Efes seriye galibiyetle başladı

THY EuroLeague'de Anadolu Efes, Playoff Çeyrek Final Serisi'nin ilk maçında Real Madrid'i 90-63 mağlup etmeyi başardı.

Efes seriye galibiyetle başladı
20 Nisan 2021 - 21:22 - Güncelleme: 20 Nisan 2021 - 21:41
Maçın başında henüz 2 dakika geçmemişken, hücumda etkili bir performans ortaya koyan Real Madrid 8-0'lık bir seriye imza attı ve Anadolu Efes Baş Antrenörü Ergin Ataman'dan mola geldi. (8.11) Mola sonrasında Real'in serisine Sertaç Şanlı ve Shane Larkin'in basketleriyle karşılık geldi ve fark 3 sayıya indi. (5-8) İspanya temsilcisi, 6 dakika sonunda faul hakkını doldurdu. Hücumunu çeşitlendiren Efes, özellikle Krunoslav Simon'un hücumdaki ritmini yakalamasıyla oyunun içine girdi ve mücadelede 15-14 öne geçti. (3.29) Daha sonra üstünlük el değiştirmeye başladı ama oyunun kontrolünü eline alan temsilcimiz ilk 10 dakikayı 20-18 önde tamamladı. Real Madrid'in bu çeyrekte 3 alley-oop kaçırması da dikkat çekiciydi. 

İkinci çeyreğin ilk dakikalarında hücumdaki ritmini Rodrigue Beaubois ile yükseltmeye devam eden Anadolu Efes, farkı zaman zaman 7 sayıya kadar yükseltti. Real Madrid, Trey Thompkins ile karşı bir hamle yaptı ve aranın açılmasını önledi. Buna rağmen Efes, Beaubois'nın 20 dakikadak, 14 sayılık performansı önderliğinde, devre arasında soyunma odasına 44-40 üstün gitti. 

Üçüncü çeyrekte Krunoslav Simon ve Sertaç Şanlı'nın art arda üçlükleri ile oyuna giren Lacivert Beyazlılar, ilk kez farkı çift hanelere yükseltti. (50-40, 9.08) Bu ikili, aynı zamanda defansta da etkiliydi. Real Madrid ise ritmini kaçırmaya başladı ve etkili olduğu opsiyonlarda isabetsiz atışlar ortaya koydu. Öte yandan Sertaç Şanlı, Walter Tavares ile bire bir oyunlarda kurduğu üstünlükle, temsilcimizin arayı açmasında önemli işler çıkardı. 

Son 10 dakikaya 64-50 önde giren Anadolu Efes'te Adrien Moerman ve Bryant Dunston da devreye girdi. Bunun neticesinde temsilcimiz aradaki farkı 18 sayıya çıkarttı ve Real Madrid'den bir erken mola geldi. (71-53, 7.40) Ancak mola sonrasında Efes'in oyundaki hakimiyeti iyice arttı ve temsilcimiz 40 dakika sonunda mücadeleyi 90-63 kazandı.

Seride 1-0 öne geçen Anadolu Efes'te maçın en skorer ismi Rodrigue Beaubois, 19 sayı, 5 ribaund ve 1 asistle öne çıkarken, Sertaç Şanlı'dan 16 sayı, 8 ribaund ve 2 blokluk önemli bir katkı geldi. Real Madrid'de Trey Thompkins 13 sayı kaydetti. Serinin ikinci maçı, 22 Nisan Perşembe günü, Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak. 

Fotoğraf: Anadolu Efes SK

YORUMLAR

  • 0 Yorum