuyorum…
 
Bu aidiyetin temelinde; emeğin beslediği bir çınar ağacı gibi kök saldığım muhteşem sinerji, taraftarın gücü ile coşkusu, unutulması imkansız başarılarla taçlanan ve beni olgunlaştıran uzun yıllar var diyebilirim. Harika bir ekip, muhteşem Fenerbahçe taraftarıyla bütünleşen üst düzey bir takımdaşlık ruhu ile uzun ve yorucu fakat hedefe ulaştığımız için o günleri unutamıyorum.”
 
KIZLAR HENÜZ ALTYAPIDA HEDEFSİZ KALIYOR
 
Daha önce Türkiye Basketbol Federasyonu’nda (TBF) yönetim kurulu üyesi olarak görev alan ve basketbolun gelişimi için tekrar yöneticilik yapmak istediğini vurgulayan Yücesir şöyle devam ediyor... “Bugünün basketbolu bizim oynadığımız döneme göre biraz hızlandı fakat üzülerek söyleyebilirim ki bu, Türk basketbolcularının etkisi ile değil takımlarımızdaki yabancı oyuncu sayısının artmasından dolayı oldu.
 
Bununla birlikte altyapılarda oynayan basketbolcular, yabancı sayısından dolayı hedefsiz kalıyor. Altyapı antrenörlerinin genç ve deneyimsiz olması, kulüplerin Avrupa
standartlarında oyuncular yetiştirmenin yerine kısa süreli başarı amaçlaması da bu olumsuz tabloyu yaratıyor.”

 
MİLLİLERİN BU GRAFİĞİ DÜŞÜNDÜRÜCÜ
 
Sporda toplumsal cinsiyet eşitsizliğine sitem eden Serap Yücesir, “Bir kadın basketbol emekçisi olarak sporda cinsiyet eşitsizliğinin, söz sahibi kulüpler ve kurumlardan kaynaklandığı kanaatindeyim. Özellikle Anadolu’daki kız çocuklarının basketbol oynamalarına imkan sunulmaması, özel gereksinimli kızların gerekli olanaklara ulaşmamasına çok üzülüyorum” dedi.
 
A Milli Kadın Basketbol Takımımızın performansını da değerlendiren Yücesir sözlerini şöyle noktaladı: “Kadın Basketbol Milli Takımımız ve teknik ekibimiz, turnuva başındaki şanssız sakatlıklardan dolayı hedefine ulaşamadı. Bununla birlikte Avrupa'da final oynayan, 2012 Londra, 2016 Rio Olimpiyatları’na katılma başarısı gösteren ay yıldızlıların son yıllardaki başarı grafiğinin oldukça düşündürücü olduğunu söyleyebilirim.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum