Kaptan | Mert Ali Sert

Yılport Samsunsporlu Mert Ali Sert, "Kaptan olmak her oyuncu için önemli ve zor bir görevdir. Bu sezon benim ilk kaptanlık tecrübemdi. Bu deneyimi böylesine büyük bir camiada yaşamam ve bir de şampiyonluk ekleyebilmem hayatımın en mutlu ve unutulmaz zamanları oldu" diyor.

Kaptan | Mert Ali Sert
22 Ağustos 2023 - 19:45 - Güncelleme: 29 Eylül 2023 - 22:08
ECE ERGEZ

Öncelikle bu sezona başlarken takımda misli.com TBL'de oynadığımız 3 finali (2 play-off ve 1 Federasyon kupası) kaybetmiş tek oyuncu bendim. Transferim açıklandığında kamuoyu ve birçok kişi hata olduğunu düşünse de Emre Abi (Ekim) ve İlker Abi'nin (Salman) bana güvenip bu kararı almaları ve üstüne kaptanlık görevini bana vermeleri çok özeldi. 

Bu destekle başlayıp başarıya ulaştığımız sezonda kariyerimin en özel hislerini yaşadım. Mutluyum ve gururluyum. Her sene bir öncekinden -birkaç oyuncu hariç- farklı takımlarla sezona başladık. Aslında her yıl bizim için yeni bir başlangıç oluyordu. Ama hikâyeler hep aynıydı... Bu sezonda hikâye son kulvara kadar aynı olsa da biz çok iyi bir takımdık ve bu takımdaşlığımız bizi sezon içinde de play-off'larda da hep mental olarak hep ayakta tuttu.

Her sezonun heyecanı farklı oluyor. Bu sezonda kamuoyunun bizlerden beklentilerinin, geçmiş sezonlara nazaran daha düşük olduğunu biliyorduk. Buna nazaran favori takımlar arasında kupa finaline çıkmamız ve onu son topta kaybetmemiz bize bazı mesajlar veriyordu. 

Biz bu mesajları alıp çok çalışarak, hep üstüne koyarak yola devam etmemiz gerektiğini öğrendik ve böylece sezonu güzel şekilde bitirdik.

Kaptan olmak her oyuncu için önemli ve zor bir görevdir. Bu benim ilk kaptanlık tecrübemdi. Bu deneyimi böylesine büyük bir camiada yaşamam ve bir de şampiyonluk ekleyebilmem hayatımın en mutlu ve unutulmaz zamanları oldu. Çok gururlu, çok mutlu ve başarılı hissediyorum.

BSL'de mücadele etmek ve orayı tecrübe etme şansını yakalamak aslında kolay olmadı. Süper Lig'e yükseldiğimiz takımda kaptan olarak bu tecrübeyi yaşamam çok anlamlı olacak. Bu benim için yeni bir meydan okuma... Böyle bir tecrübeyi BSL'ye çıktığım takımla yaşayacak olmam belki de bana çok daha fazla yardımcı olacak.

Yeni sezonda Samsun şehrini ve Yılport Samsunspor'u en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağımızdan şüphem yok. 'Nasıl bir Mert Ali izleyeceğimiz?' sorusuna yanıtım ise... Çok farklı ve kolay olmayan bir meydan okuma ama bu meydan okumalar bence hayatta bizlerin bu işi iyi yapmasını sağlıyor.

Her zamankinden çok çalışan ve işini en iyi şekilde yapmaya gayret gösteren bir Mert Ali izleteceğim. Hem kulüp olarak hem de oyuncu olarak BSL'de kalıcı olmak önemli... Sonuçta hem kulüp hem de birçok yerli oyuncu için bu ilk deneyim.

Taraftarlarımızla ilgili ne desem yeterli olmaz diye düşünüyorum. Onlar 3 sene boyunca zaten kendilerinden çok bahsettirdiler. Belki de basketbolun sayılı atmosferlerinden birini gösterdiler. Şimdi camia olarak, şehir olarak ait olduğumuz yerdeyiz. Süper Lig Kırmızı Şimşekler deplasmanını çok sevecek. (Gülerek)



ÇIKIŞ
ENGİN KALKAN 


"Bence misli.com TBL'de her oyuncunun hayali şampiyon olduğu takım ile BSL'ye yükselmektir. Ben de bu hayalimi Yılyak Samsunspor ile gerçekleştirdim. Yeni sezonda Samsunspor ile BSL'de kalıcı olmak için mücadele edeceğiz."

İki sene önce Samsunspor'a devre arası transferi olarak gelmiştim. İlk sezonumda çok genç bir oyuncu olarak elimden gelen tüm katkıyı vermeye çalıştım. Sonuna kadar şampiyonluk için mücadele verdik ama istediğimiz mutlu sona ulaşamamıştık. Bir senelik bir aradan sonra tekrar Samsunspor'a döndüğümde hedefimiz şampiyonluktu. 

Bunun için takım arkadaşlarım, teknik ekip ve yönetimimiz ile tek yürek olup çok çalışarak bunu başaracağımıza inandık. 2 sene önce kupayı kaybettiğimiz yerde aynı rakibimiz ile aynı salonda şampiyonluk için oynayıp bu sefer kazanan taraf biz olduğumuz anda camiamızın beklentilerini yerine getirdiğimiz için tarifi olmayan bir mutluluk yaşadım.

Basketbol bir takım oyunudur. Biz çok iyi ve karakterli oyuncu, teknik ekip, yönetim ve taraftarlara sahip bir takım olduk. Kişisel olarak iyi bir sezon geçirmemin en önemli etkenler; başta İlker Abi (Salman), Emre Abi (Ekim), takım arkadaşlarım ve başkan vekilimiz Arzu Abla'nın (Uslu) saha içi ve dışında her zaman verdiği destek ile yönetimin bana göstermiş olduğu güven ve inançtı.
Etrafınızdaki insanların size güvendiğini ve size inandığını hissettiğinizde oyununuz otomatik olarak farklı bir seviyeye çıkıyor. Benim de bu seneki iyi performansımın en önemli etkeni bana inanılıp, güvenilmesi oldu.

Türkiye'nin büyük kulüplerinden Karşıyaka, Banvit ve Darüşşafaka altyapısında çok değerli koçlar ile çalışma şansım oldu. Onlardan öğrendiğim en önemli şeylerden bir tanesi de ne olursa olsun mücadeleyi asla bırakmamaktı. 

Profesyonel kariyerimin ilk anından itibaren karşımda hep kendimden daha fizikli daha tecrübeli ve kariyerli oyuncular ile oynadım. İnsanların bir kısmının, oynadığım pozisyonlarla (4-5) alakalı boyumu eleştirip yetersiz olduğum hakkındaki söylemleri benim için güzel bir motivasyon kaynağı oldu. İşin sonunda o sahaya çıktığınızda fiziksel özelliklerin sizi bir yere kadar taşıdığını hepimiz biliyoruz. Önemli olan sahaya koyduğunuz yürektir.

Bence misli.com TBL'de her oyuncunun hayali şampiyon olduğu takım ile BSL'ye yükselmektir. Ben de bu hayalimi Yılyak Samsunspor ile gerçekleştirdim. Yeni sezonda Samsunspor ile BSL'de kalıcı olmak için mücadele edeceğiz.

Yılyak Samsunspor her zaman mücadele eden ne olursa olsun pes etmeyen bir takım. Bu senede camiamıza yakışır bir Samsunspor göreceğiz. Kişisel olarak mücadelemi sonuna kadar en üst seviyede sergileyeceğime inanıyorum.

Taraftarlarımıza bir kez daha sizin aracılığınız ile teşekkür etmek istiyorum. Bütün sezon boyunca özellikle iç sahada adeta 5 değil 6 kişi oynadık. Çok güçlü ve ateşli bir taraftarımız var. Benim gibi genç bir oyuncu iseniz... Siz sahada mücadele ederken kafanızı kaldırdığınız zaman gördüğünüz o destek paha biçilemez. BSL'ye renk katacak taraftar grubuna sahibiz.

Son olarak misli.com TBL şampiyonluğunda birlikte mücadele ettiğimiz ve bu yolda bir çok acı ve tatlı anılar yaşadığımız bütün takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.



LİDER
EMRE EKİM 
SAMSUNSPOR GENEL MENAJERİ


"Tüm şehir olarak büyük bir mutluluk ve gurur yaşıyoruz. Cumhuriyet'in 100. Yılı'nda bunu yaşamak ayrı bir sevinç yaşattı. Hem futbol da hem de basketbol da BSL'de 3 Büyükler dışında bu sezon sadece Samsunspor olacak. Biz de bunun bilinciyle elimizden geleni yapıp ligde kalıcı olmak istiyoruz."

ECE ERGEZ

Biz aslında üç sene önce yapılanma sürecine başladığımız da direkt hedefimiz Basketbol Süper Ligi'ne (BSL) çıkmak değildi. Bütçemiz ve organizasyonumuz şampiyonluk için hazır sayılmazdı. Biz bu noktaya adım adım geldik ve bu üç sene içinde de yola hiçbir zaman büyük bütçelerle çıkmadık. Biz hep iyi çalışarak, iyi organize olarak bu noktaya geldik!

Bizim misyonumuz doğruyu yapmak ve adım adım organizasyonu geliştirmekti. O yüzden sezon bittiğinde işimizi iyi yapmış olmanın verdiği rahatlık vardı. Biz de her sene buraya gelen oyuncuları ve taraftarları buna inandırdık. 

Basketbolcular buraya geldiği zaman mutlu olacağını ve değer kazanacağını biliyordu. Geldiğimiz noktada değer kazanmayan oyuncu yok diyebilirim. Biz her sene güzel bir aile ortamı oluşturduk. Basketbolcuların özel yaşantılarını kolaylaştırdık. Burada hep kampta gibiydiler. Bu da başarıyı getirdi.

Başkanımız Yüksel Yıldırım ve yönetimimiz bize bu konuda çok yardımcı oldu. Üç senedir misli.com TBL’nin en istikrarlı takımı olduk ve en doğru zamanda hazır olduğumuzda Türkiye Sigorta BSL'ye çıktık. Sezon başı sorulduğunda kimse bizi favori göstermiyordu ama üç senede de 'Federasyon Kupası'nda da ve ligde Samsunspor final oynadı.

Bu yaptığımızın bence diğer TBL takımlarına güzel örnek olduğunu düşünüyorum. Artık bunun gururunu yaşıyoruz. Amacımız BSL’de de beklentilerin üzerine çıkabilmek. Şehrimizle ve taraftarımızla bunu başaracağımıza inanıyorum.

İlker (Salman) Hoca ile anlaşmamızdan önce onu iyi tanıyordum. İlk kez oturup konuştuğumuz zaman birbirimizi çok iyi anladık. Biz farklı olmak istiyorduk. Oynatmak istediğimiz basketbol için daha tempolu ve sert bir takım yaratmak istedik. Bunu her sezon üstüne koyarak geliştirdik. 

Oyuncular da bunu görünce bizle anlaşırken fedakarlık yapmaya bile başladı. Her basketbolcunun Samsun’a gelmek istemesi bizim doğru kimyayı kurmamızı kolaylaştırdı. Böylelikle hep final oynayan sonunda da şampiyon olan takım olduk.

Play-off'u 8'de 8 yaparak domine ettik. Belki play-off tarihinde böyle bir seri yok. Biz bütün sezon doğru çalışarak büyük bir özveriyle fiziksel ve mental anlamda çok hazırdık. Play-off'ta da bunun sonucunu aldık. Hiç kaybetmeden şampiyon olmak bize ayrı bir gurur yaşattı. Belki de önceki iki sezonun hıncını aldık diyebilirim.

Tüm şehir olarak büyük bir mutluluk ve gurur yaşıyoruz. Cumhuriyet'in 100. Yılı'nda bunu yaşamak ayrı bir sevinç yarattı... Tabii ki benim de doğup büyüdüğüm şehirde bunu yaşamam iki kat fazla gurur yaşattı. Hem futbolda hem de basketbolda Süper Lig'de 3 Büyükler dışında bu sezon sadece Samsunspor olacak. Biz de bunun bilinciyle elimizden geleni yapıp BSL'de kalıcı olmak istiyoruz.

Play-off çok geç bitti ve fazla vaktimiz kalmamıştı. Diğer BSL takımları transferlere daha erken başlamıştı. Biz de misli.com TBL'de de olduğu gibi genç potansiyelli Türk oyuncuları kadromuza kattık. Geçen seneden dört isimle tekrar anlaştık. Kendi sistemimize uygun iyi yabancı oyuncular seçip ligde kalıcı olmak istiyoruz. 

İlk seneyi kazasız atlatırsak üstüne koyarak devam edeceğimize eminim. İlk sezon her zaman zor olur ama biz taraftarlarımızla büyük bir camiayız. İyi bir sinerji yakalayıp inşallah başarılı olacağız. Hedefimiz ise her maç elimizden gelenin en iyisini yapmak. Son düdüğe kadar mücadele eden savaşan bir takım yaratmak  istiyoruz. Altyapıyı daha çok geliştirmeyi hedefliyoruz. 

Şu anda 'maçlar başlasın' diye sabırsızlanan taraftarlarımızı mutlu etmek. Karadeniz Bölgesi'nin tek takımı olduğumuzun bilinciyle kalıcı ve istikrarlı olmaya devam etmeyi amaçlıyoruz. Biz eğer BSL'deysek taraftarın desteği çok büyük, onlar olmasaydı şampiyon olamazdık. Biz büyük bir camiayız. Benim şöyle bir sözüm var; en büyük taraftar başka büyük yok!

Samsunspor demek bence ilk olarak karizma demektir. Yılyak Samsunspor olarak uzun yıllar sonunda Süper Lig'de belki de en hazır şekilde mücadele edeceğiz. Önce takımımıza sonra da tüm rakiplerimize başarılar diliyorum. Sakatlıksız güzel bir sezon olsun…

YORUMLAR

  • 0 Yorum